Pokud si chcete počíst

Hledala jsem na pinterestu fotky, který by zdokumentovaly můj dnešní článek o recyklaci obalů, obálek, igelitových sáčků a tašek, které mi chodí poštou. Většinu věcí si totiž objednávám přes net, ať už to jsou boty, oblečení, vánoční ozdoby, nábytek, knihy, parfém, léky nebo designové erotické pomůcky od Anny Marešové. 
Kromě nových věcí v mnohem větší míře objednávám ty starší. Nemyslím tedy zrovna starší erotickou pomůcku, ale boty, oblečení, knihy, nábytek, nádobí, cokoli vintage ... klidně. 
Jen velmi málo chodím do obchodů a ještě míň v nich nakupuju. 

A teď přijde ta recyklace, o který jsem chtěla psát:
Nejdřív mě uráželo, v jakých hrozných obalech mi ty starší věci přicházejí, ale postupně v nich nacházím kouzlo. Někdy z nich vznikne až nechtěně designový kousek. To když třeba slečna už poněkolikáté použije bublinkovou obálku, na které jsou nalepeny vrstvy předešlých adres a spousta předešlých izolep. To už jsem se smála nahlas. Bohužel mě nenapadlo ten fór vyfotit. Třeba příště. Nicméně na pinterestu jsem žádný podobný obrázek nenašla, ale zase jsem tomu nechtěla věnovat moc času.

Místo toho jsem narazila na docela zajímavé blogy, ve kterých si opravdu počtete, pokud vás zajímá cestování a hledání sebe sama. Někdy mi jen lehce vadí sloh, který zřejmě pochází z nějakého motivačního návodu Jak napsat čtivý článek, ale nechci dámy urazit. Jen mě bouchlo do očí, jak je i úprava článků podobná, takhle teď píše hodně blogerek. Jakože motivačně.
Jakmile začíná článek slovy Probudila jsem se do nádherného rána, pohledem spočinula na lněném povlečení, které prostě miluju, vyskočila jsem z postele a odběhla do kuchyně vylisovat šťávu z celého kila pomerančů, kterou jsem nalila do vysokých sklenic .... tak už dál nečtu.
Ale tohle u dam, které zmiňuji níže, rozhodně nehrozí. 
Naopak!
Obsah jejich příspěvků je hodně zajímavý, i odkazy, které publikují - třeba o udržitelné módě nebo bydlení, mě baví moc. Dlouho jsem nedávala tipy na jiné blogy, tak teď!



11 komentářů:

  1. Píši z práce-proto ten Anonym..o)
    Dobrý den, Lucie. Já Vás žeru a to hodně! Díky za tipy, Vás stejně nic nepřekoná. Jste jediná, ke komu se přímo vrhám, na koho se těším a jsem a budu věrná, protože jste jiná, krásná, chytrá. Dnes si jedu pro knihu Raději zešílet v divočině, moc se na ní těším. Držím palce, ať se daří! Kamila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za takový vyznamenání! Ať se daří i vám.

      Vymazat
  2. Mám už i některé blogy- kterým už se fakt vyhýbám- přesně, jak jste napsala- většínou čím menší iterární úroveň- tím více reklamy a doporučení- co kupovat a jak ze sebe udělat tu nejvíc cool ženu... za mě třeba terezainoslo- ale je to jen čistě otázka vkusu...Vás Lucie naopak již léta preferuju- chytré témata, chytře napsané, občas i kontroverzní, nebojíte se ničeho- myslím to pozitivně- napíšete, koho volíte, i co kupujete- ale reklamu v tom fakt necítím..prostě spisovatelka- trochu řízlá občanskou aktivistkou..a toho já si fakt moc cením!! Díky, Simi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...koukám, že máme podobný vkus co se týče blogu :-) já jí čtu, ale směju se u toho :-) a ta její knížka.....

      Vymazat
    2. Jsem tak ráda, že nejsem sama. Chtěla bych mít stejného dealera:-)
      POZOR, nezávidím, přeju lidem štěstí, ale z těch jejích vět kape tolik medu, že mám po prvním odstavci náběh na cukrovku.
      A fakt, ty její přívlastky to je něco...
      Lucie,. u té Vaší ukázky jsem se nařechtala, jak dlouho ne. A dnes ráno, kdy jsem v lednici našla pozůstatek pomeranče a vymačkávala ho, tak jsem si na to vzpomněla...syn na mě koukal dost nechápavě:-)
      PROSÍM, TU UKÁZKU JSTE SI VYMYSLELA NEBO JI FAKT NĚKDO MÁ NA BLOGU?
      Magda

      Vymazat
  3. Anie song sleduji- uhranuly mne ty její oči. A do Pavline jsem se začetla pravě teď- nesmírně poutavé cítění. Máte úžasné tipy. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  4. Lucie, moc díky za tipy na blogy..
    Jsem ráda za cokoliv jiného než je styl Já, matka...

    OdpovědětVymazat
  5. Anie Songe sleduju na instagramu, krasne fotky, mily text. Ukazka ve vasem clanku je duvod, proc me nechytla terezainoslo, nez bych se skrz vsechny privlastky dopracovala k nejake myslence, vystydne mi kafe. To u vas nehrozi ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, máte prima blog o knihách, škoda, že už nepíšete! Kdybyste zase začala, dejte vědět, pověsím si vás k oblíbeným!

      Vymazat
  6. Parádní tipy, ani jednu jsem neznala. Díky moc.

    OdpovědětVymazat
  7. Pořád přemýšlím nad těmi erotickými pomůckami 😂 poslala jsem muži odkaz s tim, kde jsem to potkala.... A on se jen zeptal, jestli radši nechci sbírat vánoční ozdoby 😂😂😂

    OdpovědětVymazat