Sucho



U nás vůbec neprší. Nechci žehrat na to, že se nám vyhnuly přívalové deště, ale vidět, jak uvadají keře, které vždycky v květnu byly ještě juicy, je smutný.
Zaléváme celkem dost, ale všechno nelze. Máme studnu a sucho je velkej strašák. Některý rostliny si holt musí poradit. Pevně věřím, že to všichni přežijeme ve zdraví. Protože na mě jsou ty vedra taky moc. Rozpouští se mi mozek.
Kytka je narychlo natrhaná ze zahrady. Váza - konvice z blešáku za 10 Kč.

2 komentáře:

  1. Jojo, ve mně to sucho vzbuzuje úzkost, strach, vůbec mi z toho není dobře... jde to naprosto ke kořenům mého bytí... strach o rodinu, děti... uf, uf

    OdpovědětVymazat
  2. V novinách se píše o suchu a na další straně jsou obrovské reklamy na bazény, to mě vytáčí!
    Já sama za sebe: vodu z kuchyně chytám do kyblíku a nosím do zahrady. Vodou ze sprchy splachujeme... Jsme z Krkonoš a tady docela prší, ale máme to šetření s vodou tak nastavené. Rodiče byli pracovně 5 let v Angole a nás děti pořádně vycepovali. Neexistuje ani plýtvání s jídlem. Každý by měl začít sám u sebe a tlačit na politiky ABY SE KONEČNĚ ZAČALO NĚCO DĚLAT! Aby jediným efektem nebylo, že nám zdraží vodu, to už tady v minulosti bylo. Šetříš s vodou, tak zaplať.

    OdpovědětVymazat