Vpich



Nikdy jsem si nemyslela, že budu schopná někomu píchnout injekci.
Natož babičce heparin do břicha.
Ale když není zbytí, naučíte se i píchat.
Důležitá je správná dezinfekce!

Víkend lehce pracovní a lehce regenerační.
To mě ba.

9 komentářů:

  1. Pravda, pravda. Žádný slaboch,
    Marie

    OdpovědětVymazat
  2. Nikdy jsem si nemyslela, že bych si ho dokázala píchat do břicha celý měsíc. A zvládla jsem to! jen tu desinfekci jsem teda měla úplně jinou-z nemocnice! To vy máte doma lepší, ta se dá použít i vnitřně! Když se smí...

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, tu dezinfekci bych si musela dát také, ale vnitřně :-)
    Co by jeden pro své milované nedělal :-)
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  4. Lucie, já si myslela totéž. Jen když jsem viděla dětem píchat injekci, otáčela jsem hlavu na druhou stranu. Po operaci jsem musela babičce také píchat Fraxiparin a dělat převazy. Chudák babi měla břicho samou modřinu. Po měsíčním ošetřování se mě lékař zeptal, proč jsem si nepožádala o home care? Tak jsem to udělala a další měsíc se starala zdravotní sestra.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za zkušenost, naše babi je bez modřín :), ale trvalé bydliště má v Lbc, takže je se vším problém a je to složitější. Zatím na vše stačíme, tak jsme rádi.

      Vymazat
    2. Clexane má lepší jehly, tak za něj buďte, Lucie, ráda :-) Fraxiparin má jehly "tupé", proto pak ty modřinky. Já už píchala obojí. V těhotenství sobě a po operaci manželovi. Když je třeba, člověk se naučí všechno. Jana

      Vymazat
  5. Tak to já neměla problém píchnout to synovi, ještě jsem jako machrovala, že prosím tě to nic není, pak, když jsem si ho měla píchnout sama, tak jsem se dlouho rozmýšlela :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Kým tieto situácie (pre druhých) neprídu, človek ani nevie čo v ňom je, čo v sebe objaví...preto mám tak rada ,,životné,, situácie...trebárs spojené s mojimi...:-)
    Si dobrá!
    Barb z Ananasbarb o tom pekne napísala pri tej ceste autobusom....

    OdpovědětVymazat
  7. Dobrý den Lucie, bude li to ještě potřeba, zkuste v Liberci http://www.rodina24.org/ Mějte pěkný den.

    OdpovědětVymazat