Gauč

Když se dívám na své poslední příspěvky, tak v tom postrádám jakoukoli koncepci i styl. Jsem jen zapisovatelka věcí, co se dějí. Kdyby to nebylo klišé, použila bych větu, že to nepíšu já, ale život.
Jenže přesně tak to je.
Každý den se děje něco jiného, každý den má jinou náladu i energii.

Dva roky jsem sháněla někoho, kdo by mi opravil starou koženou pohovku ze 30. let, ale nikdo se do toho nechtěl pustit. Zachránila mě až designérka Pavla Kirschner, od které mám už jedno křeslo. Pohovku (+ 1 další křeslo) jsem odeslala k jejímu čalouníkovi. Pavla navrhla design, čalouník všechno opravil a přečalounil. Byla to šílená práce. V gauči našel mrtvolu kuny.
Když se Pavla dozvěděla, že pohovka bude v obýváku, dostala strach, že ji navrhla moc odvážnou a že se skácíme. Naopak! Jsme naprosto nadšení!
Bohužel Toptrans zacházel s nábytkem tak neopatrně, že hned ulomil gauči jednu nohu. Takže se gauč po hodině v našem obýváku stěhoval k truhlářům na opravu. Ode dneška je doma a všechno je v nejlepším pořádku.
Z chalupy jsme si dovezli ještě to první Pavlino křeslo + v Kare koupili nesmírně výhodně moderní válecí pohovku ve slevě. To všechno dneska. Naistalovali jsme to, a za půl hodiny přišla první návštěva. Takhle my ten život máme.
 
Fotky kompletního obýváku, ze kterého jsme nadšení, někdy příště.
Pavlo, moc děkujem!
 








 
 
 

15 komentářů:

  1. Pěkná!My bysme ji museli nechat v tom igelitu, jelikož tuze radi vyrábíme mastné a jine fleky. Kuny mi je lito. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na to je právě ideální, z větší části je kožená. I my vyrábíme fleky. Schválně, kdo víc?!

      Vymazat
  2. Moc pěkné kousky....apropo- Pavla má skvělej vkus, ráda sleduji její práci a do Vašeho domova to vše skvěle zapadá.Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Hmmm a vejde se tam vaše psíčková jedna i druhá? Jinak vypadá super....ale chtělo by to i něco válecího pro dlouhé členy rodiny, ne? V tomhle se dá sedět jen způsobně...asi?Nožku přes nožku a rovná záda...žádné válecí polohy...si myslím....Ale ber mne s rezervou Luci...jen porovnávám tu plochu, co jste měli předtím a vešli jste se skoro všichni...

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Odvážne? Fantastické! Pavlu K. som zmerčila, aj jej blog, moc sa mi páči jej pestrosť, žensakosť atď!
    Teším sa na úlovok z Kare...takto zariaďovať je sen a pohladenie na duši, Luci!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ..a tušila som tú ružovkastú farbu:-)

      Vymazat
  6. ...je to super...krása,paní hmmm M. Nováková asi nečetla a jen koukala..a už se těším na další fotky s tou válecí..krásné dny Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale četla, jen mi to nedocvaklo...takže Luci, omlouvám se, Ty mne znáš...myslím na ty Vaše čubinky, aby měly pohodlí taky...Jinak se mi to líbí moc...

      Vymazat
    2. Marcelo, v pohoděěěěě!!! Pohovka je kupodivu i válecí, vyzkoušeli jsme si to už když byla rozbitá. Proto jsme toužili si ji nechat opravit. Cherry už na ní leží ! :-)

      Vymazat
  7. Čekala jsem mnohem větší divočinu 😉 Těším se na celek.

    OdpovědětVymazat
  8. No to je parádní proměna! :-) Starému kousku jste vdechli nový život.. tak si pohovku moc užívejte, ať se vám na ni krásně odpočívá a ať na ni prožijete spoustu příjemných rodinných setkání! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Pohovka je nádherná, klobouk dolů i před řemeslníky, krásná práce!

    OdpovědětVymazat
  10. Trochu splynutí stylů, že? Pohovka je úchvatná, to křeslo mně k tomu moc nesedí(myslím potah). Když se míchá, chce to s citem, někdy to vyjde někdy ne. Oko to bude vstřebávat i s židlemi od stolu a nábytkem na terase. Jinak váš blog miluji, jste prostě dobrá. A kuna mě dostala.

    Lucie

    OdpovědětVymazat
  11. Styl a kvalita se zkrátka musí dělat srdcem. Bohužel najít srdcaře je velký problém i ve zcela běžných oborech. Závidím ti, že jsi našla, ta pohovka je naprosto úžasná! Navíc máš úžasné oko na vyladění různorodých částí interiéru do parádního celku.

    OdpovědětVymazat