Začátky

Stely škola začala dost divoce.
Hned první den dostala úkol, který do deseti večer třikrát opravovala, protože jí to vždy paní profesorka poslala zpátky.
Musí brzo vstávat. Už v 5.30, aby dorazila do školy na osmou. Autem je to sice po D1 20 minut, ale hromadnou dopravou má špatné spojení.
Včera třídní schůzky. Přiběhli jsme s I. pozdě, ale po bušení na třídu jsme zjistili, že jsme tam o hodinu dřív. Takže na druhý pokus už jsme to stihli akorát. Ze školy jsme nadšení. Hlavně z profesorů, kteří se nám přišli představit. Multimediální obor je opravdu zaměřený tak, aby se ze studentů už v průběhu studia stali filmaři: scenáristi, režiséři, kameramani, střihači, zvukaři, animátoři ...
Problém vidím v tom, když některé z dětí zjistí, že jeho talent na studium nestačí. Může určitě v rámci školy přestoupit, oborů je tam víc. Stela se toho strašně bojí, ale bojí se i ostatní. Někdo naopak překypuje sebevědomím. Správnej mix. Mezi rodiči jsem potkala i kolegy z filmové branže, kterým se taky nepodařilo odradit své děti od studia na umělecký škole.
Všichni totiž víme, že pílí člověk talent nedožene. To jsou dvě odlišný disciplíny.
 
Dnes pracovní schůzka.
Karavan už má své producenty. Napíšu teď druhou verzi scénáře a začneme hledat režiséra.
Těším se moc.
 
 

4 komentáře:

  1. Gratuluju k producentům. Ať všechno klape!

    OdpovědětVymazat
  2. Ať se Stele daří a Karavanu taky!

    OdpovědětVymazat
  3. Taky vzpomínám na studia na umělecké střední. Vstávání proklatě brzy, ve škole 11 vučujících hodin, návraty domů kolem osmé. A pak zasednout k domácím úkolům a do noci na nich pracovat. Naspat čtyři, pět hodin a pořád dokolečka. Ale on to ten mladičký organismus ještě zvládá, a když to člověka baví, sklopí hlavu, zapře se. A potom to uteče jako všechno a dneska už zbyla jen nostalgie.
    A zjištění, že se pro obor nehodím, že na něj nestačím. No, to je holt realita. První střety s vlastními možnostmi a hranicemi, se kterými se člověk setká... Stele hodně štěstí!

    OdpovědětVymazat
  4. Obom umelkyniam držím palce:-)

    OdpovědětVymazat