Miláno - móda a migrace

Do Milána se jezdí hodně na nákupy. Kdo má rád značkové věci, asi si tady užije. Když jsme seděli v jednom baru venku před Duomem, tak jsem chvíli počítala ... a každou minutu kolem mě šla taška Louis Vuitton. 
My jsme si nekoupili nic.
Sice jsme se prošli kolem nablýskaných výloh, ale nějak to v nás nezanechalo žádný dojem. Určitě se dá dobře nakoupit i v nižší cenové kategorii, ale to by vás muselo bavit chodit po krámech.
My radši všechno propijeme a projíme.
Největší zážitek je koukat se na lidi. V Miláně nejenom na ženy, ale i na muže.
Vypozorovala jsem, že naprostá většina nosí úzké kalhoty nad kotníky a k tomu tenisky nebo baleríny. Nejčastěji naboso, přestože k tomu mají velkou péřovou bundu. I když vlečete kufr nebo batoh, menší kabelka přes rameno je podmínkou. Tu mám.
Letos se asi bude nosit mangově žlutá, protože jsou jí plné výlohy. Odstín - asi jako moje zmrzlina.
Ale jinak si na sebe můžete vzít absolutně co chcete.
Tolik výstředností jsem nikde ještě neviděla. Stela by tu absolutně zapadla. K mému velkému potěšení jsem zjistila, že se letos budou nosit pyžamové volné kalhoty, nejspíš i celá pyžama. Délka buď do půlky lýtek nebo hodně dlouhé. To mi naprosto vyhovuje! Některé ženy opravdu vypadaly, jako by vyrazily ven rovnou z postele. Ovšem to si myslíte jen do chvíle, než se jim podíváte do obličeje. K tomu mají dokonalý make-up!
Tolik moje okénko milánské módy.

 



Výloha ...

 
... a skutečnost (v metru).
Je to chlap, kdybyste váhali.


 Potřebuju si dát udělat nový brýle.
Tady mají skvělý obroučky, ale když si je koupím a přivezu k nám, nedají mi do nich skla, protože to není pro optiky kšeft. 

Migrace:
To je problém. Svět se tady rozděluje na ty bílé, co pracují, a na černé, co prodávají na ulicích korálky, deštníky, fejkové "apple" nabíječky apod. Z ulic ale zmizely kabelky světových značek - resp. jejich napodobeniny. Ty už nikdo veřejně nenabízí.
Pokud je Afričan součástí bílé pracující složky, dává to hodně najevo - je až úzkostlivě dobře oblečen, abyste si ho náhodou nespletli s těmi nepracujícími.

V podstatě každé ráno se vynoří (nevím odkud) Afričani a stoupnou si před každý krám s potravinami nebo kavárnu. A vlídným hlasem vás prosí o peníze na jídlo. Dávali jsme pokaždý, protože jsme to nevydrželi. Cpát se croissantem a přes sklo pozorovat vyhublýho černocha. Ale tu nespravedlnost - mít croissant kontra nemít na něj - tím nenarovnáme. To je bohužel tragická systémová chyba.


12 komentářů:

  1. Prima milánské postřehy. Známý pěl chválu na nedaleké Bergamo. Prý jeho top z Itálie. Hezké jarní dny přeju. Hana Kalichová

    OdpovědětVymazat
  2. Lucie váš cestovní deníček mě moc baví,postřehy a hlavně fotky.A malý tip na skla do brýlí, kamarád to dělá tak, že obroučky koupí kdekoli, pak si udělá výlet do Polska a v optice nechá udělat skla, zpět mu brýle zasílají poštou. Moc si to chválí, kvalita jako tady v optice a cena poloviční. Hezké další cestování. Jana

    OdpovědětVymazat
  3. No vidíte, s těma kalhotama jste jasná trendseterka!!
    U fotky s chlapem jsem neváhala, že je to žena.

    OdpovědětVymazat
  4. Stokrát áno voľným pyzamovym nohaviciam a ak majú ešte i pásik, to je ono. Pridaná hodnota je ľan, ale to kúpim iba v sekači. Dnes som v takých voľných išla po meste( minuly tyzden som si ich kúpila za 2eura) a akosi som nezapadla medzi slimky:))))

    OdpovědětVymazat
  5. Lucko,prijedte do Teplic.My do vlastnich bryli delame tez :-).Mejte se sedmikrasne. Dekuji,ze k Vam mohu na navstevu. JP

    OdpovědětVymazat
  6. Vaše postřehy jsou velmi osvěžující. Baví mě to. Vy mě bavíte.

    OdpovědětVymazat
  7. Milá Lucie, u nás v optice DoctorOptic (mají víc poboček) není problém s donesením vlastních obrouček ... lékař-optik na místě přeměří, navrhne typ skel a do týdne máte hotovo k vyzvednutí. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. DoctorOptic....sit optik :-( neni lepsi vyhledvat male podnikatele.Hezke dny.JP

      Vymazat
    2. Když jsem spokojená ráda podpořím českou firmu, ať už je to malý podnikatel nebo síť optik. Mnohem raději než předražené optiky v nákupních centrech. Ať se daří, M.

      Vymazat
  8. Á, tak je to v cajku, žlutý krátký kabátek mám a nosím už týden, jedovatým jarním květinám vstříc!

    OdpovědětVymazat
  9. No, on ty černochy někdo nutil jet z Afriky do Milána?
    Alena

    OdpovědětVymazat