Ronda

Ronda je historické městečko 100 km od Malagy. vyšplhat se k němu jako turista musíte pěšky, je totiž na skále. Resp. na dvou skalách, které spojuje most. Ten se stavěl přes 40 let a zaujal i Hemingwaye, který tu pobýval a zasadil ho do své knihy Komu zvoní hrana. Jinak se zde konají vyhlášené býčí zápasy, je tu i jejich muzeum, ale tam jsme teda nešli. Radši jsme si dali na náměstí vyhlášené churro, což jsou sladké tyčinky z odpalovaného těsta a ty se namáčejí v horké čokoládě nebo kakau. Neskutečná slast pro ty, kdo mají rádi sladké.
Všude tu na stromech rostou pomeranče a mandarinky. Ochutnali jsme obojí, ale nadšení se nekonalo. Jsou kyselé až trpké.



 








3 komentáře:

  1. Nádhera, léto v plném proudu. Krásné město.
    Taky jsme v Itálii ochutnali pomeranče přímo ze stromu a výsledek stejný. Nedaly se. Kde asi rostou ty naše supermarketový?
    Těším se na další fotky.
    Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jedlé citrusy se pěstují v sadech. Tyto okrasné odrůdy jsou odolnější a daří se jim i v náročnějších podmínkách.Třeba ve městech. Ovšem chutné tedy opravdu nejsou. A proto je turisti neočešou a můžou krášlit. Helena

      Vymazat
  2. Byla jsem v Rondě před více než 30 lety, ještě s CKM. Nejvíc si pamatuju na přístupovou cestu, kde v příkopech divoce rostly vánoční růže, u nás tak křehké a citlivé na ofouknutí a tam jako plevel. A pak arénu... Užívejte....

    OdpovědětVymazat