Stromky a svícny

Poslední úlovky jsou z kategorie "harampádí".
Zlomený stromeček jsem vydražila za dobrý peníz, byl špatně nafocený, tak jsem si jen tipla, že by mohl být hodně starý. A je. Jehličí je z obarveného husího peří, z toho se dělaly ty nejstarší stromečky. Pokud by byl v lepší kondici, má hodnotu několika tisíc Kč. Co ale nechápu, že majitel ho zřejmě přelomil, aby se mu vešel do krabice. A hvězdička, která byla navrchu, je taky neopečovávaná, aby držela pohromadě, je do ní vražená kancelářská sponka. Dopisuju si teď s majitelem, ještě nevím, jestli mu stromek vrátím, nebo si ho opravím.
Druhý stromek je novější, i když taky starý, větvičky jsou umělé (kartáče).








V misce jsou kusy čehosi, co jedna paní prodávala za 50 Kč, nechtěla to vyhodit. Což je dobře. Já jsem z toho složila dva mini stojánky, kompletní! A ještě tam byly i hodně starý ozdoby.









Poslední ozdoby nejsou tolik staré, koupila jsem si je už loni od ženy, která je koupila v Anglii ve starožitnostech. Nic o nich nevím, ale často se mi stane, že časem něco zjistím. Jsou velké jen pár cm.
Jsou z kovu a strašně se mi líbí.

6 komentářů:

  1. Tedy! - medvěd v kočárku je úžasný!
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné poklady , jen škoda toho stromečku. Moc se mi líbí ty poslední 4 ozdoby. Přeji hezké dny. H.

    OdpovědětVymazat
  3. Ten malý zvoneček, který je celý z blýskavých "flitrů" - mám jej doma také spolu s kouličkou a šiškou. Tatínek jej dostal před cca 50 lety od známého z Německa, jehož manželka takové ozdoby vyráběla. Bydleli ve Freibergu, což je, myslím, v Lužických horách, a ženské tam tvořily spoustu takových drobností,z flitrů, korálků a tak. Zdraví Vás Jitka P.

    OdpovědětVymazat
  4. To je škoda, že ten stromeček z husího peří je v tak špatném stavu. Ale zase - teď na Halloween je jak dělaný :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Ten stromeček má teda ránu :-) (Myšleno v dobrém!:-)) Hanka

    OdpovědětVymazat
  6. no to jsou teda dreky,no kazdy mame jiny vkus

    OdpovědětVymazat