Zítra!

Dnešní příspěvek je spíš rodinně osobní: Pro babičky, aby věděly. Aby viděly. A pro dědu. A pro Kryštofa. A tak.
Zítra totiž dělá Stela talentovky.
Nafotila povinné fotky na různý témata.
Neumím k tomu nic říct, protože to není můj obor.
Jedu jen na vlně líbí/ nelíbí.
Fotograf, který jí je vyvolával, říkal, že něco je hodně dobrý, a něco ne.

Neumím ani posoudit, jestli má Stela pro film talent, přestože jsem z oboru.
Ale u vlastních dětí člověk vidí zastíněně, přes mateřský filtr. Nejhorší je, když je ten filtr opičí. Já naopak mívám občas macešský, takže se snažím mírnit.
Vytrestal mě jeden zážitek, kdy jsem Stele odmalička říkala, že nemá hudební sluch a je zbytečný, aby chodila do hudebky. Pak za mnou přišla její učitelka a říkala, že Stela má nádherný hlas, jestli by se neměla věnovat zpěvu ...
Možná jsem jí zničila budoucnost :)
Ale co, všechny cesty přece vedou do Říma!

P.S. Stejně mám dojem, že nejdůležitější přípravu udělala místo Stely její kadeřnice.










27 komentářů:

  1. Pamatuju si ještě na ty časy, kdy ji nebavilo s vámi chodit na výstavy. Milý obrat. Tak hodně štěstí!

    OdpovědětVymazat
  2. Tak držím palce,ať to klapne,tak krajní dolní je pěkná náladofka a ten anděl,jsou tam technické chyby a šumy,ale to se naučí,od toho ta škola je.

    OdpovědětVymazat
  3. Držím palce a Kadernice nezklamala ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Držím palce!!! Vlasy super:) Petra

    OdpovědětVymazat
  5. Držím všechno..držte se! Nový účes naprostá špica!!;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Stela mě moc baví- věřím, že to vyjde ....má talent...

    OdpovědětVymazat
  7. Ta tak dospěla! Jaká je velká! Držím pěsti!
    A mávám od moře Tereza

    OdpovědětVymazat
  8. Stela je božská. Sem s tou kadeřnicí! Mohla byste ,Lucie napsat něco o Vašem názoru na "opičí filtr? Prosím.

    OdpovědětVymazat
  9. Dobrý večer,
    Stele fandím a mám také jedno želízko v ohni. Deváťačka od nás (z malé vesnické školičky) se také zítra chystá na stejnou školu, asi i stejný obor. Její fotografie jsem neviděla, jen jsme řešily, jak je myšleno zadání město - atmosféra (doufám, že Benešov je dostatečně MĚSTO). Fotografie jsou zajímavé (nevidím autoportrét) - krásné. Jsem zvědavá na jakého oblíbeného umělce psala esej a jak budou zkoumat kulturní přehled (ale nakoukané výstavy máte ...). Co by tak podle nich mělo patnáctileté dítě vědět o umění. Myslím, že má dost velké šance, oproti té naší cácorce.
    Nechtěla bych být v kůži těch posuzovatelů, musí to být těžké. Trochu jsem nahlédla pod pokličku a stihla jsem se pohádat na jedné výtvarné soutěži o "kritéria hodnocení". Fakt mě jako laika zajímalo, jak vyhodnocují práce dětí (a to prosím jen jednu jedinou od každého dítěte). Dovolila jsem se tedy zeptat na kritéria hodnocení. No to jsem si naběhla. Zajímalo mě, jestli je pro ně důležitější technická stránka nebo nápad (s tichou nadějí, že přece tu techniku je tam mohou ty čtyři roky učit). Já čekala, že řeknou, že je to o pocitu, subjektivním názoru, cestě a tak podobně, ne, že dostanu takový spucunk. Žádná kritéria tam být nemohou, nejsem umělec, proto tomu nerozumím, hodnocení díla není možné vyjádřit a tak dál a bla a bla. Pak ale nechápu, proč se určuje pořadí 1. místo nejlepší počet bodů.
    Tak jen doufám, že ti, co to vybírají na to prostě mají čuch, nějaký šestý smysl a že se umění začne promítat do života společnosti víc a přirozeně bude kultivovat, protože zatím je to pořád bída bídoucí.
    Sakra, nechce se mi spát a pak vypadám jako grafoman.
    Takže přeji hodně zdaru, vyšlápněte pravou nohou a ať si to i užije. Držím palce.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  10. Držím Stele pěsti, fotkám já nerozumím a vůbec neumím fotit, ale mezi Těmi na stole bych si vybrala a dala si je třeba nad postel. Ta s "andělskou" babičkou..áchh!!!A kadeřnice se jako vždy vyznamenala...Stele to neskutečně sluší a je najednou nějak dospělá...a vůbec...doufám ,že se jí sen splní!!! Děkuji za PF a knížku, měla jsem radost velikou! Mám ráda překvapení!

    OdpovědětVymazat
  11. Držím palce,ať to zvládne,moc jí to sluší.Alibabka

    OdpovědětVymazat
  12. Dobrý den, chtěla bych Stele poradit, ať se nevzdává, ať to dopadne jakkoliv, ať jde za tím, co ji láká a baví. Já jsem se po střední hlásila na design do Zlína a na poprvé jsem se nedostala, byla jsem jen v druhém kole přijímacích zkoušek, kdy jsme 3 dny zpracovávali zadaní a měli i pohovor s vedoucím ateliéru. Ten mi potom říkal, že když se nedostanu, ať za ním jezdím na konzultace, za ten rok mě nasměroval, jak se na přijímačky připravit a po druhé jsem se dostala.
    Měli jsme tam i studenty, kteří se dostali třeba až na po čtvrté - jeden z nich teď děla designéra pro Škodovku. Nebo jsme tam měli kluka, který se vyučil kuchařem, udělal si nástavbu na maturitu a pak se rozhodl, že půjde na design a vzali ho a je moc dobrý designér :) A na druhou stranu jsme tam měli kluka, který byl skvělý designér a teď dělá kuchaře, protože ho hrozně baví vařit.
    Prostě ... hodně štěstí Stele, ať si jde za svým cílem a ať počítá, že je ta cesta někdy klikatá :) Radka

    OdpovědětVymazat
  13. zdravím! stele to moc sluší a ty jseš taky talent - ta šestá fotka (stelin portrét) se ti moc povedla :o) okamžitě mi naskočila asociace na seriál na streamu "semestr" - ta rezavá hlava, velký kukadla a přijímačky na uměleckej obor... zkoukla jsem ho teď mezi svátky na jeden zátah, a zjistila, jak vlastně funguje generace našich dětí. zajímal by mě tvůj názor scénáristky, protože mně to teda přišlo velmi dobrý, i ta pointa, a hlavně, že mám pocit, že to ukazuje skutečnej život, kterej je sice většinou nudnej a rutinní, jen občas protkanej dějovými zvraty (nemoc maminky,virtuální nevěra, pařba, roztržka v berlíně, nepřijetí na školu apod.)ale přitom uvěřitelnější než cokoli jinýho...přitom v diskusi na streamu i na čsfd často kritický komentáře, ale pro mě to bylo zjevení v české produkci.
    to jsem ale těžce odbočila. stele přeju úspěch, jak tu někdo psal - když ne hned, tak časem. ale z vlastní zkušenosti vím, že když je někdy cesta trnitá, výsledek pak předčí očekávání!ahoj eva

    OdpovědětVymazat
  14. Koukám, že od chvíle, kde jsem Stele ukazovala jak zoomovat, udělala obrovský posun.Moc jí to přeju. Kdo jiný než ona by tam měla být!Krmená od mala filmy, kulturou, láskou k interiérům.

    OdpovědětVymazat
  15. Tak to držím palce. Kéž by mě rodiče v jejím věku taky tak podporovali....

    OdpovědětVymazat
  16. Věřím ji, no a pokuď se na to bude komise dívat jinak, nesmí to vzdávat, Jen za sebe, v patnácti mi řekli, at jdu na ekonomku, že sice nádherně kreslím, ale nemám za sebou žadné lidušky, tak jsem to udělala. No a dnes jsem tatér, designer a ráda maluji obrazy na zdi....a pro Vás navrhuji křesla :) Lucko, vyřiďte jí, že s ní zítra budou všichni andělé

    OdpovědětVymazat
  17. Fandím!
    A nádhera jsou tady ty všechny komentáře. Hrozně zajímavý a potěšující - mám radost z toho, že Lucie má (zaslouženě) blog, kterej vzbuzuje takový krásný reakce, to se mi fakt líbí! Taková "snůška" prima lidí, na tu se sem budu chodit koukat ráda ještě léta!

    OdpovědětVymazat
  18. Vám oběma ! držím palce ..

    OdpovědětVymazat
  19. Krásné fotky, moc se mi líbí.

    OdpovědětVymazat