Bedny, krabice a zase bedny

Pošťácký auto už zacouvává až k domu. Denně nám něco chodí.
Včera přebalovací pult (aukro), vysavač + vytírací sada + rychlovarná konvice (alza, vše ve slevě), staré kování k nové kuchyni (aukro). Zítra přijde ještě postýlka a topinkovač (alza, taky sleva). Něco je do bytu, něco pro Tobíse.
 

 
Přemluvily jsme se Stelou I., ať s námi jede do Ikey. Bylo mi líto dát šest stovek za dovoz. Velká chyba. Nikde člověk nevidí tolik vytočených mužů jako tady. Včetně toho mého. V dětské posteli (120x60 cm), kterou jsem si chtěla prohlídnout, ležel něčí tatínek a měl zavřené oči.
Ze čtyř věcí, které jsem chtěla koupit, čtyři nebyly. Na webu ale jo.
Cestou od jídelny ke kase jsem ztratila průkazku Ikea family, takže za věci s klubovou slevou jsem zaplatila plnou cenu. Už jsem neměla sílu se dohadovat.
K autu za námi přišel výběrčí peněz na postižené děti, zazubil se a pronesl: "Kontrola úsměvů!" Chtěla jsem mu dát pěstí.
Jenže jako bývalá vychovatelka postižených dětí nemůžu. Měla jsem jen stovku. Pak jsem zjistila, že jsem mu ji nedala do kasičky (tu ani nevytáhnul), ale do ruky.
Měla jsem mu dát pěstí!
 
Musím přiznat, že Ikea je pořád ta nejrychlejší a nejjednodušší volba. Někdy i nejlacinější. Zkusila jsem teď do bytu shánět vybavení jinde a tak nějak ho poskládat. Ideálně z druhé ruky. Docela to jde a taky z toho mám větší radost. Ale některé věci jako odpadkové koše, skleničky, talíře, peřiny apod. budou z Ikey. Hrozně se mi líbí knihy o bydlení, které Ikea vydává, i jejich e-magazín. Hlavně oceňuju ty skvělé texty. Co se mi ale líbit přestalo, je instalace nábytku přímo v obchoďáku.  Někdy z toho mám pocit, že procházím spíš skladištěm. Chybí nápady, odvaha, originalita ... to, kvůli čemu jsem sem kdysi tak ráda jezdila.
 
Zítra budu natírat a sázet kytky!
 
 

3 komentáře:

  1. Si môj vzor, nebojím sa povedať ikona!
    Včera som konečne navštívila svatovcov pri Zvolene, som zvedavá, ako budem prípadne lietať do Londýna!
    Do Ikea sa chystám pre PS...zmáha ma to, muž ide na operáciu a už všetko odkladám na potom a potom je pre mňa v nedohladne...a mladí k nám priletia z Londýna pred operáciou na návštevu a do rozrobenej izby mladej.

    OdpovědětVymazat
  2. Lucie, vy mě vždy tak upřímně rozesmějete, díky vám za to!

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsme to zvolili podobně, originály+Ikea. Třeba kuchyň máme Ikea, ale zadní stěna, která kouká do místnosti je ze smrkové překližky, umyvadlová skříňka Ikea-boky dřevo atp.... :) A vinyl máme taky, uvažovali jsme úplně stejně - dřeva máme dost v nábytku, stěrka je drahá a studenou dlažbu jsme do přízemí nechtěli ... takže vinyl a je super, dá se po něm chodit bosky a hřeje to i u nás v přízemí:)

    OdpovědětVymazat