Berlín - náš hipsterský byt

V neděli ráno jsme se po návštěvě blešáku přesunuli do bytu, který jsme měli rezervovaný přes Airbnb. Do puntíku splnil naše očekávání. Už když jsme s kufry stoupali do čtvrtého patra bez výtahu (což nebylo nikde zmíněné) jsme se museli smát, protože zevnitř dům vypadal trochu jako z hororu. Nicméně nikoho dosud nenapadlo vyměnit starožitné dveře za nové moderní plastové, takže historická hodnota domu je veliká. A to my umíme ocenit. 
Hipster Ben byl zrovna na dovolené ve světě, takže nám přišel odemknout jeho kamarád, ukázal, že na dveřích je napsáno vše potřebné, a rozloučili jsme se. Celá transakce předání bytu trvala asi dvě minuty. Ivan se Stelou hned vyzkoušeli postel a vzhledem k tomu, že I. okamžitě usnul, bylo všechno v pořádku.
 
Pronajmout si takový byt znamená mít v sobě trochu nadhledu a velkorysosti, zejména co se týče pořádku. Ale nejsme ve výměně manželek, abych kritizovala. Ačkoli Ben byt pronajímá, tu a tam je někde v koutě hromádka jeho věcí. Zaprášená. Ale stačí ji prostě přehlížet. To, co bylo pro nás, bylo čisté. Svoboda, kterou jsme tu okamžitě pocítili, nás bavila. I když v ceně měly být šampony apod., tak jsme našli akorát vypotřebované lahvičky. Ale co, tak jsme Benovi koupili nové.
Obecně vzato - když byt pronajímá chlap, je to jiné, než když je majitelkou žena. To už jsme si vyzkoušeli přes Airbnb několikrát.
 
Žena si například do koupelny nikdy nedá místo umývadla starou výlevku, která je tak úzká, že si nad ní nemůžete čistit zuby, ani když se hlavou opíráte o stěnu. Stejně plivete vedle. Ale jak říkám - tenhle byt nás ohromně bavil!
 





































 
 
 

10 komentářů:

  1. Fakt dobrý- nejvíc mě bavil ten rohovej obraz .... a Ivan koukám to zalomil pomalu v chodu :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nádherný bydlení, moc se mi líbí.. a ten obraz nemá chybu !
      Užívejte..
      Petra

      Vymazat
  2. Super, úplně vidím Tvé nadšení z bytu. A ten rohák obraz je fakt dobrej, taky se mi ten nápad líbí.

    OdpovědětVymazat
  3. Luxusní bejvák - užívejte:)!

    OdpovědětVymazat
  4. Hustej bejvák:) Všechny ty skříňky, vchodový dveře a vůbec. Atmosféra dýchá i přes fotky...Pěkně jste vybrali.

    OdpovědětVymazat
  5. Mne to na chlapa prijde uklizeny luxusne:-), ten rohovy obraz je bomba, stejne i jako dalsi etaily. Prima den. M.

    OdpovědětVymazat
  6. Byt-pre mňa inšpiratívny.
    Umývadlo-mám ho vonky pri kotolni a chodím okolo neho a rozmýšľam, ako by som ho zakomponovala dnu, alebo akoby som okolo neho zakomponovala kúpelňu s priznanými kovovými trubkami a tú moju vysnenú spálňu s okienkom do záhrady.
    Všetci si tam nádherne užijte!

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. Dobrý! Tam bych pobyla moc ráda.

    OdpovědětVymazat