Díky, díky, díky!

Moc děkuju všem za knižní tipy!!!!
Všechno poctivě pročítám, Mravenečka mám doma ještě po dětech. Jinak mě asi nejvíc oslovily knížky z Baobabu. Ta lehká alternativa mě baví.

Sněží.
Pořád říkám, že Vánoce by se měly o měsíc posunout. Děti by si to víc užily. Všichni bysme si to víc užili. Venku je hezčí pohádka než v televizi.

Jinak začátek roku nic moc.
Taky máte pocit, že všemu šéfujou ženský? Ty ženský, který jsou horší než chlapi?
Neumím s nimi komunikovat, natož se domluvit.
Ne, nemohla bych být feministka.

Na zlepšení nálady mi dnes Stela pustila:


Třetí díl je rozhodně lepší než propadák druhý, ale jednička je jednička. Nedoporučuju pouštět v češtině. Úplně to zničí.

8 komentářů:

  1. Ano!Souhlasim s presunem Vanoc. Kdyz neni snih nejsou to ty poradny Vanoce.Film jsem videla. Tesila jsem se na film v originale a byla velice zklamana, ze byl dabovany. Nevedela jsem totiz, ze u nas (Slovensko) promitaji 2 verze s dabingem a titulky. A jeste co se tyce knizek tak moc rada kupuju z vydavatelstvi Svojtka - hlavne ty s odklapecimi okynky.Ale to az tak pro deti od 2 let. Hodne knizek co jsem koupila mym holkam jsou ty co jsem jako mala mela ja. O jablonce, Kuratko a obili, O vesele masince.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kuřátko a obilí je moje srdcovka! :) A už to poslouchá skoro dva roky každý den před spaním i můj Čmeláček... :)

      Vymazat
  2. http://www.meander.cz/knihy

    tohle jeste k minulemu prispevku.... Jinak vse HEJ v novem roce...

    OdpovědětVymazat
  3. A když u nás byly děti starší, tak jednoznačně vedly Děti Z Bullerbynu, jak knížka, tak audiokniha :-) Jo a předabované filmy jsou na prd.

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělý je nakladatelství Svojtka: www.svojtka.cz

    Omlouvám se,že zneužívám velkou návštěvnost Vašeho blogu, /který miluju už 5 let :)/.
    Ale kdybyste si přečetli www.parkybezchemie.cz
    A pokud souhlasíte podepsali, bude i našem dětem třeba trochu líp.Díky moc.
    Kdyby to vadilo, smažte to celý :)

    OdpovědětVymazat
  5. Třetí díl byl jednoznačně nejpovedenější :-) Jinak tip na pěknej dárek:
    https://www.etsy.com/fr/shop/AZClaire , https://www.fler.cz/shop/jessy7 , https://www.fler.cz/shop/gasunka

    OdpovědětVymazat
  6. Nakladatelství Svojtka je super a taky přidávám ještě jednu stránku s mnoha tipy na knížky: http://www.knihydetem.cz/
    A na Bridget se těším!

    OdpovědětVymazat
  7. Lucie, 30 let se pohybuji v "mužském prostředí", které se začíná v posledních letech výrazně feminizovat a musím dát chlapům za pravdu, že od té doby, co do toho "začaly kecat baby", to jde do háje.
    Na druhou stranu mám pocit, že my ženy máme potřebu problémy řešit a někdy i "řešit", kdežto chlapi mají rádi klid a nechají to "vyhnít". Ale je to na obsáhlejší diskusi, nerada zobecňuji.
    Jinak kromě Astrid Lindgrenové miluju já i dnes odrostlé děti všechny knihy Františka Nepila - Makový mužíček (u toho pláču), Já, Baryk a další. Četli jsme mnohokrát a v autě poslouchali kazety načtené jeho nazapomenutelným osobitým přednesem. Mám ráda i jeho čtení pro dospělé a k cestě na dovolenou každoročně patří Malý atlas mého srdce. Pak ještě jako větší děti milovaly Pohádky pro zlobivé děti, slovenský autor, jméno si nepamatuji.
    Bohužel zcela odmítaly Štorcha, Foglara i Kutinovou (Gabra a Málinka), tolik jsem se těšila, že si je s nimi znovu přečtu....
    Díky za stále vtipný, zajímavý a inspirativní blog.

    OdpovědětVymazat