Nad ránem


Dnes v noci ani minuta spánku.
Nesmím začít před usnutím přemýšlet o psaní, jinak je to vždycky probdělá noc.
Smrt K. dost zamíchala tématy v mojí hlavě, o nichž jsem chtěla psát. Komedií teda rozhodně nezačnu. Musím si nejdřív písemně rozebrat, co potřebuju. Vypsat se, a pak jít od toho pryč.
 
Jeden námět v sobě táhnu už léta a teď je na něj vhodný čas. Jádrem je lovestory, ale tak jako jinak. Pořád si myslím, že se hrozně málo točí o lásce, jako by byla méněcenná a patřila jen do mýdlovejch seriálů a céčkovejch filmů. Přitom jsme na ní všichni závislí. Jenže psát o ní je strašně těžký - zlo diváky fascinuje samo o sobě a mnohem víc. Ale zlo není moje téma. V tom se hrabat nechci. Chci to zkusit napsat tak, aby fascinovala právě láska, která zničí všechno, co bylo dosud, a zároveň přinese nečekaný věci. Nic nejde vrátit.
Pokus.
Akorát si myslím, že to zase bude věc do šuplíku, protože v něm každý náročnější téma vždycky (po vyjednávání s televizemi) skončilo.
Ale třeba budu mít štěstí, když teď vznikají i jiný věci, než Třikrát s M. Donutilem. (Kdyby třikrát! To bylo aspoň stokrát. Taky jsem byla v pořadníku, abych se na tom přiživila, ale neměla jsem správný průměrný nápad. Což se divím, protože průměr mi většinou jde.)
 
Jenže teď musím psát to, co mě rozežírá, to je tíha tvorby. Když mi něco nejde z hlavy, musím se tím zabývat, i když kvůli tomu nemám čas hledat práci, která je za peníze. Ale třeba ke mně něco samo přijde :)
 
xxx
 
Ve čtyři ráno jsem vstala a zapnula pračku.
Amandě už druhou noc není dobře, odpoledne to vidím na návštěvu u doktora.
V pět jsem snídala.
 
Děkuju vám za všechny komentáře a přání pro Stelu, ještě se k tomu vrátím. Bylo to strašně milý. Nečekala jsem, že mám tak moc přející čtenáře.
Stela měla u zkoušek velkou trému, něco pokazila, něco ne, tak uvidíme příští týden, kdy budou výsledky.
Přála bych jí, aby se do školy dostala a neztratila příliš brzy iluze.
I když ... já jsem je vlastně taky neztratila.
Jenom občas dost tvrdě narazím.
Ale to asi všichni.
 
Tak jdu psát, a pak asi spát.
Velkou výhodou je, že mi to nikdo neorganizuje.
 
 

11 komentářů:

  1. Katka Jarkovská06 ledna, 2017 08:57

    Milá Lucie, děkuji za Váš blog. Jste upřímná a nic nepředstíráte. Píšete tak, jak to v životě opravdu chodí, chvíli radost, kterou střídá všední realita a někdy i události, které neovlivníme. Mějte se krásně, přeji vše dobré a budu se těšit na váš příběh. Katka

    OdpovědětVymazat
  2. Držím Stele palce, ať to vyjde! Jen málokdo vůbec nic nepokazí... Je neskutečný, jak vyrostla - nejen fyzicky. :-) Mně je strašně sympatický, jak něco opravdu chce a že má svoji hlavu. Jo a ty vlasy se mi líbí moc. Doufám, že moje holky budou jednou taky tak svoje. A že já budu mít tolik nadhledu jako Vy nechat je být svoje...
    A Vám, Lucie, přeju, aby psaní pomohlo. Ven to musí. Nějak. A psaní je dobrý. Fakt ráda bych někdy viděla film, který by byl přesně podle Vás...

    OdpovědětVymazat
  3. Jen do toho,pište o lásce,ta je základem všeho, dobra i zla. Když chybí trpíme, když je jí mnoho budí závist. V mém věku jsem pochopila, že můj život je pouze řízen láskou a to ve všech podobách. Naštěstí...jinak bych nepřekonala všechny rány osudu!!!
    Přeji,aby rok 2017, byl pro Vás a rodinu úspěšný a ve zdraví.
    P.S.
    našla jsem doma několik starých ozdob, kdyby jste měla zájem ráda Vám je věnuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to bych moc ráda, můžete mi napsat na mail: lucie.smich@seznam.cz ? Díky!

      Vymazat
  4. Ahoj Lucko, moc Vám držím palce... Co vydat knihu? Stele to určitě vyjde. Držím pěsti. Markéta

    OdpovědětVymazat
  5. Mně se zrovna 3 x s Miroslav Donutilem líbilo, jsou dny, kdy mám náladu na takové věci, asi jsem tedy průměrný divák :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Moc nechápu, že zlo fascinuje diváky víc. Proč má Anděl Páně 2 takovou návštěvnost, důvody nebudu rozebírat, ale mě film potěšil. Rozveselovací písničku Vzhůru bratři jsem si pouštěla pro dobrou náladu několikrát. Nejspíš je problém v lidech, kteří o tématech rozhodují. Moc vám fandím, vaše příspěvky jsou ze života. Přeji vám jen to nejlepší, Iva.

    OdpovědětVymazat
  7. Páni, ze Stely vyrostla krásná holka! A přeji moc, aby se jí sen splnil...já kdybych se vrátila do dětství tak chci taky studovat fotografii! Držím palce!!! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Taky jsem si rikala, ze jeste nedavno si Stela heala s Monster High (pise se to tak?) :) ale asi to neni zase tak nedavno, jak se mi zda :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jejda! Stela uz zkousky?????? Drziiiiim palce strasne moc!!!! ty vlasy barva a stazene dozadu silene ji to slusi skvela zmena.... at to vyjde!!!

    OdpovědětVymazat