Svíčková(ní)


Už to zase začíná. Svíčkování. Mám ještě zbytek svého loňského objevu, který nás provázel zimou, a letos asi taky nebudeme měnit značku.
Uvnitř voní andělský křídla a můj muž se stále ráno a večer koupe v bazénu. 9°C. Odmítá vzít na vědomí, že skončila plavecká sezóna, je mu to líto. Ale třeba bude otužilej.
 
V posledních dnech mám pořád před očima nový příběh, takže moje soustředění na cokoli jiného dostává vážné trhliny.
Například jsem zapomněla, jak se tankuje do auta nafta. Mně ji totiž většinou tankuje můj muž. Za poslední dva roky jsem SAMA tankovala asi třikrát. Takže není divu, že jsem zapomněla, JAK zakroutit tím víčkem, aby se dalo natankovat. Tolik jsem se styděla, že jsem si ani netroufla oslovit nějakého muže, aby mi pomohl. Přitom jedna moje kolegyně PŘEDSTÍRÁ, že neumí otevřít nádrž a loví tak chlapy.
Ale mně se lovit nechtělo.
Takže jsem téměř nasucho zahanbeně odjela domů.
 
Těsně předtím jsem nemohla opustit areál televize, protože jsem parkovací lístek strkala jinam a opačnou stranou. Musela přijít ostraha, která mě vysvobodila. Poté jsem se snažila najít Stelinu školu, kam se hlásí, a ani podle navigace jsem ji nemohla najít. Když jsem našla (kus jsem došla pěšky), tak jsem Stelu objednala na úplně jiný přípravný kurs, než na jaký se bude hlásit obor. Radši jsem jí to ani neřekla, aby nešílela, že jsem trvale nemožná.
 
Život je plný nečekaných zkoušek - jak právě říkají v tv reklamě.
Akorát jsem nezachytila, co se reklamuje.
Že by neschopnost?
 
 
 


15 komentářů:

  1. Jste lepší, buďte na sebe pyšná, já ještě sama netankovala ani jednou. Nic na tom nemění fakt, že jsem už teď třetím rokem bez auta:)
    Stydím se. Po tomto veřejném přiznání s tím asi něco udělám. Až teda zase bude pojízdná.
    Všem životním zkouškám a nástrahám zdar!
    A Vašeho muže teda obdivuji, mě je venku zima i v bundě.
    A

    OdpovědětVymazat
  2. U nás voní stejná vůně a manžel taky pořád venku plave, v jezerech :-) Auto jsem zatím nepokořila vůbec, takže ani tankování a parkovací lístky :-)) ... Hezký den D.

    OdpovědětVymazat
  3. Lucie, já si víčko od nádrže odmontovávám už před domem a dávám si ho na přední sedadlo, abych neměla stres u pumpy, kde s ním většinou zběsile a bezvýsledně kroužím na všechny strany (mám starého brouka, kde se točí jinak klíčkem a jinak víčkem). Výsledkem je, že sice natankuju, ale pak jezdím minimálně týden s otevřenou nádrží. A i když celý život tankuju natural 95, pokaždé přemýšlím, jestli bych neměla tankovat něco jiného... Takže: nejste v tom sama...

    OdpovědětVymazat
  4. Děkujuuuu, holky! Já myslela, že víly už neexistujou! Že nastalo období žen, který všechno uměj a zvládnou. Moc jste mě potěšily. Hlasuju pro zachování ženskosti!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja som si to v lete vytýčila ako jeden z hlavných bodov leta (nemám tam ani chodit bosky, ani...)!

      Vymazat
  5. Lucie Váš článek mě opět pobavil :-)
    Já se vším tímto prokousala, vždy jsem měla benzína i když víko od nádrže u každého auta bylo jinde. Momentálně mám diesla a víko opět na opačné straně a při tankování mám občas hrůzu abych tam nenarvala tu hlavici pro náklaďáky....což už se pár mojim známým
    podařilo :-)
    Hezký den Mirka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tankování = noční můra. Pokaždé se x-krát ptám, co do auta patří. Ten zobáček na pistoli se mi ještě nikdy nepodařilo zajistit, takže ji celou dobu křečovitě držím. A do dieselu jsme už tu náklaďackou hlavici narvali - teda manžel, když jsme auto měli krátce. Však se taky tiráci divili, co se jim tam motáme - byl to jejich extra stojan ��. Hanulen

      Vymazat
  6. Kde ta nádrž zhruba je, vím, ale NIKDY jsem benzín netankovala. A to můj muž ještě (kromě tankování benzínu) líp (a radši) vaří...

    OdpovědětVymazat
  7. Já řidičák mám, ale vždy jsem jezdila jen z nutnosti, ne proto, že bych to měla ráda. Tankování se rovnal horor a když jsem měla auto tady, nic nebylo jiné, ještě to řízení vlevo. Usoudila jsem , že chodit pěšky je zdravější...a busy taky jezdí, takže volant ani drahá pojistka za auto mi nechybí.

    OdpovědětVymazat
  8. Miluju tuhle vůni. Kupuju si tedy vosk do lampy od Yankee Candle, resp. mi ho kupuje Ema, kdykoliv jsme spolu v květinářství.Nejradši bych si kus toho vosku střčila do nosu, abych ten svět tak nějak fetovala v lepší verzi:-) Ale jsem taky ženská, i když umím natankovat do všech aut, co máme, že jo? :-) Adéla

    OdpovědětVymazat
  9. Tak já natankovat zvládám, vždycky jsem byla tak trochu chlap, ale snažím se s tím bojovat! Třeba krajkou na triku :-)))A taky jsem nedávno odmítla zajistit nové vodovodní baterie do koupelny. Bojuju pomalu, ale intenzivně. Krásný den!

    OdpovědětVymazat
  10. Lucie natankovat auto umím ...ale nějak se mi hroutí život ...potřebovala bych nějakého dobrého scénáristu kterej by mě napsal štastnej konec Pavlína

    OdpovědětVymazat
  11. Nejdřív jsem neuměla otevřít nádrž na svým autě - žádala jsem o pomoc cizí pány na pumpě asi 4x. No a pak jsem se to naučila. A potom jsem si půjčila přítelovo auto - a tyjátr s cizími pány na pumpě pokračoval. Nemusím říkat, že když neumí bloncka otevřít nádrž, oni rádi pomůžou, ale jsou taky patřičně pobavení, že? :)

    OdpovědětVymazat
  12. Málem jsem v roztržitosti,která mě neopouští, už i mimo tvořivé dny, natakovala naftu, místo benzínu. Moc jsem se divila u pumpy,kam jezdím, že nemohu tankovací pistoli dostat do nádrže:-( Naštěstí, už myslí i na takové případy!!!
    Mohu jen konstatovat, že s věkem se to nevylepšuje:-) A už tu není chlap co to jistil:-(

    OdpovědětVymazat
  13. Lucie, mohla bych poprosit o Vaši emailovou adresu? Při pokusu o předstěhovací uklízení jsem objevila 3 vydání časopisu UM (rok 1988, 1990), kdybyste je chtěla, poslala bych Vám je poštou.
    A abych nebyla úplně OT. Nedávno jsme měli s přítelem půjčené auto od mého švagra. A byli jsme domluvení, že je vrátíme s plnou nádrží. A... zahanbeně jsme je nechali stát před domem s "prázdnou". Asi o půlnoci jsme dorazili na benzínku a přítel se chystal tankovat. Ovšem nemohli jsme se shodnout, co tam patří. Já tvrdila, že benzín, on, že motor zní jako diesel. Tak jsme se tam chvíli "dohadovali" a nevšimli jsme si, že nás pobaveně sleduje kouřící hlouček před prodejnou. A prý: "Jestli jste to auto neukradli, tak je to napsané v malém techničáku." No, tam už jsme se dívali a nic (přehlídli jsme se o řádek, fakt to tam je). Ale už jsme byli tak zblblí, že jsme tankování radši nechali na majiteli (s tím, že mu to zaplatím). Lepší auto s prázdnou nádrží, než zničený motor, žeáno. :D

    Zuzana alias makepeace
    make-peace@seznam.cz

    OdpovědětVymazat