Kino


Už dlouho jsem nešla z kina tak otrávená.
Větší kýč, aby člověk pohledal.
Pan režisér je mistr v tom, jak jít divákovi co nejvíc naproti. Až tak, že mu vleze do vnitřností.
Malebná místa namalovaná malebnou kamerou.
A jako by to ještě nestačilo, do toho hudba Debussyho.
Smrt, nemoc, rozchod, nerozchod, scénář na hranici uvěřitelnosti, nevěřím, že to četl dramaturg.
Prostě pěkný mainstreamový film pro masy.
Škoda ho (Vejdělka).

40 komentářů:

  1. Zkusila jsi se nezaujatě podívat na svoje blitky v tv seriálech?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj se za svůj názor a přihlaš se třeba přes fb. Je osvobozující nebejt srab, doporučuju!

      Vymazat
    2. Mě se teda přes FB přihlásit tady nejde na konec se aspoň podepíšu, ale ten trailer nevypadá zas tak zle. Prostě pohoda film, pro lidi co maj třeba hodně starostí a nemaj kapacitu na to, řešit nějaký komplikovaný movie. Ten komentář o těch blitkách není můj, jen reaguju, ale Lucie, ruku na srdce, vy byste se na vaše seriály dívala? Když máte tak vytříbený vkus na filmy, nějak mi ty vaše počiny k tomu neseděj, ale nechci čeřit vodu a urážet vás, to ne.
      Pavla Sedloňová

      Vymazat
    3. Ruku na srdce - svoji práci miluju. Jsem jen kolečko ve velmi složitým mechanismu, scénáře k dlouhýmu seriálu připravuje cca 10 lidí a k tomu je dalších sto lidí ve štábu. A herci. Nejvíc záleží na tom, co po nás chce televize a producent. Je to vždy zakázka. Nikdy jsem nevzala práci, kterou bych sice zvládla levou zadní, ale odbyla bych ji. Když už něco píšu, mám to ráda. Postavy se mnou bydlí. Takhle to mám a jsem šťastná.

      Vymazat
  2. Už jen ten zkopírovaný námět od Jima Jarmusche (Zlomené květiny) , mě odradil jít do kina. Pokud jsi ještě neviděla, vřele doporučuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viděla jsem je, jsou parádní, ten film mám ráda. Zajímavý je, že je snad nikdo z recenzentů nezmiňoval, vždyť to musej znát.

      Vymazat
  3. ...mě už odradila upoutávka na tenhle film :-( bylo to takový jakoby vyšperkovaný :-(

    OdpovědětVymazat
  4. na radiožurnálu se Vejdělek hájil tím, že někdo děla filmy pro lidi do kina a někdo pro ceny (lvy)... ale nemůžu moc soudit, neviděla jsem... čehož nelituji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom je právě ten problém, že on už to má dopředu vypočítaný. Ale to je každýho věc. Mě to jen silně nebavilo a otrávilo. Kdybych to uměla, točím filmy pro Lvy :)

      Vymazat
    2. Lucie, Volhu jsem ještě neviděla, ale na minulých Vejdělkových filmech mám ráda, že jsou vtipné a hodně vizuální, barevné. Vždycky koukám, jakou barvu má nábytek, co za dekor je na stěně a tak. Chápu, že na Jarmuschovy Zlomené květiny to nemá. To byl mnohem drsnější film... Ale přesto, vznikají mnohem horší filmy, na které se nedá dívat znova. Přijde mi, že to Vejdělek kolikrát schytá jen za to, že chce točit mainstream filmy. Přitom i to je určitým způsobem regulérní žánr. Viz spousta mainstream filmů z americké kinematografie. Co myslíš ty? Je chyba točit mainstream film, když hlubší téma dělají zase jiní? Např. Viewegh taky není druhý Čapek, avšak svoje psaní zatím na hřebík nepověsil, protože ho to pořád slušně živí. M.

      Vymazat
    3. Ale tohle bylo výborný téma. Jen zpracovaný strašně líbivě a po povrchu. A ta děsná pointa, aby vlastně nikdo nebyl zlej ... a musím říct, že v kině se lidi zasmáli asi třikrát, to mi taky nepřipadá moc. Ale zas asi byly ty slzy, jak se píše v jiným komentáři.

      Vymazat
  5. Taky jsem byla otrávená, pointa (jestli se tomu tak dá říkat) mi přišla postavená na hlavu, líbilo se mi akorát to auto. A to nejsem nijak náročný divák.
    Ale znám lidi, který na to šli dokonce víckrát...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem z tý krásy osypaná ještě dneska. To se mi opravdu dlouho nestalo.

      Vymazat
  6. Šla jsem do kina na vizuálně příjemný film, s krásnou, malebnou krajinou - a to jsem přesně dostala. Každý dle svého gusta.

    OdpovědětVymazat
  7. Dobrý den nevím zda to zveřejníte, ale přesto vám musí odporovat, byla jsem na filmu a líbil se mi, byla jsem s tchýní, pro kterou to téma bylo hodně aktuální jelikož na Silvestra 2017 zemřel tchán a ona byla ve stejné situaci, musíte řešit každou věc co po něm zůstala, dozvídáte se věci, které jste netušila, vím i pohled manžela na nemocnou manželku, jak je to našlapování v minovém poli, jak neví jak se chovat, občas tu péči přehání až to ten vztah totálně nabourá, můj manžel si prošel mýma nemocema a bylo to hodně těžké, navíc lidské vztahy jsou kolikrát hodně zauzlené. Vynikající výkon Elišky B., dalších bývalých milenek i když to byla vždy jen malá role, je radost je vidět. Byl to malebný film, který pohladil po duši i rozplakal, nebyl asi pro každého. Pro filmové diváky Z.Trošky nebo vašeho Přístavu to opravdu asi nebylo. Zkusila jsem se na váš seriál podívat, ale bohužel to nešlo, chabé výkony, neuvěřitelné dialogy, nudný příběh, bohužel označila bych to za Ordinaci v růž. akorát natřenou na modro. Asi se divíte proč k vám na blog tedy vůbec chodím je to kvůli vašim cestovatelským zážitkům a návštěvám výstav, které mě inspirují, bohužel TV tvorba je katastrofa. Píšete, že člověk musí umět přijmout kritiku tak jsem na Vás zvědavá. Andrea T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, kritiku přijímám. Ale na co jste zvědavá, opravdu nevím. Nicméně to nic nemění na tom, že se mi ten film hodně nelíbil a věděla jsem, že jakmile to po pravdě napíšu, tak se strhne lavina útoků. Není to zatím ale tak hrozný. Mějte se hezky!

      Vymazat
  8. Mě tedy přijde nefér vidět problém v tom, že to má režisér "vypočítaný " na jistotu, na většinového diváka. Přece kvůli tomu se filmy točí, aby se na ně chodilo. Účastníci zájezdu nebo Ženy v pokušení jsou také plné záběrů malebné krajiny, atd......Není to spíš
    o našem očekávání ? Po pravdě, co jste od toho filmu čekala ??
    Martina Raisrová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Účastníky zájezdu mám ráda. Doufala jsem, že se pan režisér vrátí k téhle laťce, ale ne. Já se teda nezasmála ani jednou a opravdu jsem čekala, že se mi to bude líbit. Jinak bych na to nešla.

      Vymazat
  9. Já souhlasím s anonymem nahoře. Váš blogy mám ráda, ale seriály děs. Škoda, že ste nešla na Zoufale ženy, dělají zoufale veci. To by mě zajímal Váš názor. Zuzana Janickova

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ZŽ šla kolegyně, takže bych měla zřejmě stejný názor jako ona. Odešla po 10 minutách. S těma seriálama - vážně si myslíte, že to píše jeden člověk? Ale obecně platí, že čím víc lidí se na to dívá, tím víc jich to pomlouvá. A televize si mnou ruce. Už dlouho nepíšu žádný, ani do žádnýho nepřispívám. Možná jsou díky tomu teď ty seriály lepší.

      Vymazat
  10. Tátovu volhu jsem viděla. Šla jsem z kina zklamaná, ale nevěděla jsem proč.
    Na žádné seriály se nedívám, tudíž nevím o co go.
    Ale na vašem blogu jsem závislá, úplně vás žeru, jak píšete pravdu a musíte tušit, že si nabijete.
    Jen tak dál.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda a láska ... znáte to. Ale moc děkuju, je to pro mě vyznamenání. To si snad ani nezasloužím :)

      Vymazat
  11. aha...takže na tenhle taky nepůjdu.. Díky za recenze, už jsi mi ušetřila tolik peněz!! :-D

    OdpovědětVymazat
  12. Já sla, pro meok. Pravda, nic jsem necekala, jen oddych, ten se dostavil. Mám ráda ty herce, ráda jsem je viděla. Je fakt, že projevy nemoce Polivky nebudou asi reálné, ale hrál skvěle . Ve filmech se s vami casto shodnu, tady ne. To ze me ale nedělá vašeho odpurco, i když ty serialy já taky ne, třeba čtení blogu zde naopak. Chce to prostě toleranci názoru jiných. Neumi to každý, směle rikam: já jo.:) Hezký den. M.

    OdpovědětVymazat
  13. ...mě se od Lucie líbí seriál En ten týky :-) nedávno jsem na něj zase koukla :-) smála jsem se u každýho dílu :-) myslím, že je to asi taky o hercích a řežisérovi. na ordinaci jsem koukala v úplných začátcích, kdy se ještě děj odehrával v té vilce, bylo to koukatelný, ale pak to nabralo takový grády, že mi to přišlo jako mrhání časem. Přístav mě taky nezaujal, ale nemám nějak důvod to tu Lucii vyčítat a předhazovat, pže jinak k ní na blog chodím moc ráda a hltám každý její příspěvek. Né vždy se vším souhlasím, ale jsme přeci lidi a každý máme jiné vlastnosti, chutě a nálady :-)
    A jelikož jsou tu občas super tipy na filmy, dokumenty, knížky nebo výstavy,ráda se i kouknu jak Lucie bydlí a proto mám tenhle blog moc ráda. Ne ty vyšperkovaný, naaranžovaný blogy, kde jsem se v životě nic nedozvěděla natož mi bylo kdy odpovězeno na můj dotaz :-)
    Pěkný den Lucie :-)

    OdpovědětVymazat
  14. .. přešně tak... každý má jinou povahu, náladu, vlastnosti. Taky mám tento blog moc ráda, ne ty vyumělkované a načančané, kde se píše to samé stále dokola a podsouvá něčí názor a prezentují vlastní výrobky za účelem prodeje..
    Volhu jsem viděla, taktéž mě nezaujal, vše bylo až příliš přemrštěné. Ale 100 lidí, 100 názorů.
    Lucie, líbí se mi Váš styl života, příspěvky čtu se zaujetím.
    Hezký den, Vlaďka

    OdpovědětVymazat
  15. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to já si zase myslím, že právo mám. To je fakt vrchol, že mi ještě někdo bude přidělovat, co si můžu myslet a co ne. Jo, kdybyste, Zázvore, byl Jarmusch ....

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. Skvělý. Aspoň, že mi dovolíte si myslet, co chci. Poníženě děkuji. Ano, jsem nesmírně závistivá. Proto je 98% recenzí, které jsem napsala, kladných až nadšených. Ale pár holt ne. Na svým blogu si i nadále budu psát, co chci. Jestli vás tak irituju, prosím, nechoďte ke mně na návštěvu. Díky. Další vaši kritiku už opravdu psychicky nezvládnu a složím se. Au!

      Vymazat
    4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    6. Koukněte, mně je skoro 50, dávám vám otevřeně nahlídnout do svýho osobního i pracovního života, a o vás nevím vůbec nic. Už tohle je značně nevyrovnaný. Nemusíte souhlasit s mým názorem, kritikou, prací, životem, čímkoli ... můžete mi to klidně i napsat, já se neurazím. Asi mě čtete špatně, když si myslíte, že jo. Ale přestaňte mi radit, co bych měla nebo neměla dělat a nad čím se mám zamyslet. To mi neradí ani moji rodiče, natož vlastní děti. A já jim taky ne. Díky a taky hezký jaro.

      Vymazat
  16. No, připadá mi, že mnozí zapomínají, že tenhle blog je blogem Lucie. Tudíž by všichni měli akceptovat, že tady píše své názory, své pohledy na věc. Každý má nárok na vlastní názor, takže chápu i ty opačné komentáře, kterým se film líbil, ale jako určovat co má a co nemá Lucie právo psát na svém blogu, to už je trochu silné kafe... Film jsem neviděla, takže nevím, jestli by se mi líbil nebo ne, ale to není podstatné. Hezký den všem. Andrea Ogořálková

    OdpovědětVymazat
  17. Já vás obdivuju za vás nadhled a pochopení jinakosti ☺ Někteří lidi jsou tak strašně přízemní a pak jsou zbytečné zlí, vůbec nevidí tu krásu toho, že jsme každý jiný. A obdivuju vás, že i když to víte, tak i přesto píšete svůj názor veřejně. Já bych to nedokázala. Jste můj vzor. Jako fakt.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, jste strašně milá! Já jsem si svůj názor držela už jako dítě a vždycky jsem s tím měla problém. Resp. jiní s tím měli problém. Nikomu to nevnucuju (doufám), ale potřebuju mít vnitřní svobodu.

      Vymazat
  18. Ja jsem se po shlednuti tohoto filmu rozhodla, ze to je posledni cesky film, na ktery jsem šla do kina...jak pisete, kyc, a pro me skoda penez.. Lucie, z rypalu si nic nedelejte, beztak uz jste na ne trochu imunni, jestlize mate odjakziva svuj nazor, tak víte, ze nekteri to holt hure skousavaji..nekterym z nas to naopak imponuje..mejte se hezky...sm

    OdpovědětVymazat