Prázdniny



Prázdniny jsou úžasná věc k tomu, že se můžu víc než obvykle hádat se Stelou, upéct koláč (to jediný mě z vaření baví), celej den sledovat kecání poslanecký sněmovny o důvěře vládě. Nikdo to nechápe, ale mně se fakt u toho výborně píše, skvělej tvůrčí adrenalin. Ve spoustě věcí souhlasím jen s opozicí, doufám, že se poměr ne/demokratických sil v brzké budoucnosti zase obrátí. 
Dnes jsem si přečetla, že nás Slováci litují, vládnou nám jejich soukmenovci, český premiér je Slovák, pražská primátorka Slovenka, atd. atd. A my, Češi, je neumíme poslat do hajzlu. Doma jsou rádi, že se jich zbavili a my to musíme snášet. No nemuseli bysme, kdybysme si je nezvolili.
Chjo.

(Aby nedošlo k omylu, vesměs Slováky miluju, ale diktátory jste si mohli nechat doma!)

Sleduju dál:
Proboha, ať ten Andrej aspoň mluví svojí mateřštinou, to prznění češtiny mě bolí!
Nebýt Kalouska, tak v tý sněmovně není žádná sranda.

22.10 Babiš tyká Kalouskovi a nadává mu, že je ožrala a že je zloděj. Sněmovna bučí. Kam se hrabou reprízy detektivek na jinejch programech. Bohužel je to spíš ostuda.
Dneska už nic nenapíšu. Já snad ani nepůjdu spát!



11 komentářů:

  1. ...tak už nemám nejen prezidenta ale ani vládu, to snad není nikde, co u nás...ta úroveň některých poslanců, nemluvě o "akože premierovi" je devastující pro celý národ...nemám slov, stydím se a zároveň je mi do pláče... jarka

    OdpovědětVymazat
  2. Lucie, přesně napsáno. Když pominu všechny ty okolnosti kolem, o kterých se mi už ani nechce psát, tak na to lhaní, neudržení stejného názoru ani 24 hodin, a prznění češtiny jsem už alergická. Novináři by ho měli trochu ignorovat, a ne ho nechat pronášet stále dokola ty stejné vylhané populistické bláboly, které mu tak úspěšně žerou jeho "koblihy". Asi je to dobou dovolených, že se zdá, že to, co se děje je národu (až na vyjímky) vcelku jedno. Dobře si to tandem Zeman-Babiš načasoval..... Blanka

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den Lucie,
    jsem Vaše častá "anonymní" čtenářka. Váš blog mě baví, ale vlastně ještě nikdy jsem nereagovala, takže dnes premiéra :-)Včera jsem taky sledovala (od večera) online sněmovnu (kupodivu jsem na to měla nerF :))..a souhlas...občas jsem se musela zasmát, občas smutno.Před hlasováním jsem už ale musela jít spát, stejně bylo jasný, jak to dopadne. Sny z toho divný:-), ale ráno jsem se probudila s myšlenkou, že by se člověk (tedy i já) měl víc zajímat aspoň o dění kolem sebe, myslím přímo v místě, kde bydlím, takže jsem si dala "předsevzetí", že začnu chodit na zasedání zastupitelstva. Možná z toho večera mělo podobný myšlenkový výstup víc lidí :-) Lenka N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, choďte, zajímejte se, čím víc, tím líp! Tohle všechno se vzájemně ovlivňuje. Začíná to na obcích a končí ve vládě a obráceně, ti nahoře svým jednání nastavují vzor pro ty dole. Taky jsem sem nikdy nepsala, ale tenhle blog mám ráda tak, že je jediný, který čtu :-) Mě ta vláda s komunisty s estébákem v čele podporovaná ironickým a zlým prezidentem fyzicky bolí. Respektuju názory jiných, ale těm, kteří obhajují komunisty a estébáky, nerozumím. Asi každý k tomu musí dojít a dospět. Někteří zřejmě až v dalším životě. Skvělý byl Pirát Michálek, super a logicky shrnul, jak ANO postupně ruší/neschvaluje zákony, na základě kterých je jejich šéf zranitelný. Nedělám si iluze o politicích, ani o těch minulých, ani o leckterých současných, byť jsou v opozici. Řada z nich má máslo na hlavě a jejich jedinou devizou je, že když kradli, tak nemlaskali. Ale tohle, co se děje, je přes čáru. Ne, komunisty a estébáka prostě nikdy nevydýchám a jsem ráda, že je kolem mě spousta lidí, kteří to vnímají stejně. Díky, Lucie. Jana Váňová

      Vymazat
    2. To je mi ctí. Moc děkuju. Opravdu.

      Vymazat
  4. A když už jsem se sem tak vcucla.. a jsou ty prázdniny, dovolím si tady zanechat pozvánku na něco příjemnějšího. Odkaz je na besedu s režisérkou Helenou Třeštíkovou. Lucie a vy ostatní, kdo to máte poblíž a chtělo by se vám přijít, ráda se tam s vámi potkám :-)
    http://www.hradec1.cz/2018/06/beseda-s-helenou-trestikovou-14-cervence/
    Lenka N.

    OdpovědětVymazat
  5. A pak že nebude o čem psát. :D

    OdpovědětVymazat
  6. Díky za tip, sice nejsem úplně poblíž a chtěla jsem dnes "pracovat" doma, ale asi to přehodnotím, práce neuteče :-)
    Šárka

    OdpovědětVymazat