Jak se píše seriál/ V Saint Tropez!

Ačkoli francouzsky neumím ani slovo (no možná dvě tři), můj den byl velmi francouzský. Pracovní schůzka v příjemné kavárně Saint Tropez (ukryté v pasáži U Nováků, takže hostů báječně pomálu), pak jsem neodolala nákupu v knihkupectví (kniha a časopis s francouzskou tématikou) a taky něco na sebe, když už jsem v tom velkoměstě. Prostě holčičí nákup. Koná se málokdy, protože shopping není moje hobby - kromě knih, cd a dvd (tam jsem schopná vyždímat kartu).
Pracovní porada náročná, několikahodinová, ale asi jsme se dohodli. Na spaní si vezmu stilnox, protože bych jinak tloukla hlavou do zdi, k čemu jsem se to zavázala. Ke čtyřem stovkám stran scénářů měsíčně. Když to rozpočítáte na den, tak to není tak hrozný. Ale když si k tomu připočítáte, že se každý díl (cca 100 stran) ještě několikrát opravuje a že to celé musí dávat smysl (ačkoli v bedně to pak tak nevypadá), je to docela fuška. Navíc je všechno na vodě, není dramaturg, který by to celé měl držet v ruce, někteří kolegové chtějí radši psát pod pseudonymem. To je moje strašidlo, protože jsem si pro sebe stanovila hranici: "Jakmile, Konečná, vezmeš prachy a odmítneš se pod to podepsat, pak jsi zradila sama sebe!" A za takovou zradu se platí sebeúctou.
Tak ještě francouzský polibek a dobrou! 

5 komentářů:

  1. Ty jo. Když si to rozpočítám na den, je to asi 13 stran denně včetně sobot a nedělí. Že to NENÍ TAK HROZNÝ? Já bych chcípla... i když bych si na to vzala dvojité řádkování a psala systémem levá-pravá (což se v televizi asi nedělá... a ve filmu asi taky už dávno ne...).

    OdpovědětVymazat
  2. No, je to tak. Ale píše se pořád pravá - levá. Jeden díl 9500 slov a výš (musí se to teprve nastavit). Taky už mi do rána vyskočilo několik oparů.

    OdpovědětVymazat
  3. Hmm, tak to aby ses rozloučila s rodinou a vrhla se do nějakého paralelního světa, kde bude čas i prostor existovat jinak... Času víc a prosotoru na bordel méně a nejlépe žádné problémy s dětmi, psy ani manžely... Tak hodně inspirace, štěstí a pevných nervůůůůů!!!A.

    OdpovědětVymazat
  4. Kdyby to člověk jenom psal, ale on se musí taky občas nad něčím zamyslet a to zdržuje. Já jsem pomalý tvor, takže vím, že bych to nezvládl, ale Vy jste asi bleskurychlá, takže Vám držím palce...

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji velice, Mirku, když to situace vyžaduje, fakt asi bleskurychlá jsem. Ale to neznamená, že neumím být úžasně líná!

    OdpovědětVymazat