Zahrada

Přišlo jaro a mně nastal čas shánění zahradníka. Minulý týden jsem nebyla úspěšná, ale můj muž dnes jo. Tak prý přijde příští týden. Drobnější práce už jsem začala dělat sama, ale je to z celkového objemu jen zlomek. Osázela jsem taky truhlík do bytu, zítra tam jedeme s Monikou dělat jaro.



  Ven už se derou zpod chvojí jahody.

Tak jsem je vyplela.

To je šnytlík neboli pažitka.

Zimu a mrazy přežil kupodivu i angrešt, který jsme koupili v Lidlu a zasadili na počest narození Tobiase. Copak angrešt! Ale za ním je drobounký rybíz, který se nám zdál na podzim už mrtvý a teď se dere na svět taky!

Psi se u nás mají dobře.
Zbytek nohy z Ivanova narozeninového daru.

7 komentářů:

  1. O víkendu jsme obchazeli zahradu a u rybizu se mne partner zeptal: to jsme tu měli? ;-)
    ano, chalupu jsme před lety koupili i s rybizem :-)
    Ale byl to takový chcipacek, ze jsme uvažovali o jeho likvidaci. Letos tam stojí statny zdravý rybíz nality pupeny. I ja jsem se v první chvíli zamyslela, jestli nám tam třeba naši něco nezasadili. Ale ne. Letos bude asi rok rybizu. Bude se mu dobře dařit.

    OdpovědětVymazat
  2. Luco, co to měl Ivan za dort? Z kostí?? :-D Zajímavé je, jak všem roste rybíz. Ne, že bych se nějak snažila, ale občas ho jako opečovávám a on mi pořád chcípá! Ale naprosto bezkonkurenčně mi na zahradě roste mech. A na ten já si sáhnout nedám teda. Hlavně ať zahradník dorazí ještě letos :-D Kytkám zdar!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adél, to byl DAR ne dort. Taková ta šunková noha a kost zbyla. Tu Ivan nejí :)

      Vymazat
  3. To je tak pozitivní a příjemné vidět normální zahradu, normální domácnost....už jsem začínala přemýslet, jestli jsem normální když nemám vše vystajlované, bílo šedo černé, a chleba k snídani posypaný lučním kvítí :-)

    díka pat.

    OdpovědětVymazat
  4. Páni, ty ses do toho letos vrhla! Chválím.... budou jistě úspěchy a dary v podobě rybízového a angreštového koláče, až přijde čas! A můj pes by možná chtěl být Váš pes, kdyby viděl ten kus Ivanova daru, co má Cherry! Jinak závidím, já co zasadím, můj malý pomocník vzápětí vyhrabe...letos to bude asi dřina, mít hezkou zahradu! Moc zdravím k Vám domů! Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, díky, Cherry taky vyhrabává, ale má svý místa, tak tam pro jistotu už nic nedávám, nemá to cenu. Tak ať žijou naše zahrady!

      Vymazat
  5. Poslední dobou zvažuji nákup zavlažovacího systému, abych se vyhnula nedostatku vody v zahradě v horkých dnech. Je důležité zvolit správný typ zavlažovacího systému, a proto se stále nedokážu rozhodnout, který mám koupit. Můj kamarád mi poradil postřikovače na trávník, ale ještě si to musím promyslet.

    OdpovědětVymazat