Len malý bytík v podkroví

... zpívá Peter Lipa (text Milan Lasica), kvůli kterému jsem do Lokte jela.
A nezklamal!
O něm ale zítra.

Dnes o malom bytíku v podkroví, který tentokrát pronajal Ivan přes booking, ale myslím, že na airbnb ho najdete taky. Už ví, co se mi bude líbit, ten můj muž.
Bydleli jsme v podkroví okrového domečku, který je přilepený na historickou Černou věž, vchod do věže byl hned vedle našeho. V ložnici jsme sousedili přímo se stěnou věže - viz ty kameny na pravé straně postele. Domeček je přímo na hradbách. Jde se k němu úzkými schody podél věže. Najít ho je trochu bojovka.

Všechno super vymyšlené, na miniaturním prostoru, zářící čistotou. Potkali jsme se i s paní majitelkou, která koupila v Lokti takové domky dva a skvěle je dala do kupy. Já nejdřív myslela, že se slečna jen stará o úklid, ale vyklubala se z ní majitelka. Takže jsme se dozvěděli i leccos o rekonstrukci, českých vs. zahraničních turistech a Lokti.
Například, že Češi volají a píšou 14 dní dopředu, chtějí mít všechno do mrtě předpřipravené a bojovku s hledáním domku naprosto nesnášejí, kolabují a vztekají se. Na rozdíl od cizinců.
Vzhledem k našemu způsobu cestování ve stylu necháme se překvapit, nám naprosto vyhovovalo, že přesné instrukce jsme dostali až v den příjezdu. Oproti hledání domu v Toskánsku nebo na Lago di Garda, tohle bylo bez rizika. Kdo se bojí překvapení, musí do hotelu.














6 komentářů:

  1. Jestli jste ještě v Lokti, vřele doporučuji Galerie Cafe, ale určitě jste jej neminuli...nebo cestu lesem ke Svatošským skalám a zpět:) Užijte si svůj pobyt:)

    OdpovědětVymazat
  2. To je paráda. Nikdy jsem v těchto končinách nebyla, ale bytík si budu pamatovat pro případnou návštěvu. Lipu miluju. Dana Bártu taky. ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Luci, tak to je teda pecka!!! Krásný bytík. Užívejte!!

    OdpovědětVymazat
  4. Lucie,i když Loket máme jen necelých 30 km,ale 2x do roka,divadlo,zítra Shakespeare pod hradem a pak vánoční trhy se vždy ubytujeme.To městečko je kouzelné.My tedy vždy hotel,Stein Elbogen a Masonic House.Váš byteček je krásný,tak jsem po něm pokukovala.Mějte se krásně.Jana z Jáchymova.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto chápu, vánoční trhy taky musí být krásné.

      Vymazat