Hovory s Klárou

Dnes cesta k psycholožce.
Nebylo kde zaparkovat, tak jsem celá šťastná vykličkovala za jedním autem na nějaké hlídané parkoviště. Po zaklapnutí brány jsem zjistila, že je jen pro rezidenty s předplacenou kartou. Nikde žádná obsluha. Takže jsem nakonec musela volat na dispečink, aby mě z toho vězení pustili. Udělala jsem ze sebe o trochu větší blbku, než jsem, ale jen o trochu. No jo, blondýna. Tak se mi jen vysmáli a pustili mě.

Hovory s Klárou jsou čím dál zajímavější, protože se konečně začínáme dostávat od abstraktna ke konkrétnu. Hledáme problém - spouštěč, který startuje moji panickou ataku. Dnes jsme narazily na to, že to zřejmě bude praktický život. Ten mi totiž spotřebovává strašnou spoustu energie. Zajistit všechny věci pro chod domácnosti mě stojí hrozně nervů a sil. To, co jiné ženy zvládají levou rukou, mě potápí a noří na dno. 
Chápu, že většina z vás nechápe.

Těším se na další schůzku. Na to, kam se zase posuneme.


Psaní a přemýšlení (moje práce) mě naplňuje. Z toho žiju.


8 komentářů:

  1. Lucie, rozumím Vám. Netrpím sice atakou, ale zajišťování praktického života po rozvodu mne stálo kus zdraví, nevratně. Rozum mi říkal, o nic nejde, je to tak jednoduché, ale duše se hroutila a energie mizela jak v černé díře. Držím palce, ať to vše rozuzlíte a je dost sil!

    OdpovědětVymazat
  2. Naprosto chápu, naprosto. Hana

    OdpovědětVymazat
  3. Moc dobře chápu. Vždycky jsem byla z těch, co zvládají, ale poslední dobou se to horší a horší a v Globusu u zeleniny mě pravidelně chytá panika, že ten nákup nezvládnu dodělat. A od té doby, co jsem šla před rokem a půl po mateřské do práce na plný úvazek, je to zas o něco horší. Co mě drží nad vodou, je má práce a útěky za kulturou. Marína

    OdpovědětVymazat
  4. Netvrdila bych, že jiné ženy to zvládají levou zadní :-) Těch možná nebude tolik. Ale zato docela dobře věřím, že spousta jich bude vyšťavená nějak jinak. Kdysi dávno, od nástupu puberty, jsem trpívala čímsi, co vypadalo jako epileptické záchvaty. Epilepsie se ale nepotvrdila. Dnes jsem za tyto problémy vděčná, protože jsem se naučila nepřepínat se. Netrávit večery popíjením a divokým tančením. Nevyčerpávat svou energii za jistou hranici. Nestresovat se. Protože mi to nedělávalo dobře. Dnes tak možná právě proto netrpím stresem a jeho následky, jak většina dospělých. Netroufám si jít tam, kde bych byla stresovaná. Tohle není slabost, to je dar, řekla bych :-)))) Když si organismus dokáže říct, že se to přehání. Včas, než z toho dostane třeba rakovinu :-) A možná to bude znít jako hloupost, ale nechcete mi udělat takového zkušebního králíka??? :-) Zkouším teď na sobě Jin Shin Jyutsu. Zjišťuju, jestli to opravdu funguje tak, jak se říká. A je tam jednoduchá věc na strach... chytnout prsty jedné ruky ukazováček na druhé ruce. Je prý celkem jedno který kterou :-) A jen držet. Celé je to vlastně jen o pokládání rukou a zjišťuju, že to má rozhodně zklidňující efekt. Já jsem strach už nějakou dobu necítila, tak nevím. Ale zkoušela jsem jiné hmaty a bylo to zajímavé :-) Na čchi kungu nás tedy učili i dechovou techniku na zvládání paniky, ale to Vás psycholožka také určitě něco takového učila :-)))

    OdpovědětVymazat
  5. Úlně rozumím.... já jsem si z toho všeho, abych vše zvládla, aby doma vše bylo špuglnigl, aby děti byly šTastné a v pohodě, aby mi nekrachl další vztah, tak dlouho pěstovala stres, až jsem, myslím, i pro to onemocněla roztroušenou sklerosou.... Takže věřím, že vás celý život matky a ženy občas posune až k vaší atace.... a není to lehké....jste dobrá, že to tak nenecháváte a že to řešíte.... Držím palce , ať to dáte :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Jo z téhle oblasti - praktický život!
    Já si pořád říkala, v čem by to mělo být, nějaká nenaplněnost nebo strach z ní či co, když ta práce je tak naplňující. Tak to je super objev! Rychlej.

    OdpovědětVymazat
  7. Nechápu, že většina nechápe. Já chápu. Lucie, jste bojovnice. Vážím si lidí, kteří hledají jádro pudla tam, kde opravdu můžou najít - místo toho, aby se zahlcovali novými vjemy a zážitky. Přeju Vám sílu a zdar ve všem! Jitka

    OdpovědětVymazat
  8. To chce nepropadat reklamní kampani na super ženy a matky...spousta žen na md bere antidepresiva... To, že ostatní zvládají levou zadní, je mýtus...

    OdpovědětVymazat