Tajemství staré jeskyně










Od pátku jsme uklízeli chalupu.
Ačkoli jsme si mysleli, že v ní skoro nic nemáme, vynosili jsme spoustu pytlů do tříděného i komunálního odpadu. To se vždycky člověku uleví.
Nafotila jsem chalupu + skalní byt, který byl obývaný ještě spoustu let po válce, možná do roku 1960. Je to taková zvláštnost Kokořínska, spousta domů má na zahradě skálu - my v ní máme terasu a sklepy + na vedlejším pozemku tento byt. Vždycky akorát posekáme trávu (tak jednou dvakrát do roka), ale jinak tam nic nepodnikáme. Rozhodně je to ale ale rarita mít takovej pěknej skalní bejváček :-). Večer jsme seděli na zápraží a přemýšleli, jestli prodat - neprodat. 
Dům potřebuje větší finanční injekci a to v co nejbližší době + spoustu práce. Je na skále, takže k němu scházíme úzkou stezkou, kde se s dvěma taškami v rukou skoro neprojdete. Každého řemeslníka vždycky obchází hrůza - všechno se musí do domu natahat ručně.
Ale odměnou je absolutní soukromí a ticho, jsme na kraji lesa, všude zeleno, řev ptáků a jinej řev žádnej.

Mám sepsaný inzerát a váhám, jestli teda prodat nebo ne.
Sama jsem zvědavá, co převáží.


14 komentářů:

  1. To úplně chápu - na jednu to stranu je to ta svoboda moct se někam schovat, na druhou stranu "zátěž",o kterou je třeba se starat. A ty dobrý řemeslníci už jsou opravdu ohroženej druh :/

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, tak to je bomba, ty sklepy a skalní byt... Můžu poprosit, pokud by jste prodávali, poslala bys mi info? Nebo stačí odkaz na inzerát. Díky.

    OdpovědětVymazat
  3. A co jiný cesty? pronajímat někomu na dobrodružný zážitkový víkendy? Nebo na normální víkendy, i rodinám, kratší čas to pronajímat nabrat tím trochu peněz, ty investovat až za nějakou dobu a pak pronajímat ještě líp?

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den Lucie, neprodávajte tu krásu!!! Vždy píšete o této své oáze klidu s takovou radostí...... co budete dělat když to prodáte? Bude se Vám všem stýskat..... A jak píše Liška výše - co zkusit pronajímat? Zkuste si o tom zjistit více. A ten skalní byt - uááá, to je krása! Historie v reálu.... Snad se rozhodnete správně, držím pěsti. Také Lucie.

    OdpovědětVymazat
  5. Jestli pronajmete, tak se hlásím jako první zájemce :-) To musí být zážitek! V létě se topit nemusí :-)
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  6. Já myslím, že na Airbnb by Vám za jeskyni utrhali ruce! ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. Já myslím, že na Airbnb by Vám za jeskyni utrhali ruce! ;-)

    OdpovědětVymazat
  8. Taky si myslím, že by byla škoda prodat....Je to nádhera :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Je to nádhera, romantika ... tuhle raritu Kokořínska znám, jedni naši známí tam měli dům ve skále. Sice jsem tam nikdy nebyla, ale viděla fotky a byla to nádhera. Jinak chápu, my jsme naši milovanou chalupu taky prodali, srdce mě bolelo a dodnes se mi stýská. Ale máme tam kamarády, takže jsem v tom kraji a hned vedle chalupy dost často ... Tak přeji to pravé rozhodnutí, však ono přijde!
    PS: A mám velkou radost, že máte z prkýnek radost a že se mužovi líbí, toho si hodně moc cením!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  10. U nás na Slovensku sú kamenné príbytky v Brhlovciach a ešte tam aj tuším ľudia bývajú...

    OdpovědětVymazat
  11. Já osobně bych ji nedokázala prodat. Ale já jsem děsný sentimentální nostalgik. Podle mne záleží na tom, jaké vzpomínky na ni máte. Jinak se prodává chalupa, kde člověk trávil prázdniny odmalinka a kterou postavil prapraděda, jinak objekt, který byl koupen pro rekreaci s třeba už trochu většími dětmi...
    Asi bych šla také cestou pronájmu. Jde vyloženě o zážitkové bydlení ;-).
    Lea

    OdpovědětVymazat
  12. Mimo tema, ale tip na patecni vecer? http://www.ceskatelevize.cz/porady/0-noc-pilotu/ Lenka

    OdpovědětVymazat
  13. Já bych se nebála prodat. V jeskyni se stejně dlouhodobě pohodlně bydlet nedá a pokud chalupa potřebuje opravy, na které nejsou peníze, moc bych se nerozmýšlela. Krásných míst k žití je v Čechách hodně. Osobně nelpím na domech, byť jsou krásné a spojené se vzpomínkami, asi je to tím, že jsem opakovaně z krásných domů odcházela dobrovolně i nedobrovolně. I z Baťova bych byla schopná bez většího přemýšlení odejít, když by bylo třeba. Je to jen dům, domov si nosíme v srdci.

    OdpovědětVymazat