Všechno bude

Včera jsem se vydržela dívat až do půl druhý na ČT24. Nevím proč, když to bylo tak šílený. Nedovedu si představit, že bych hlasovala pro vládu s komunisty, pak přišla domů a mohla se svým dětem a rodičům podívat do očí. To bych nezvládla. Ani se hájit, že takhle hlasovala celá naše strana. Jenže kolektivní vina vždycky začíná u jednotlivce a jeho vlastního svědomí.

Dnes kino.
Nový film Olma Omerzu Všechno bude. Hrozně zvláštní příběh. Dva kluci, spíš outsideři, jedou ukradeným autem přes půl republiky za dědou jednoho z nich. Zachrání psa, svezou stopařku a chtějí ji přefiknout. Naivně, dětsky. Zachrání dědu. Jednoho z nich chytí policie, druhý mu pomůže utýct. Ale víc než o samotný děj, jde o ten teenegerovskej pohled. Nám tolik vzdálenej. Výborný dialogy, výborný všechno. Olmo Omerzu (Slovinec, který vystudoval a žije v Česku, takže už je asi český režisér) předtím natočil jiný zvláštní film RODINNÝ FILM. Má jasný rukopis, myslím, že si ho s jiným režisérem nikdo plést nebude.


11 komentářů:

  1. Ve všech stranách je někdo,kdo byl kdysi v KSČ,ale po listopadu převlekl kabát a tito jsou ti nejhorší i mezi herci jsou osoby,které pracovali s STB a stejně sledujete jejich filmy bez studu před vlastní rodinou.Není to o straně je to o lidech a naše vláda ať už s podporou KSČM nebo ne je kocourkov...

    OdpovědětVymazat
  2. Stav ČR od listopadu 89-rozkradená,rozprodaná,zadlužená tak,že to nesplatí už žádná naše generace,nezaměstnanost,bezdomovectví(tak se o nás starjí naši zákonodárci,těm jde jen o jejich banděra)pracovat budeme až do skonání(užívat života si může jen naše vláda,to jejich nicnedělání jim dobře platíme).Tak na tohle zase před svojí rodinou nejsem hrdá já...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, vy musíte mít smutnej život, tak ať se vám daří líp!

      Vymazat
  3. Milá Lucie. Průběžně sleduji tři blogy a vždy mne zarazí (před chvíli u LUCIE LIVING), že když někdo napíše negativní komentář, tak nemá odvahu se podepsat..... Už jednou jsem Vám psala, že ne vždy s Vámi souhlasím, ale donutíte mne přemýšlet :-) Hezké dny Vám přeje Magda K..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. LL je skvělá. Já její komentáře nečtu, ale je mi jasný, že jí lidi hodně závidí. Přitom ona má všechno zaslouženě, nikdy bych nezvládla to, co ona a ještě s lehkostí a šarmem! Magdo, mějte se hezky i vy!

      Vymazat
  4. Anonyme zásadně s vámi nesouhlasím. Máme se tak dobře, jak jsme se nikdy neměli. Jen zapomínáte, moc zapomínáte. Třeba na to, že kdyby nám tady nevládli 40 let komunisti, měli bychom se dnes ještě lépe,jako třeba v Rakousku. Komunisti zničili všechno, co tady fungovalo, včetně morálky. A to mě štve asi úplně nejvíc. Donutili lidi šmírovat, udávat, kolaborovat výměnou za to, že dostanou výjezdní doložku, jejich děti mohou studovat. Mohl jste být odborník ve svém oboru, ale ten s rudou knížkou měl mnohdy přednost, i když byl blbý jak troky. Bylo to o tom, kde v obchodě máte známé, abyste dostal podpultovku. Do ničeho se neinvestovalo, zastaralé továrny, zastaralé zdravotnictví i sociální péče, rozpadající se domy. Opravdu jste na všechno zapomněl?? O jaké nezaměstnanosti tady mluvíte proboha? Bezdomovci... ano jsou, ale kolik jich do této situace spadlo vlastní vinou a nemají zájem se z toho vyhrabat? A myslíte, že za minulého režimu bezdomovci nebyli?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Majko, to je zbytečný, kdo chce nevidět, tak nevidí, ušetřete si nervy a užijte si léto!!!

      Vymazat
  5. Já na tu dobu ráda vzpomínám jen v dobrém,mně bylo úúúúúúúúúúúúúúúúúžasně a to jsem ve starně nebyla a teď do mne...

    OdpovědětVymazat
  6. Můj život je veselý,hezký,daří se mi dobře děkuji,ale vyjádřila jsem svůj názor a o tom přece demokracie je tak proč se chováte jak za totality a napadáte ho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobře, že se vám daří dobře, to vždycky ráda slyším.

      Vymazat
  7. Jsem ráda, že jste zmínila Rodinný film Pana režiséra. Hráli tam hafani mého bráchy,takže jsme si užili i historek z natáčení. Kdyby se Vám někdy hodila do příběhu pracovitá borderka, máte ji mít :)

    OdpovědětVymazat