Právě teď


Letošní prázdniny jsou ještě víc než jindy návštěvové.
Užíváme si to, na všechny máme čas a oni mají čas na nás.
Většina hlavního děje se odehrává na terase, kde se vaří, jí, sedí, leží, čte, povídá, zpívá až do noci, pije, suší se tu prádlo, leží tu psi a občas tu i někdo usne. Včera jsem to počítala - myčka jela za den pětkrát.
 
Stinnou stránkou jsou jen mega nákupy a málo místa na spaní. Někdy se sejde tak nesourodá společnost, že prostě nejde strčit někoho k někomu do pokoje, musí se to promyslet. Ale občas se zkrátka stane, že se v jedné posteli (šíře 140 cm) ráno probudí dva až tři nesourodí, na které už jinde místo nezbylo. Takže jsme přijali určitá opatření. Do obýváku jsme koupili přes Vivre ještě jeden gauč - tentokrát dvoumetrový a rozkládací, a ke mně do pracovny gauč, který lze mávnutím kouzelnýho proutku změnit v postel. Ani jedno ale zatím nedorazilo, takže jsem opět udělala změny v pracovně, aby tu zbylo místo aspoň na matraci. Na té dneska spím já a vedle mě (doufám, že na zemi) Cherry. V ložnici je totiž Ivan, Stela a Amanda, ve Stelině pokoji jedna kamarádka, v Kryštofově pokoji Kryštof, Monika a Tobi, a v pokoji babiček druhá kamarádka.
Zítra to třeba bude zase trochu jinak, přizpůsobujeme se momentálním potřebám spáčů.
 
Tak dobrou a hurá na matraci!
 
 

4 komentáře:

  1. :-D Musím se smát, něco mi to připomíná. U nás je obšas taky problém najít fleka. Kdyý je pěkně je u nás moje sestra se psem, což je teď skoro pořád a v týdnu někdy kolega mého muže , který jezdí z Moravy, jeden instatní synek a sem tam Adamův kamarád, naše tři děti občas zase spí v různém počtu u hlídací tety ze které se stal člen rodiny a ze včerejška na dnešek tu byli tři "zajímavý" kamarádi kamaráda , který tu byl loni s naším instsynkem a oni jeli z technopárty a rozbilo se jim auto, ale naštestí měli vlastní stany. Od rána do oběda bývám překvapena kdo tu věechno je a to nemluvím o pracantech , bagristovi a elektrikáři, protože zase děláme nějaké úpravy. Mějte všichni fajn léto a hlavně, kam hlavu složit !

    OdpovědětVymazat
  2. Žiješ na odvrátenej strane mojej planéty-izolácie:-)

    OdpovědětVymazat
  3. V době dovolené jsem velkoryse dovolila staršímu,ať s kamarády u nás přespí( že budou hrát hry na počítači). Na uvítanou jsem našla igelitku plnou prázdných falšek( vodka atd) + abych nebyla na pochybách, štamprle na přípitek v myčce, zapalovač zapadlý v sedačce. Takže s návštěvami utrum. Než zas vyměknu.

    OdpovědětVymazat
  4. Obdivuju Vás Lucie- já se na to celý rok těším, plánuju, chystám a počítám povlečení...pak to přijde a já mám všech za 4 dny plné zuby a těším se, až pojedou..je v tom teda trochu nadsázky, ale myslím, že nejsem schopna přijímat, jak to přichází, stále musím kontrolovat, uklízet, vařit- tu vyšší míru anarchie nezvládám. Zbytek roku jsem totiž na té odvrácené straně hraničící s izolací- z přinucení, není to moje volba, a tak potom tu opačnou stran neumím- a ještě mě to mrzí...tak si užívejte toho daru! simi

    OdpovědětVymazat