Zahrada pro líné

Když jsme kdysi s kamarádkou zahradní architektkou koncipovaly naši zahradu jako bezúdržbovou, netušila jsem, jak moc práce mi to ušetří, a jak se tahle vize naplní. Od jara jsem jen párkrát vytáhla nějaký bodlák, mimochodem to je nejčastější zahradní práce - snažím se i s kořenem vytáhnout vysemeněné rostliny, které se přestěhovaly. Ale dost jich nechám na nové adrese. Vytváří občas nečekaná zákoutí.
Několik zahrádkářů už mi řeklo, že by z tohohle bordelu zešíleli.
Já jsem teda naprosto v klidu.
Před deseti dny tu byl fotograf z časopisu Moje psychologie a fotil mé sochy. Ze zahrady byl taky nadšen, bál se, že máme keře ostříhané do koule ... to nevím, kdo by to dělal.
Zahradník už mi zase neodpovídá na sms a nebere mobil.
Však já ho doženu!

 














 

13 komentářů:

  1. Zahrada je úžasná. Miluju trávy a divoké zahrady vůbec, takže za mě ano. Ale chápu i výtky druhé strany. Každý to má prostě jinak. Pobavila mě věta " já jsem teda naprosto v klidu". A vo-vo vo tom to je:))

    OdpovědětVymazat
  2. Zahrada je prima. Dostatečně tajemná. A ten váš bazén mi připomíná film Mládí.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky mám podobně koncipovanou zahradu, vlastně úplně stejně. Sem tam vytrhnu nějaký plevel, ale bohužel už nám přerůstají přes hlavu keře a jehličnany, které jsme před deseti lety vysadili hodně hustě, takže už to pomalu bude chtít motorovku ....:) Krásné dny a byt v Budapešti je super, miluju pavlačové domy:)

    OdpovědětVymazat
  4. Takhle přesně si představuju zahradu. Jen nevím co s trávníkem ( 1000m2 ), takže buď si pořídím ovce jako Gabka a nebo zahradníka. Nevím, co vyjde levněji.

    OdpovědětVymazat
  5. Taky mám zahrádku o které kamarádka říká, že motorovka by to spravila :-)) Já ji mám ráda takovou jaká je a načančanou a ostříhané keře do koulí mi nehrozí :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Úžasná divokost...my cup of tea! a to štěrkoviště už vám krásně zarůstá!
    Dnes chtějí všichni všechno bezúdržbově (i kokedamy;), ale nepředstavují si tuhle divokou krásu, ale ty stříhané keře, doporučila bych jim koupit si byt :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Dát rostlinám svobodu a být u toho ,,naprosto v klidu" je přece skvělé!

    OdpovědětVymazat
  8. Jiří Trnka - Zahrada..tak to miluju:o)!Máte vysokou zeď? K Vám by se to lezlo!:o))

    OdpovědětVymazat
  9. Mně přijde vaše zahrada naprosto skvělá!

    OdpovědětVymazat
  10. Miluju divoké zahrady, tahle je přesně podle mého gusta. Já nemám žádnou zahradu, ale jestli jednou nějakou budu mít, tak bude velmi podobná té vaší.

    OdpovědětVymazat
  11. Krásná a tajemná džungle, moc hezké trávy....
    ty bodláky by mohly zůstat - místy....
    Jiřina
    trvalkadahlia.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Děkuji moc za krásný článek. My jsme nedávno kupovali nový bazén k nám na zahradu, protože si ho děti již 3. rokem hodně vyžadovali. Tak jsme tedy začali hledat na internetu a nakonec jsme narazili na jeden zajímavý web, který nás zaujal jak výběrem tak cenami... Určitě se podívejte :-) albixon

    OdpovědětVymazat