Mallorca - miluju majáky!





Miluju majáky! Mojí nejoblíbenější knihou od Virginie Woolfové je K majáku. Tuhle otázku jsem dostala i u státnic (přesněji: Kteří autoři nejvýznamněji pracovali s impresí?). Jaké štěstí jsem měla!
Jedna cestovka dokonce nabízí dovolenou na majácích. Nadchlo mě to. A hned jsem o tom řekla své kamarádce sochařce. Ta byla ještě víc nadšená! Nevadilo by nám ani to, že dovolenou na samotce už s námi nikdo jiný strávit nechtěl. Sice bychom si spolu vystačily, ale když jsme zjistily, že si s sebou musíme vzít všechno na celou dobu pobytu a převézt si to samy na lodi do majáku, vzdaly jsme to. NIKDY si neumím vzít všechno! Moje dcera by mohla vyprávět. Vždycky na něco zapomenu, nejčastěji na spodní prádlo pro nás obě. Už jsem se vracela i pro klíče od chalupy, peníze, notebook, dokonce i pro psa, kterého jsem nechala v předsíni. TOHLE si prostě nemůžu dovolit. A taky se bojím na lodi i lodičce. Takže maják se zatím odkládá na neurčito.
Fotky jsou (tuším) z CALA FIGUERA. Ale když si můj muž poklepe na čelo, tak to opravím.
Tady pod tím balkonem v přístavu stál Ivan asi pět minut a hrozně se bavil. Vysvětloval mi (zcela zbytečně), co všechno je na tom špatně - a jak na vedlejším balkonu už je to zakamuflované. Vyfotil si to, asi to bude kolegům stavařům posílat jako pf. Tohle na něm miluju, že mu někdy vůbec, ale vůbec nerozumím!

2 komentáře:

  1. ještě mě napadlo, prošla jsem svoje fotky mallorky z loňska, abych si to osvěžila ... jestli máte čas jeďte do Valdemosy. klášter, žila tam nějakou dobu sandová s chopinem - hodně romantický místo ma

    OdpovědětVymazat
  2. Tam jsme byli, ale to mě zrovna neuchvátilo, mnohem lepší byla o pár km dál Deia. Z Valdemosy udělali dost turistickej stánek, je to tam kýč na kýč, ale Chopina jsem si prohlídnout byla. Má zlatej nos! :-)

    OdpovědětVymazat