Retro


Babička odjela do lázní a já jsem si na chvíli zase vypůjčila její pokoj. I s rádiem, které jsme jí koupili, aby si mohla poslouchat, co chce ona sama. Má naladěny pro mě zcela absurdní stanice, po večerech si je na chvíli pouštím a zažívám nepopsatelný pocit. Ocitám se ve světě, který vůbec neznám, mám mrazení, jako bych najednou vůbec nežila svůj život.
Zvláštní to je.
A taky se mi chce pořád spát. Považuju to momentálně za největší rozkoš.

Mimochodem - včera jsme babičce do lázní volali a celý den se jí nemohli dovolat. Už jsme měli strach. Večer nám veselá babička volala zpátky, že neměla čas vzít telefon, protože jedna holka tam slaví narozeniny.
"A kolik tý holce je?"
"Osmdesát."

Ať žijou šťastní a veselí důchodci!

10 komentářů:

  1. Ta vaše babička se ale má.Moc by mě zajímaly ty absurdní stanice,co poslouchá.Abych mohla přeladit.Prozradíte?Klidný večer přeji.Jitka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejabsurdnější mi přijde Frekvence 1, pak ČRo Sever - neuvěřitelně mizerná hudební dramaturgie i moderace, pak je tam jedna stanice, kde někdo neustále monotónním hlasem mluví o Bohu nebo Karlu Iv - to jsem nerozluštila, co to je zač, protože mě to okamžitě uspí :)

      Vymazat
  2. Včera jsem byla za svou babičkou (91), žije nově v domě s profi péči a ve výtahu byly na nástěnce dva inzeráty: jeden lákal na setkání v knihovně k připomínce konce druhé světové války a další informoval o zrušení poplatku za internet za měsíc duben - kvůli častým výpadkům.

    Tomu říkám "vysoký věk v 21. století!"

    OdpovědětVymazat
  3. Zrovna u nás aktuální téma, moje "mother in love" je akční žena , ve svých 76 letech plná plánů a rozumím si s ní jako s kamarádkou, zrovna tenhle týden má prodejní výstavu svých obrazů, zato moje maminka 79 se po smrti táty o kterého se poslední 3 roky starala a neustále si stěžovala že kvůli tomu nic a nikam nemůže, shání jen po inzerátech na domovy důchodců. Bohužel ona nikdy nikam s nikym moc nechodila ani když mohla, když se ji s moji sestrou snažíme rozptýlit, jak se říka...se zlou se potážem. Takže všichni akční důchodci mají můj obdiv a já doufám, že jednou budu taky akční , šťastný a veslý důchodce. Přeji Vám i babičce krásný dny !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle je hrozně těžké, záleží jen a jen na hlavě ... a dopředu nikdo neví, co s ním bude za pár desítek let. Znám i veselé lidi, ze kterých se stali nerudní důchodci ... přeju hodně optimismu všem!

      Vymazat
  4. Taky poslouchám absurdní stanici:) Už mám dost těch uřvaných a uchechtaných komerčních rádií, která hrají pořád dokola československý pop 80 let a za mikrofonem sedí "celebrity" z bulváru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten pop, co?! To mám vždycky pocit, že jsem se propadla dějinami do svého dětskýho pokojíčku a nechci už tam být!

      Vymazat
    2. Lucie, ta stanice (Vltava) přijde absurdní hlavně některým mým známým, protože oni prostě potřebují denní dávku Vondráčkové, Davida a spol :)

      Vymazat
    3. Vltavu znám, ale tu tam babička zrovna nemá!

      Vymazat