Letos poprvé

koupačka v bazénu.
Prevence proti kolapsu z přehřátí. Tento týden každý den. U nás totiž vůbec nepršelo. Jinde přeháňky, prudký deště, krupobití, u nás Sahara. Ani kapka.
I. se koupe už od dubna, kdy voda měla 8°C. Pamatuju si, že když jsem psala diplomku, tak jsme žádnej bazén neměli a já se každou hodinu sprchovala studenou vodou, abych nezkolabovala. Vždycky v celou. Už ve tři čtvrtě jsem se nemohla dočkat. Psala jsem nejdřív v tričku, pak v ručníku, nakonec nahá.
To jsou hezký vzpomínky. Jako fakt.







 Trávník žloutne a usychá

 Jahody se překvapivě odnožují i mezi kameny

 Sucho. A to zalévám každej den

 Na kus plotu jsem pořídila falešnej břečťan, protože sousedi tam mají kompost a zahradní binec. Koukáme na to z ložnice a pracovny. Chtělo by to pokrýt ještě aspoň jedno pole, ale je to poměrně drahý. Zelenej hadr tam ale dávat nechci

Zblízka 

 Jsou místa, kde všechno roste nějak dohromady a pospolu

 Kolem ohniště by byla potřeba pomoc zahradníka, ale zase mi nebere mobil a na sms neodpovídá.
Ale já ho doženu!


 Voda pro ptáky.
Taky máte pítka?

 Štěstí v kapalný podobě



Doma se čím dál víc cítím jako na dovolený. Hrozně se mi ten pocit líbí.
Zahrada krásně prospívá. Na to, jak minimálně se jí věnujeme, je to zázrak.
Letos místo skutečný dovolený budeme asi dělat nějaký opravy v domě. Od tý doby, co můj muž místo práce vyplňuje tabulky a práci se věnuje ve svým volným čase (protože za tabulky placenej není), nestíháme nic dělat průběžně. A když vidím, jak je zničenej, tak si ani netroufnu s ničím přijít. Jestli se teda říká, že koho chleba jíš, toho píseň zpívej, tak jsem zvědavá, jak dlouho ještě bude zpívat. Obávám se, že už brzo ztratí hlas. 

Dnes jsme s mamkou vyplňovaly moje dodatečný daňový přiznání k dani z nemovitosti. Do kolonky, proč ho odevzdávám pozdě, jsem po pravdě vyplnila, že jsem neschopná. Nerada se vymlouvám.
Třeba tím paní úřednici dojmu.
No asi ne.

Tak krásný letní dny!
(Je už léto, ne?)


10 komentářů:

  1. Já teď šla dát přehled na VZP s měsíčním zpožděním a dost mě překvapilo, že už nemají na chodbě formuláře k vyplnění:). Ale paní úřednice hrozně hodná. Zahrada opravdu nádherná. Toho umělého břečťanu bych potřebovala asi tak 30 metrů, abych měla na zahradě soukromí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že v Praze paní úřednice taky bude hodná. Tyhle věci můj mozek vůbec nedává!

      Vymazat
  2. Luci,. nechcete tam zapíchat pravý břečťan? za pár týdnů to bude hustě porostlé a kam se hrabe ten umělý? nebo ev. psí víno??? na podzim by to udělalo i barvičky.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřino, zkoušela jsem, ale vůbec se nechytl, ona je tam tma a sucho. Asi potřebuje vlhko, už mi tam umřelo hodně rostlin, bohužel.

      Vymazat
  3. Dobry vecer Lucie, brectan potrebuje dost dlouhou dobu, nez se zabydli. Pak ale zaplavi zahradu - ja bych ho do zahradky nechtela, dala bych tam kere. Pitka mame i hlubsi misticky, v nich se koupou hlavne kosaci ale i mensi ptacci. Je to krasna podivana :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer, keře i stromky zašly, o kus dál, kde aspoň občas svítí slunce, se chytly bezvadně, ale tohle je problematický místo. Proto už jsem to (vy)řešila takhle :)

      Vymazat
  4. Překrásná zahrada, až tak, že mi kupodivu nevadí ani ten příšerný umělý břečťan:) Za mě bych tam šoupla radši takové ty rákosové koberce, ale tu nádheru kolem nic zkazit nemůže, díky za sdílení!

    OdpovědětVymazat