Noční program

 
Moje dny, ani noci, nemají pravidelný režim. Někdy jdu spát v deset, jindy o půlnoci, občas píšu do tří ... a spánkový deficit pak doháním přes den podle toho, jak můžu nebo nemůžu.
Místo počítání oveček jsem objevila fantastický program na stanici Sport 5 (absolutně nevím, co to je za stanici, protože si ji pouštím jen v jednu, ve dvě či ve tři v noci). V tu dobu tam totiž jede norskou krajinou (asi norskou) vlak. A někde vpředu na skle má zapíchnutou kameru a vy můžete sledovat jeho cestu. Včera jel sněhem. Většinou se to odehrává tak, že hrozně dlouho jede jen prázdnou krajinou, domy abys pohledal, zastávku se mi podařilo vidět jen jednou a lidi jsem neviděla nikdy.
Nádhera.
Není to žádná smyčka, která se točí pořád dokola.
Je to reálná trať.
Po několika desítkách minut sledování mám vždycky pocit, že jestli okamžitě neusnu, tak z toho upřenýho sledování dostanu epileptickej záchvat. A tak radši usnu.
 
Co děláte vy, když nemůžete usnout?
 
 

14 komentářů:

  1. Po byľke prežívam a znovu nazerám ten zložitý až patologický život s autizmom a s inými duševnými stavmi k tomu...je to u nás viac-menej na mne.
    Možno preto som Boľavú a jej byľky nedokázala dočítať, mám vlastný ,,zber a metodiku,,...
    snáď aj skutočný život.
    A ešte ku knihám, existuje niečo ako ,,vnútorná onania,,...keď niečo také zacítim, nemôžem dočítať.

    OdpovědětVymazat
  2. Nejnudnější televize na světě
    Pár roků zpátky se norský veřejný TV program NRK rozhodl, že bude živě vysílat záběry ze sedmi hodinové jízdy vlakem - sedm hodin jednoduchého záznamu, vlak valící se po kolejích. Norové, více než milion z nich, to podle statistik milovali. Zrodil se nový typ televizní reality show a jde proti všem pravidlům televizní zábavy. Není tam žádná dějová linie, žádný scénář, žádné drama, žádné vyvrcholení, a jmenuje se to "Pomalá TV". Poslední dva měsíce pozorovali Norové plavbu lodí podél pobřeží, kde je opravdu hodně mlhy. Vedení Norské národní vysílací služby zvažují celonárodní vysílání noci pletení. Zní to nudně, protože to nudné je, ale něco na tomto TV experimentu Nory pohltilo. Tak jsme vyslali Marcela Pizarra do Osla, aby zjistil, co to je, ale prvně varování: Diváci mohou některé z obrázků následující zprávy shledat nudnými. (Smích)

    OdpovědětVymazat
  3. Nesnažím se usnout. Takže buď ,,roluju" ( tak tomu říká D. ,když se dívám na telefonu na instagram), nebo píšu na blog nebo si jdu dát něco dobrého. Víno taky zabírá.

    OdpovědětVymazat
  4. Dřív jsem se převalovala a bylo to o ničem. Teď čtu. A nemůžu si vynachválit oddělené ložnice:) Jízdu vlakem sleduje můj otec. Prý ho to zase uspí.

    OdpovědětVymazat
  5. Manžel takhle sleduje pohledzvlaku.cz. Nejdřív jsme se mu smáli, teď už na to koukáme s ním...

    OdpovědětVymazat
  6. Poslouchám audio knihy. Akorát mne někdy probudí tlačení sluchátek, když mi je muž nesundá :))

    OdpovědětVymazat
  7. Můj manžel sleduje provoz na letišti na Ruzyni, občas nějaký ten jez na Vltavě ( býval to ten v Českém Krumlově a už je tam jiný ), nebo si pustí záběr kamer na hlavní nádraží v Praze a pod., ten Norský vlak taky sledoval...jenže on to sleduje ve dne...ve 21hod. jde do postele, hodinu luští křížovky a pak spí do rána, kdy vstává - jako kdyby chodil dál do práce. Prostě důchodce, kterému táhne na 77 let.
    Jiřina z N.
    ty nespavosti mám já...

    OdpovědětVymazat
  8. Jé, no přesně! Asi před deseti lety jsem u kamarádů před spaním sledovala televizní stanici Deutsche Bahn či co a kamera za předním sklem a jelo se a v Kolíně and Rýnem lidi běhali s kuframa po nástupišti :- )) To mě bavilo. A bombácký bylo, když pršelo (v televizi za jízdy) a za sklem mašiny kmital stěrač a jinak bylo vidělt celou dobu prd, jen mlha a kapky na skle! A to byl pro mě super zážitek, mě to fascinovalo a hrozně mě to rozesmávalo. Takže jsme neusnula .- )) Jinak usínám dobře.

    OdpovědětVymazat
  9. Taky to norské pletení může být bezva. Tam pletou hodně muži.

    OdpovědětVymazat
  10. Příspěvky v diskuzi jsou skvělé...vubec jsem o tom neměla ponětí. Děkuji. Míša

    OdpovědětVymazat
  11. Tak tohle sleduju taky. S desetiměsíčním synem. :). Přišla jsem na to náhodou, když jsem přepínala programy, a chtěla jsem vyzkoušet, co ho zaujme. A ano, byly to právě ty vlaky.
    My se koukáme spíš ráno, to tam jednu dobu jezdily vlaky po Pardubickém kraji. Posledních pár dní tam lítá letadlo nad Alpami ve Švýcarsku. Ale vlaky byly teda lepší, že bych si v noci přivstala? :)

    OdpovědětVymazat
  12. když nemůžu spát, tak to jistí Hypnogen :-),jak neusnu do hodiny, dám si půlku a je to. Můj taťka zase sledoval jízdu vlakem po Transsibiřské magistrále. Petra

    OdpovědětVymazat
  13. Spolehlivě mě uspí dokument o černých dírách ve vesmíru nebo seriál Dům z karet (tím nesnižuji kvalitu seriálu, jenom mi to opravdu pomáhá usnout)

    OdpovědětVymazat
  14. Já už naštěstí nemusím řešit, co dělat v noci, když nemůžu spát. Bezesných nocí mám za sebou hodně a jsem ráda, že už jsou pryč. Už skoro rok totiž spím celou noc, a to díky CBD oleji, který si objednávám z Cibdol . Tím, že je to přírodní produkt, tak nevidím problém v tom, že ho budu užívat už pořád :-D .

    OdpovědětVymazat