Dnes večer doma

 
Nedávno jsme debatovaly s kamarádkami o úpadku blogování. Mnoho blogů, které četly, prý skončilo nebo mají příspěvky jednou za dlouhý čas. Vlna zájmu se prý přesunula na instáč. Je to rychlejší - dávat příspěvky + si je prohlížet. Blog je náročný pro blogery i čtenáře.
Prý.
Nevím. Já v tom zase tak moc nejedu. Mám pár svých oblíbených, které pročtu spíš nárazově. Je pravda, že některé z nich jsem opustila spíš kvůli stylu psaní než kvůli obsahu. Nemám ráda květnaté věty plné šťavnatých přívlastků. Radši mám jednoduchost, až strohost (že sama tak psát neumím je ovšem věc smutně jiná).
 
Zjistila jsem ale, že za poslední dobu mi ubylo pár stálých čtenářů, asi už jsem je unavovala. I to se může stát. Jeden (jedna) z nich mi to taky napsala: moc politiky na úkor bydlení.
Chápu.
Jenže já prostě musím napsat o tom dnešním projevu Zemana, je to pro mě vnitřně důležitější než vyfotit starožitnou rozkládací židli, kterou jsem koupila Tobísovi a jela pro ni až někam k Cidlině.
 
Inauguraci jsem viděla ze záznamu a tuhla mi krev.
Tenhle pán opravdu není můj prezident, ani kousek jeho řeči se mnou nesouzněl. To zlo! Ty urážky! Ty osobní výpady! Starý unavený zlý muž.
Obdivuju paní Miroslavu Němcovou, která jako první dokázala vstát a během prezidentovy řeči odešla středem. Často mi připadá, že ženy mají mnohem větší odvahu než muži. (Feministky by ze mě měly radost.)
 
Tak jo.
Koukám na ČT24 a příště napíšu o tom, co čtu. Ju?
 
 

49 komentářů:

  1. Lucie, cítím to stejně a je mo z toho neveselo... Martina

    OdpovědětVymazat
  2. Dobry vecer Lucie, no kazdy podle sveho gusta, ale ja Vas ctu porad moc rada a i kdyz bydleni me zajima take, jsem moc rada za vase politicke prisbevky. Mluvite mi z duse....gabka

    OdpovědětVymazat
  3. Obdivuji Tvoji odvahu na to koukat, já To dnes zcela ignorovala. Uvidím jestli to zvládnu zítra, možná kvůli té paní Němcové.

    OdpovědětVymazat
  4. Souhlasím a díky za Vaše komentáře!

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Lucie, tak na Váš blog chodím, že mě baví Váš pohled na svět, proto nečekám jen jedno téma a nějak mi k Vám jde, že v této době máte potřebu napsat o politice. A ač se na TV nějak nedívám, ani nejsem cílovka na seriály, tak mě vždy bavilo číst o tom, jak vzniká scénář, seriál. Líbí se mi, že jste asi s nějakým záměrem tento blog začala psát, a že se asi toho záměru i držíte. Váš blog si vždy ráda přečtu. Hodně zajímavého bývá i v komentářích, ale ty už nemám čas číst. To se stává zřídka. Mějte se hezky a ať se Vám daří.

    OdpovědětVymazat
  6. U mého posledního příspěvku spousta lidí zmínilo tvůj blog, jak je skvělý. Pro mě nejoblíbenější. A k těm ženám... Viděla jsi rozhovor předsedkyně Národní rady SR Lucii Ďuriš Nicholsonovou, když mluvila o Kaliňákovi? Ta má koule! Jasně , věcně, slušně a hlavně srozumitelně formulovala fakta.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen škoda, že nezareagovala v debatě s ním na dotaz ohledně zodpovědnosti její strany za umožnění vyplacení vratky DPH skupině kolem Vadaly, velká škoda toho mlčení...politik by měl být schopen na tak jednoznačnou a závažnou otázku zareagovat...

      Vymazat
  7. Starý, unavený, zlý muž. To je přesné.
    Ráda vidím starší muže - dědečky, jak provází dětstvím vnuky.
    Ale nikdy bych nedovolila, aby mé vnuky mohl ovlivňovat tento zapšklý, nesoudný, netolerantní a snad i pomatený dědek.

    OdpovědětVymazat
  8. Ještě, že jsem to neviděla ani ze záznamu.....My ženy jsme určitě odvážnější, než muži :-))

    OdpovědětVymazat
  9. Hezky den Lucie,
    nenechte se mylit,je to i Vas prezident:)Jinak ano,mohl byt trochu nad veci,ale co Vam vadilo?Kritika Bakaly?V tom mel dle me uplnou pravdu.
    Prezident zrejme vychazel ze situace,ktera se nyni v parlamentu deje.Strany,ktere dostaly malou podporu volicu,kopou okolo sebe a snazi se destabilizovat nasi republiku.Kdejaka zaminka se jim hodi. Ze kauza Ondracek byla zaminka,dojde jiz snad kazdemu.Protoze clovek,ktery po revoluci pracoval dale a uspesne a v dulezitejsich funkcich,nez byla tato,nemuze najednou vadit.A do funkce byl dosazen prave panem Rumlem.
    Pan Okamura zazil neco podobneho.Odvolavat nekoho tolik let po valce,kvuli vyroku o plotu s dirami je fakt smesne.On totiz zadny holokaust nepopiral.
    Takhle se demokracie opravdu neda delat a me osobne se to dost dotyka a mrzi.Mejte hezky den Lucie.

    OdpovědětVymazat
  10. Obdivuji paní Němcovou, že měla odvahu tam jít a že měla sílu vstát a odejít. Škoda, že všichni v tom musíme žít. Lenka

    OdpovědětVymazat
  11. Paní Němcové jsem tleskala, udělala mi radost. Bylo to gesto hodné pravé dámy.

    OdpovědětVymazat
  12. Luci čtu Vás pravidelně a píšete mi z duše..včera jsem byla přímo zhnusená vším, co jsem viděla a slyšela..je mi stydno,ale bohužel,musíme to vydržet..ale bojím se bojím,jak to bude dál..
    Hanča

    OdpovědětVymazat
  13. Zdravím Vás, nikdy jsem Vám nepsala, až teď.
    Pište, prosím, o politice, o světě okolo nás, o filmech,knížkách ...
    Vaše názory a tipy jsou pro mě moc zajímavé, potřebné a důležité.
    Starožitných židlí je na internetu až dost (i když se taky ráda podívám).

    OdpovědětVymazat
  14. Já Vás čtu už roky, jen nejsem nikde zaevidovaná :-). A Váš blog mě stále baví, snad čím dál víc. Inauguraci jsem záměrně neviděla, stačilo mně si o tom přečíst. Dokonce i jeho podporovatelé jsou prý zklamaní. Zato jsem si pustila na Osmičce rozhovor s Janem Hřebejkem. Hana

    OdpovědětVymazat
  15. Souhlasím s Vámi, Lucie, ve všem....skoro...to téma blogy moc neřeším...Váš mám nejraději...jste vždycky upřímná, aktuální, máte názory mně blízké...včerejší projev jsem neviděla...jen úryvky ze zpráv..musím si ho ještě poslechnout...ale jak říkáte....můj obdiv k těm, co odešli...proč si pořád nechat s...t na hlavu...Zeman se s tím taky nemaže...a jaký ceremonie s těma, který je ani neumí ...snad bude líp a lidi pochopí, ale nevím...je to pořád dokola...mějte se krásně...Vaše čtenářka Katka

    OdpovědětVymazat
  16. Milá Lucie, přesně - jsem si říkala, jskou to chtělo odvahu zvednout se a odejít středem. Klobouk dolů. Mlčenlivý protest má leckdy větší grády, že?! Peťula

    OdpovědětVymazat
  17. Velice ráda a pravidelně čtu váš blog. Moc mě baví!!! Souhlasím souhlasím, od voleb jsem hodně smutná. Dřív jsem se rozčilovala, ale to je k ničemu. Je to velice smutné mít takovou hlavu státu!!! Líbilo se mi když "naše děti" psaly na FB, naši rodiče a prarodiče přežily horší věci, těch 5 let vydržíme!!!! Zdraví AlenaP PS: politiku nesleduji, ale včera mne paní Němcová také potěšila, už i rozhovorem před inaugrací - jdu tam jako na stranickou schůzi, není co slavit.....

    OdpovědětVymazat
  18. Lucie, piste prosim o politice, o zidlich i o tom, co prave ctete. Jste stalice meho blogerskeho mikrosveta :-) Zdravim Vas a dekuji, Martina Vitova

    OdpovědětVymazat
  19. Zdravím Lucie. Mně se právě Váš "nenačančanej" blog včetně občasných politických vsuvek moc líbí. Andrea

    OdpovědětVymazat
  20. Lucie, pište o čem chcete. Víte, co je zvláštní? Pokud se mi líbí něčí styl bydlení, života... obvykle souzním i s jeho základními pohledy na svět. Ať už tedy píšete o politice nebo o knihách, vždy cítím, že jsem u někoho, s kým bych si moc rozuměla. Ať se Vám daří a doufám, že se dočkáme i lepších časů.

    OdpovědětVymazat
  21. Prosím, prosím, určitě pište jak doposud! Ať je to o bydlení, politice, doporučeních na zajímavý dokument či knihu, atd. Moc vám sluší ta vaše jednoduchost a strohost při psaní, i to je důvod, proč vás čtu. Díky moc. Šárka

    OdpovědětVymazat
  22. Zemana nemá cenu ani komentovat, ale o síle a statečnosti žen jsem přesvědčená celý svůj dospělý život. Vůbec nejsem feministka. Hrdý, čestný, pravdomluvný a statečný chlap, který si stojí za svým názorem je tvor na vymření. V politice by mělo být více žen, protože nejsou ješitné a sobecké.
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  23. Milá Lucie. Ve všem co píšeš v tomto příspěvku do puntíku souhlasím. Ach jo, mám z toho mizernou náladu, ale až tak úplně mi ji nezkazil. Říkám si komu není rady tomu není pomoci.
    Hodně zdaru k tvorbě nových scénářů.

    OdpovědětVymazat
  24. ...a to já vás zase čtu furt a vytrvale, souzním s vámi v mnoha názorech, a ze včerejší hradní slavnosti mi ještě dlouho nebude dobře, myslím, že nejsme dost připravení na to, čeho jsou někteří naši politici schopni a co nám ještě naservírují...a taky Matka Kuráž...jako protiváha. děkuju jarka

    OdpovědětVymazat
  25. Dobrý den Lucie,
    čtu vás ráda, již několik let, a vůbec mi nevadí rozmanitost příspěvků. Naopak, i když s Vámi nesouhlasím vždy na 100%, tak mě potěší nebo možná spíš uklidňuje, že řeším prakticky stejné každodenní problémy, starosti i radosti.....
    Vůbec, prosím, nic neměňte! Možná už se po těch letech konečně zaregistruji, ale tak nějak mi to přijde nedůležité..... Hezký den přeje také Lucie :-)

    OdpovědětVymazat
  26. Milá Lucie, musím napsat, že Váš blog je jeden z mých nejoblíbenějších. A prosím pište tak jak doposud, čtu to tady moc ráda.
    Fotek, kde je vyfocená ruka s hrnkem a botama fotícího nebo šedobílých interiérů je už trošku moc...
    Zuza, Opava

    OdpovědětVymazat
  27. mam rada kvetnate vety
    aj vasu udernost

    OdpovědětVymazat
  28. Paní Lucie, Váš blog čtu ráda a vždy se raduji z každého nového příspěvku. Je mi úplně jedno, z jakého "soudku" je. Pobaví (někdy rozesmutní), ale vždy potěší. Prosím, jen tak dál!

    OdpovědětVymazat
  29. Zdravím Lucie, blogů sleguji spoustu, ale vlastně jste jedna z posledních, které i čtu a právě různorodost témat (i politických) je to, co mě baví. Moc si cením, jak veřejně píšete o sobě a své rodině a sobecky si přeju, ať nepřestáváte, jste tak zajímavá žena :-)

    OdpovědětVymazat
  30. Lucie, já vás čtu pravidelně, i když komentuji málo. Komentuji většinou jen vaše politické postřehy, protože naprosto souzní s mými a přijdou přesně v době, kdy já jsem též "napěněná" či zhnusená. S vaším komentářem včerejška nelze než opět souhlasit. Nenechte se odradit od vyjadřování vašich názorů, je to váš blog. Jestli se to někomu nelíbí, ať ho nečte. Zdraví vás Blanka.

    OdpovědětVymazat
  31. Tzv. politika do života patří, nejde to vytrhnout, MZ nepřekvapil, díky za váš blog a vaše postoje.
    Zdraví Dáša

    OdpovědětVymazat
  32. Milá Lucia, ja čítam Váš blog pravidelne, roky... a nič iné si neprajem, len častejšie príspevky :-) a aj o politike.
    Zrovna Lucia Ďuriš Nicholsonová, nie je to pravé orechové... ale odvážna je. Len nie vždy hovorí pravdu, to môj názor... a v politike to teda u nás vrie. A pán prezident Zeman, no čo dodať? Smola.
    pekný víkend
    Anna

    OdpovědětVymazat
  33. Piště, Lucie, o čem chcete Vy. Autentičnost mám na Vašem blogu nejradši. Zdravím. Kl.

    OdpovědětVymazat
  34. Milá Lucie, Váš blog mne baví. Přijde mi v pořádku vyjadřovat se teď k současnému politickému dění...Včera MZ tomu nasadil korunu (nikoli královskou ). Je mi z toho úzko....

    OdpovědětVymazat
  35. Milá Lucie,

    Byla bych to nezvládla tak jsem se radši ještě na inauguraci nedívala, ale ačkoli je to minimálně smutné, náš prezident to prostě je. Jiřina

    OdpovědětVymazat
  36. Dobrý den, čtu Vás už dlouho a nikdy mě nenapadlo, že píšete blog o bydlení...:) Budu ráda, když budete chtít pokračovat tak, jak to cítíte. To je totiž nejlepší.

    OdpovědětVymazat
  37. někdo ubyl, já zase přibyla:-)
    politiku přeskakuji

    OdpovědětVymazat
  38. Milá Lucie, čtu Vás moc ráda, taky jsem si všimla, že některé blogy stagnují a posléze mizí. tak všechno má svůj začátek i konec. Akorát ten maglajz z hradu ne a ne... Souhlas, se vším, co tady k tomu píšete. Paní Němcové a všech, kteří nejsou ovce si fakt vážím. Prosím piště, ať je svět aspoň tady v pořádku :) Lenka

    OdpovědětVymazat
  39. Dobrý den,Váš blog sleduji.Přiznávám, že manžela málem ranila mrtvice, když jsem mu nadšeně ukazovala, Váš obklad v kuchyni (je obkladač). Máte báječné nápady a komentáře.Většinou mi mluvíte z duše, a pokud ne, nic se neděje! Tak prosím, vydržte! Jana 100

    OdpovědětVymazat
  40. V súčasnosti čítam len pár blogov, a ten váš Lucia je jeden z nich. Vlastne, keď idem čítať, čo je nové na blogoch, otváram buď váš, alebo Lucie Living. Až potom tých zopár ostatných.

    Prejav som na ČT24 sledovala live, a ešte kým začali odchádzať prví účastníci, nahlas som si ho komentovala, že to predsa nie je možné, čo ten človek hovorí. Neskutočne ma rozčuľovali jeho slová, až ma manžel zahriakol, že veď predsa to nie je náš prezident.

    Píšte o čom chcete, nemusím s vami vo všetkom súhlasiť, čítam vás ale rada. :-)

    OdpovědětVymazat
  41. Milá Lucie, jak je uvedeno v příspěvku přede mnou. Ne vždy s Vámi souhlasím, ale donutíte mne přemýšlet. Děkuji 😊

    OdpovědětVymazat
  42. Dobrý den , já vás začala sledovat kvůli tomu , že sbíráte vanocni ozdoby. A teď nějako nic . Blogy sledují kvuli koníčkům. Panenky, háčkování, korálky. Chci si u toho odpočinout. Politiku vnímám, ale nemám potřebu to s nikým rozebírat.Omlouvam se za češtinu, neni dokonalá.

    OdpovědětVymazat
  43. Jsou blogy, které si jen prohlížím, ten váš je k prohlížení i ke čtení. Je to VÁŠ blog, vy si pište, co máte na srdci a koho to zajímá, ať sem chodí.

    OdpovědětVymazat
  44. Moc ráda čtu váš blog, vyhmátnuté příběhy. Souhlas s pohledem na Zemáka a skvělou paní Němcovou.

    OdpovědětVymazat
  45. Luci, díky za každé písmeno vašeho blogu a s tím Zemanem jste to vystihla... Starý zlý muž.
    Krásné dny, Zuzana

    OdpovědětVymazat