Ze života hmyzu a jiné havěti

Botanická zahrada je tu krásná. Slouží vlastně jako park pro všechny a vstup je zadarmo. Piknikují tu pod stromy celé rodiny, odehrávají se tu svatby. Rozprostírá se kolem moře, vidíte z ní na Operu.
Musíte ale dávat pozor na pavouky, kteří mají mezi stromy své sítě. Nejsou úplně všude, ale hodně jich tu je. Obecně se tvrdí, že velcí pavouci nejsou nebezpeční, ti menší ano. Ale sami od sebe na vás nezaútočí. I. stále nevěří, že tu nějací opravdu velcí jsou, protože je neviděl na vlastní oči.
Doufáme, že se mu to nevyplní v našem pronajatém bytě.
Nejsou tu totiž sítě v oknech a dveřích, které bývají běžným vybavením. Jinak se člověk bojí větrat, aby mu dovnitř nevlezlo cosi. Výjimkou jsou švábi, kterým se tu říká kokrouši a skoro každý den nám nějaký přeběhne po bytě. Jsou strašně rychlí, musíte je zašlápnout, krásně to křupne. Jako chips. Nic nedělají, ale jsou poměrně velcí a jde z nich mráz po zádech.









 

2 komentáře:

  1. Zdravím do Sydney. Pavouci, co je vlezou akorát pod velký ešus, to si z Austrálie pamatuji moc dobře. Malí kokrouši, kteří každý večer vlezou na kuchyňskou linku, takže ta žula co tam je najednou obživne. To mi vůbec nechybí. Ale jinak je se nám tam moc líbilo. Užívejte si to. Eva

    OdpovědětVymazat
  2. Jejda máne, uplně jsi mi připoměla můj život v Číně a stáda kokroučů, velikých tak, že některý už ani nekřupnul a po sešlápnutí běžel dál... bydlela jsem v bytě na české ambasádě, která byla prolezlá kokrouči... mega size... na záchodě, kuch linka v noci to byl rej... v koupelně, ve vaně :((((( bylo jich všude strašně moc... ani za dva roky jsem si na ně nezvykla... fuj :((( ta zahrada to je krása, ale asi bych moc relax neměla, jak bych furt koukala jestli někde nečíhá ten malý pavouk :)))

    OdpovědětVymazat