Boty

Dnes jsem vstávala před šestou, abych upekla buchtu s jahodama. Nebylo už nic k snídani, ani Stele ke svačině. Večer v sedm jsem ze stejnýho důvodu pekla druhou.
I když mě Stela chválila, že to je nejlepší buchta na světě, mě to nějak nechává chladnou. Dělat cokoli v kuchyni mě prostě nebaví a netěší. A přesto tam denně trávím dost času. Musím.

O víkendu jedeme na chalupu. Budu natírat staré palubky na stropě. Sama jsem na to zvědavá. Je to taková hurá akce, protože pořád přemýšlíme, jestli chalupu neprodat. Nestíháme se o ni pořádně starat a rekreace je tím taky poznamená, když vidíme, kolik je tam práce ...
Bude muset něco rozhodnout.
Asi náhoda.
Věřím, že se do Kokořína když tak dostaneme zase nějakou osudovou oklikou. Klidně tam můžeme jezdit do hotelu, bude to bez práce :)
Nevím, pořád nevím.

Strašně se mi líbí pohled na naše rozházený boty.
Připadá mi to výtvarný, živý, živočišný.
Zítra přijde paní Malinová, tak nám je zase vzorně srovná do skříně.
Pěkně se o nás už deset let stará.




14 komentářů:

  1. Já vám na chalupu budu jezdit ráda pracovat. Vy mi ji občas půjčíte na prodloužený víkend :-)
    Omlouvám se, pokus o vtip ;-)
    Ale zase by to řešilo váš problém.
    Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda to je úžasná nabídka! Jenže ona potřebuje v první řadě velkou finanční injekci - střechu + další věci, což je právě ten kámen úrazu. Ale moc děkuju za nabídku!!!!

      Vymazat
  2. Já hledám nějaký dům... Už dlouho. Na dojezd do Prahy a s charakterem a divokou zahradou... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že to není ono - na dojezd dlouhý (hodina a půl) a zahrada malá, jen zarostlá, zato se skalním bytem! Ale můžu dát vědět, pokud by to bylo aktuální.

      Vymazat
  3. Tá ,,ľahkosť bytia,, pri pohľade na ,,živočíšne,, rozhádzané boty spočíva v pani Malinovej, jednoznačne!
    :-)
    (V provom momente som sa ale zarazila pri predstave Soni Malinovej, ktorá príde a urobí poriadok s topánkami!!!)
    Viem, iná pani Malinová:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenka to pojmenovala přesně. "ta lehkost bytí .........spočívá v paní Malinové!" A já proč se vždy naštvu, když o ně v předsími zakopnu........nemám paní Malinovou....ach jo, nedopracuju se výšin Luciina nadhledu. krásné ráno jsme mi tím připravily, dámy, budu se celý den usmívat. Díky Peťula

      Vymazat
    2. :-))))
      A prajem ju Lucke, prajem a skandujem:,,Pani Malinová do každej rodiny,,!

      Vymazat
  4. Ano ano, taky mě napadlo, že s paní Soňou Malinovou máte asi velmi dobré vztahy, když Vám rovná boty :-) Až těch 10 let mě trklo, že to bude asi jiná paní Malinová.
    U nás jsou boty pouze na mě - zbytek se tváří, že nejsou jejich, grrr...
    I.

    OdpovědětVymazat
  5. A co tak, kdyby si každý svoje botky uklidil sám to botníku. Nemusela by být paní Malinová.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby šlo jen o botky! Ale ty lány podlah a chlupy po psech všude. To už bych musela zas jen já. A to, co uklidí paní Malina za hodinu, to já za půl dne. Nemám její talent :)

      Vymazat
  6. Mně se líbí ten "dramatický oblouk" - dneska buchta jahodová, zítra paní Malinová :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ta fotka těch bot se mi tak líbí:-)Konečně se můžu s něčím a někým identifikovat,to berte jako velký kompliment.V obrovském množství blogů, kde všichni mají všechno načančané a pijí kafíčko, pojídají cup cake a ještě vše při jídle fotí a hned zasílají do oběhu...připadám si někdy dost divně, jakože jsem neschopná nebo co...a pak uvidím u Vás třeba fotku těch bot, a je mi tak nějak dobře:-)Takže díky, možná ani nevíte, ale někomu tady pomáháte cítít se normálně v té dnešní dost divné době...Hanka H.

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to vypadalo i u nás než jsme si konečně pořídili botník . Máme dvě malé děti, takže těch bot byla plná veranda. Stačilo, aby jeden z nich prošel a mohla jsem je znovu rovnat :-D . Teď už je klid, dokonce už se sami naučili boty uklízet do botníku, takže velký pokrok :-D .

    OdpovědětVymazat