Poklady z garáže

Tahle stolička  se nám povalovala kolem domu od mého dětství. Sloužila například jako židle při malování pokojů, občas se do ní ukrylo něco, co jsme pak hrozně dlouho hledali, pak na ní byl ubrus a rázem se z ní stal odkládací stolek. Nejčastěji ale někde překážela. Přesto s námi vydržela mnoho let. Teď mi ji táta daroval a já jsem přebrala stoličkovou štafetu.
Ještě nevím, co s ní udělám, jak ji využiju.
Asi nejvíc se mi líbí tak, jak je.






13 komentářů:

  1. Lucie měli jsme ji taky a říkalo se jí štokrle. U nás doma se ve štokrleti schovávaly potřeby na čištění bot. Kartáče na leštění bot a hadříky a krémy na boty.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tomuto kousku nábytku říkala naše babička štokrdle. Sloužilo obdobně jako ve vaší rodině,navíc u nás občas i jako dětský stolek. Sedací (pracovní) plochu pokrýval velmi odolný korek.Bohužel při "modernizaci" domácnosti skončilo štokrdle na zahradě. Dnes by bylo bezmála stoleté.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky ho máme :) Vnoučata v něm u mě mají vodovky, plastelínu a jiné malovací poklady.

    OdpovědětVymazat
  4. Mám ji taky :-) pod pergolou :-) Ilča

    OdpovědětVymazat
  5. Jéje, štokerlík! Spomienka na moje detstvo (dnes už skoro 60). K nemu sme mali ešte šamlík a tak sme my, malé deti napr. aj jedávali, kreslili sme na ňom. Vtedy sme žiaden extra detský nábytok nemali. No vôbec si nespomínam, čo sme v ňom držali.

    OdpovědětVymazat
  6. Ano,štokrlík...mne slúžil ako stolík na ktorý som dennodenne pokladala detskú vaničku v našej pidikuchynke a kúpala dnes už 33 ročnú dcéru.Inak slúžil ako stolička a veru to bol úžasný a praktický kus nábytku ten štokrlík..

    OdpovědětVymazat
  7. Ano,štokrlík...mne slúžil ako stolík na ktorý som dennodenne pokladala detskú vaničku v našej pidikuchynke a kúpala dnes už 33 ročnú dcéru.Inak slúžil ako stolička a veru to bol úžasný a praktický kus nábytku ten štokrlík..

    OdpovědětVymazat
  8. Tuhle stoličku měla moje babička a každé prázdniny jsem si s ní hrála na obchod.

    OdpovědětVymazat
  9. Též vlastním. Koupila jsem ji za třicet korun na blešáku.Dáváme do ní ručníky pro psa☺

    OdpovědětVymazat
  10. Též vlastním. Koupila jsem ji za třicet korun na blešáku.Dáváme do ní ručníky pro psa☺

    OdpovědětVymazat
  11. Máme podobnú stoličku. Pred pár rokmi jej manžel natrel nohy bielym balakrylom, umakartovú škaredú vrchnú dosku a zničené pánty sme dali preč, stolár urobil peknú drevenú dosku a stolík teraz slúži v obývacej izbe ako nový.

    OdpovědětVymazat
  12. takovou ma muj svagr, nove opravenou a ja mu ji tak zavidim

    OdpovědětVymazat
  13. Tak a jsem zase zpátky v dětství.
    Naše babička, vesnická babička, babička všech městských vnoučat:), v štokrleti měla natáčky ....různé:)
    A uvnitř byla přesně natřená mentolově zelenou.T.

    OdpovědětVymazat