Na vrcholu

Se divím, že mě můj muž ještě nepřizabil.
Cesta z údolí (Borzo a Moggano) k nám na vrchol do Castello je opravdu k zešílení. Tak je úzká. Z jedné strany skály, z druhé padák do údolí. Před zatáčkami se musí zatroubit, co kdyby jelo proti nám auto, ale to bysme troubili furt. Tak jen před těma největšíma. Do některých se vjíždí tak, že nejdřív musíte trochu zacouvat, protože to nezahnete. Občas svítí do očí slunce a to pak není vidět lautr nic. Dnes jsme dvakrát potkali auto, couvali a uhýbali, a to jsem teda ječela.

Jo - a není tu internet.
To jsem si (mimo jiné) zapomněla dopředu přečíst, že si ho máme vzít s sebou. Furt jsem hledala wifinu, kampak se asi mrška schovala, ale ona tu prostě není. Máme málo dat, takže šetříme. Večer si povídáme a hrajeme karty. Divný. Ty večery jsou najednou hrozně dlouhý :-)

Dům je parádní.
Trochu nám to tady připomíná Kokořín, prostě naše prostředí. Dojít od auta musíme pěšky, cesta nerovná, schody strmý, něčí číči a pejsci. Ze silnice to vypadá, že to je neobydlený, ale je tu spousta na sebe nalepených domků, stodol, teras, sklepů, cestiček a zákoutí. A poměrně dost lidí tu žije trvale. V zimě si to teda nedovedu představit.

Taky si nedovedu představit, jak to tady Pete dával dohromady, když je jinak Angličan a nežije tu. Je tu udělaná strašná spousta práce s důrazem na detaily, to se nám na Kokoříně teda nepodařilo. Představím to postupně, pro dnešek už stačí, musím jít hrát karty. Kdo prohraje, dává fant.

Ještě tohle: dům má tři patra a dvě půlpatra. Ivan bydlí v mínus jedničce, já v plus jedničce. Oba máme svoji ložnici a koupelnu. V přízemí je kuchyň a obývák. Víc toho nevyužijeme.
Na fotkách moje komůrka a koupelna.

















8 komentářů:

  1. Nádhera! Ten pokojíček a trámy a podlaha... Jestli mohu doporučit, u města Borgo a Mozzano je krásný most Ponte della Maddalena z 11. století. A Lucca je úžasná! Hned bych jela zase :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, je to změna, ale od toho dovolená je. Taky jsme měli v Toskánsku problém s Wifi a bez ní to nebylo vůbec špatné. Jen děti z toho nebyly nadšené :-)
    Luccu určitě nevynechejte, má krásnou atmosféru.
    Krásnou dovolenou a těším se na další toskánské zprávy.
    Jitka

    OdpovědětVymazat
  3. Lucko, máte úžasného manžela...... můj by mě určitě "zabil" :-))) Přeji Vám nádhernou dovolenou!

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den, přes všechny peripetie, které vypisujete, se mi to prostředí moc líbí. Obdivuji Vás, jak vše zajistíte, a kde tato nádherná místa hledáte. Opravdu se moc těším na další příspěvek. Krásně vše popisujete. Krásný zbytek dovolené. Miluše.

    OdpovědětVymazat
  5. Mě to tvoje cestování moc baví:) No a jinak zrovna včera jsem navrhla, že bychom měli vymyslet nějakou společnou stolní hru na dlouhé zimní večery. Dan s Borkem hned odhlasovali, že oni si koupí Playstation a já že si můžu číst. Tak nic no.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to je nádhera! Trochu som sa zlakla, keď som videla fotku domu a popis o dva posty skôr, ale tu by som (a bez wifi) vedela stráviť leto:-) Užívajte si čas bez pripojenia.
    Krásnu dovolenku,
    Kata

    OdpovědětVymazat
  7. Krása!!!Úžasné fotky. Stejný koupelnový nábytek máme doma:)Zlatá IKEA:)
    I.N.

    OdpovědětVymazat