Střecha, ředkvičky a deka


Dnes nám začali dělat novou střechu.
Aneb co můžeš udělat do Vánoc, neodkládej na jaro. Naštěstí neprší, ani nesněží. Zatím. Ale prej by si taky poradili. Zatím chlapi vypadaj moc šikovně. A jeden dokonce i hezky.
Doma se skoro nedá být, ty rány jsou hrozně hlasitý, psi každou chvíli vyskočej a štěkaj. Muž zbaběle odjel pracovat do kanclu, žádnej home office.
Zase šéfuju něčemu, čemu vůbec nerozumím.
Miluju řeči Tak paninko, kam vám to máme dát ...?
Zítra pokračování.

Stela konečně doočkovaná proti rakovině d.č.
Paní doktorka říkala, že v novinách psali, že v Austrálii se počet rakovin tohoto druhu zmenšil o 50%. Snad jsem se nepřeslechla. Tam už se ale očkujou dlouho a všichni. Ženy i muži.

Z mé vášně pro ředkvičky se stala závislost.
Začíná to děsit celou rodinu, protože jsem schopná denně sníst i několik svazků.
Když doma není ani jedna ředkvička, mám normální absťák a jsem ochotná sednout do auta a jet je někam hledat. Protože pozor! Ne vždycky a ne všude je mají!
Asi bych měla navštívit nějakýho doktora. Jenže nevím jakou specializaci.

Dnes oběd se Stelou.
Deku jsme si nedaly, protože jsme spěchaly.
Zůstává pro mě zahalena tajemstvím.


8 komentářů:

  1. Milá Lucie,moc ráda si tu čtu. Prošívaná deka bude určitě kakaová buchta s mřížkou z tvarohu my tomu říkáme propadlá.

    OdpovědětVymazat
  2. Lucko tak ať střecha zdárně pokračuje a rozmary počasí ať to nenaruší....ředkvičky vidím stále v Bille a Penny -je fakt že někdy jsou jakoby gumičkovité :-D
    a deku peču je dobrá a jednoduchá- jistě byste to se Stelou zvládly https://www.toprecepty.cz/recept/19520-prosivana-deka-zase-trosku-jinak/

    OdpovědětVymazat
  3. Prošívanou taky peču a často... je to opravdu litá buchta a pak se doní sáčkem udělají mřížky z tvarohu, já dělám sem tam i pruhy s povidel...je dobrá. A rychlá, Stela by ji zvládla, recept na netu.

    OdpovědětVymazat
  4. Napíšu jeden komentář a v něm hned dvě chyby. Ach jo, omluva a pospíchej pomalu příště...

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Lucie,
    ty jsi táák úžasná žena.Manžel by tě měl na rukou nosit.Já zase miluju ty tvoje komenty.
    Krásný víkend.Jitka

    OdpovědětVymazat
  6. Zavislost na redkvickach moc dobre znam:-) v tehotenstvi jsem doslova sezrala svazek na posezeni..a dojela si pro ne kamkoliv, jen v tom cervnu uz byly takovy dost "bezchutny" nekde jsem cetla, ze redkvicky pomahaji na nervy...tak si tenkrst moje telo reklo, musis byt v klidu, zadny predcasny porod..a jistilo to zranim redkvicek:-), ted kojim..po reckvickach jen smutne koukam..

    OdpovědětVymazat
  7. Co se týče očkování, o studii z Austrálie mi říkal i můj gynekolog, když jsme probírali dceřino očkování, že se tam opravdu výskyt tohohle typu snížil díky velké proočkovanosti.

    OdpovědětVymazat
  8. Předělávání střechy mám v živé paměti. Dělali jsme ji vloni na podzim a dost jsme spěchali, abychom stihli dům přikrýt do zimy. Vybrali jsme si dřevěnou krytinu , protože jsme chtěli něco pěkného a originálního a než jsme ji s manželem na dům položili, tak nám to docela trvalo, ale do prvního sněhu jsme to naštěstí stihli :-) .

    OdpovědětVymazat