La la la la la

Asi budu ukamenována, ale film La La Land aspiruje na můj nejhorší filmový zážitek roku.
Marně jsem v něm hledala těch 14 nominací na Oscara, první hodinu a půl jsem se prostě pronudila. Až poslední půlhodina nabrala spád, takže mi aspoň rychle utekla.
Kritiky mluví o senzaci, magii a skvělé filmařině, ale mně to přišlo přestylizované, a taky nemám ráda herečky, kterým jsou i přes svetr vidět žebra zepředu i zezadu, a působí dojmem, že do 14 dnů zemřou na anorexii (asi závist nebo co).
A pak příběh ... vím, že v muzikálu musí všechno fungovat zjednodušeně, ale opravdu nechápu ty ódy, když každých pět minut mám pocit, že tenhle děj už jsem viděla a četla snad stokrát.
Víc než o filmu jsem přemýšlela o sobě, že jsem asi už cynická a okoralá.
Ale když z naší pětičlenné výpravy se film líbil jen jednomu (15letá kamarádka Stely), tak musím přiznat, že tentokrát byla naše kino návštěva dost neúspěšná.
 
 

13 komentářů:

  1. Mně se to bohužel taky nelíbilo. Ta stylizace mi nevadila, ale bylo to strašně nudné ....

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Luci, chtela jsem na to jit vcera, ale daly jsme Vsechno nebo nic. To se mi libilo.

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Lucie, i když film patrně nestál za nic, Vašemu hodnocení nechybí vtip a nadhled. Pobavila jsem se. To ale nemůžu říci o traileru. No a když nezaujme trailer, jak může zaujmout film, byť nominovaný na Oscara...
    Hezkou neděli.
    H.

    OdpovědětVymazat
  4. Moc vás zdravím Lucie. Včera jsem dočetla na vaše doporučení "Podle skutečného příběhu".
    Přečetla jsem jedním dechem. Věřím, že pro vás, jako scénáristku to musela být extra pochoutka. Pokusím se sehnat předchozí titul "Noc nic nezadrží". Myslím, že je už nedostupná. Hezký den.
    Naďa

    OdpovědětVymazat
  5. Se nedivím. Podle toho, co jsem zatím leto četla o tom filmu, mi z toho vyšlo, že se na něj nebudu dívat, nebudu tím ztrácet čas.
    Teď jsem viděla Fantastická zvířata - podlle ohlasů jsem si řekla, že to bude prima -
    a taky mi to přišlo jako slabý předvídatelný příběh a málo srozumitelně zrežírovaný - občas jsem měla dojem, že chybí návaznost nebo úvod k něčemu, co tam najednou bylo jako hotová věc. A obhoužel identifikace s žádným hrdinou z řad čarodějů se u mě nekonala, byli nějak málo nebo blbě předvedeni mému srdci.

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den Lucie, my jsme na La La Landu byly s kamarádkou (jsme věková kategorie 35+)a nelíbil se nám ani jedné, přišlo mi to jako hodně barevná nuda. Mně se aspoň líbil ten hlavní hrdina, kamarádce ani ten ne :-) Hanka

    OdpovědětVymazat
  7. Vidím to, žel, podobně. I když připouštím, že svým závěrem se film částečně v mých očích vykoupil.

    OdpovědětVymazat
  8. Mám úplně podobné pocity jako vy, Lucie - byli jsme včera a bylo to jedno velké zklamání...Věrka

    OdpovědětVymazat
  9. Lucie, jako bych to psala ja! Mela jsem naprosto stejny dojem, koukala jsem nadvakrat, protoze po prvni pulhodce jsem uz nechtela videt vic, pak mi nekdo rekl, ze druha polovina je lepsi, tak jsem to dala. Jo, je lepsi, ale i tak ty nominace a 83 procent na CSFD nechapu! Co me ale trochu zaujalo, byla nektera jazzova hudba. Pekny vecer. M.

    OdpovědětVymazat
  10. Souhlasím! Krom docela dobré muziky nevím za co byl film oceněn? Jo... snad pro krásné oči hlavní hvězdy:-) Snad Odysea nezklame!!!

    OdpovědětVymazat
  11. Ua,tak na to určitě nepůjdem.Minulý týden byl festival severských filmů a viděli jsme v Lucerně,ještě s rautem,no paráda, film Sámská krev.Nevím,čím to,občas prostě vymeteme film,který mně doslova sebere dech a úplně rozseká na cucky.Tak tenhle to byl.A před lety Zajícův rok,ten prostě žeru,to se nedá ani popsat,jak mi provětral hlavu,mysl a mozek a ještě pobavil.https://uloz.to/!xHAEj15Y/rok-zajice-janiksen-vuosi-1977-avi A loni Velká nádhera.Já se tak vždycky rozpoložím :-).

    OdpovědětVymazat
  12. La la la jsem nviděla, ale měla jsem to podobně s Mama mia.

    OdpovědětVymazat
  13. Dovolím si zdvořile nesouhlasit. Ano, Emma Stone je v tomhle filmu hubená až to hezké není. A ano, volba splnění snu x láska tu už také byla. Ale hudebně a vizuálně je film skvělý. Od muzikálu přeci nemůžeme čekat odhalení smyslu lidské existence :-) Jana

    OdpovědětVymazat