Mohla jsem mít židli

Poslední dobou mě dost bolí záda, tak jsem poslala do kytek svoji starou psací židli, sloužila mi věrně deset let. Našla jsem si na netu novou, jenže: Jenže jsem v ten samý den, kdy jsem si pro ni měla jet, našla nabídku na prodej starých vánočních ozdob. Za stejně velké (velké!) peníze.
Jak si myslíte, že to dopadlo.
Přesně tak.
Židli nemám, záda mě bolí, ale ta radost z ozdob!!!!!!!!!!!!!!!!!

 Z toho, jak je zabalená krabice, se dá odhalit spousta věcí o prodávajícím. Zde - hodně kouří, ozdoby jsou nasáklé letitým kouřem, čte reklamní letáky a blesk. Kupuje vajíčka od nosnic v klecích bez podestýlky. Ovšem písmo má úhledné.
 


 Muchomůrky sbírám. Takže další do sbírky.
 

 Vlevo velmi staré ozdoby, takovou jsem neměla zatím ani jednu
 
 Unikátní. Ježíšci v ořechových skořápkách + další věci ve skořápkách.
Velmi staré.
 
 Labuť ve skořápce
 
 Muchomůrka a nějakej další binec ve skořápce
 
 Hrací vánoční strojek
 
Zvířátka ve skleněných koulích, celkem jich je 6
 


18 komentářů:

  1. Dobrý večer Lucie, každá jsme něčím výjimečná. Ozdoby některé krásné, některé takové kycovite.Ale ja bych zvolila asi tu novou zidly. No každá jsme jiná. Mějte krásný zbytek večera.Martina

    OdpovědětVymazat
  2. Stolička bude, ale TOTO je POKLAD!!!!!maria

    OdpovědětVymazat
  3. No Lucie, na to, jak mám o retro ozdobách naštudováno jen z tvého blogu se mi zdá, že se ti vydařil moc a moc povedený obchod!!! Jsou krásné, pro mě ty skleněné baňky z třetí fotky, protože ty si pamatuju z dětství já. M.

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den, nerozumím Vám sice s ozdobami (já su vždycky pro židli:) - ale posílám - v duchu "naší" tradice odkaz na nový IKEA family magazín :): http://onlinecatalogue.ikea.com/CZ/cs/IKEA-Family-Magazine-Spring-17/pages/1 Nikol

    OdpovědětVymazat
  5. no to je nádhery byla jsem na výstavě ozdob a musím říct nebo se zeptat nebude někdy výstava u Vás :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Lucko to je pokladů..... některé vůbec neznám..rozumím Vám -takové se nekoupí pokaždé a židli si koupíte vždy a myslím, že hodně brzy- bolest zad Vás dožene. S tím poznám majitele mám dost špatné zkušenosti - dostala jsem knihy -bohužel z kuřácké rodiny a bez milosti letěly, protože to se nedá vyčistit ani vyvětrat - škoda no, kuřák si to neuvědomí. Hezký den přeji. H.

    OdpovědětVymazat
  7. z blbýho sezení mám něco,čemu doktoři říkají zamrzlé rameno a nic strašnějšího jsem nezažila, taková šílená bolest 24/7 , čtyři měsíce bez spánku, nepohyblivá ruka a prý je to na rok rehabilitace nebo hrozí i opeeace..je to od vytrčených rukou při psaní na klávesnici, blokuje to krční páteř, celou páteř, ničí ramena zápěstí..a nejhorší je sezení s notebookem na skrčených kolenou a ruce ohnuté na klávesnici...takže já už vím jak se tělo umí vzepřít a na ozdoby bych se vykašlala, tělo mi předvedlo ukázku nemohoucnosti, kdy se sama pořádně nevykoupu, vlasy neučešu, podprdu nezapnu a kalhoty nenavlíknu, chodím v teplákách...nic není důležitější než zdravé tělo:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. asi to nebude tak zlé když k pc opět usedáte - jo někdo se holt neponaučí :-(

      Vymazat
    2. Takhle si pamatuju svou mámu. Měla bolesti a nedokázala se učesat, ani si zapnout podprsenku. Posílali ji na operaci, ale ona nechtěla. Nakonec jela do lázni a narazila na rehabilitacni sestru, která ji za týden poslala domu zdravou. Chce to jen narazit na tu správnou osobu. A někdy to trvá...

      Vymazat
    3. Emilko prosím,kde to bylo ,jaké lázně a je to už dlouho? děkuju

      Vymazat
  8. veci, veci, veci......???!!!
    zdravie...?

    OdpovědětVymazat
  9. Mám ráda lidi, kteří mají nějakou zálibu, vášeň, zápal! A je prakticky jedno, o co jde. Takže jednoznačně gratuluji (zrovna sedím na stoličce IKEA)

    Nemám ráda předsudky.
    Slepice máme vlastní a vajíčka nekupuju. Pochybuji ale, že bych doma našla jiný obal, než ten klecový.

    OdpovědětVymazat
  10. Labuť ve skořápce, jéé!
    A muchomůrky musej bejt. Ty staré ozdoby vypadají hodně zachovale! Vlastně všechny.

    OdpovědětVymazat
  11. Když mladí kupovali byt a vyházeli ze sklepa krabice starých ozdob, chytla mě lítost. Mám je doma na půdě. Nejsou to asi žádné vzácnosti a sběratelské kousky. Nejsou mi k ničemu a vám by možná udělaly radost a našly nějaké uplatnění. Pokud byste měla zájem, vyfotím, pošlu, daruji. (jceska@email.cz)

    OdpovědětVymazat
  12. Dobrý den, Lucie,
    už máte nějakou židli vybranou? Mám velmi dobrou zkušenost s pracovními židlemi Hag http://nordesign.cz/zidle-hag/. Jsou ergonomicky perfektní, velmi trvanlivé, ale dost drahé. Nejsem dealer, kdysi jsem na tuto značku narazila v rámci realizace nějakých bankovních a firemních interiérů. Jsou tak dobré, že je mám i doma.
    RenataE

    OdpovědětVymazat
  13. Tak to i já jsem relativně nedávno řešila takový menší problém s bolestí zad, ale pak jsem už po nějaké době prostě ztratila nervy, protože to neřešila jak židle, tak ani žádné chemické léky... No a tak jsem se rozhodla jít po něčem trochu alternativnějším a vybrala jsem si k tomu cbd olej a díky tomu jsem to konečně mohla vyřešit v klidu a už to ani tolik nebolí :)

    OdpovědětVymazat