Profesionální manžel


Před pár týdny jsem si v Kokoříně vzala telefon na řemeslníka, který měl na autě napsáno, že je něco jako profesionální manžel, protože dělá všechno to, na co legitimní manželé doma nestačí. Znělo to sice trochu dvojsmyslně, ale měl napsáno, že opravuje, montuje, zedničí ...
Takže můj legitimní manžel mu zavolal, dali si sraz na naší chalupě a I. mu přednesl, co všechno bychom zde potřebovali předělat, dodělat apod. Pán nadšenej, kutil, kterýho baví opravy, sám ještě přidal pár nápadů, co by se dalo udělat a plácli si.

Dva dny před tím, než měl u nás nastoupit, poslal mému muži sms, že na naši chaloupku nemá čas, ale ať ve vedlejší vesnici zajdeme do hospody, tam se ptáme po Prckovi, že ten umí všechno spravit a je levnej. Muž profesionálnímu manželovi volal, co to je jako za vtip, ale ten už mu nikdy nevzal telefon. Prcka jsme radši nevyhledali. Opět se nám potvrdilo, že řemeslníci z vesnic radši sedí v hospodě, než by si něco přivydělali. (Tedy kromě našeho kamaráda Jardy, který nám dělá veškerý topení a instalatéřinu - aby se na mě nenaštval.)

Takže změna plánu.
Řemeslníka si zase dovezeme z Říčan.
Možná je zakopaný pes v tom, že profesionální manžel se tomu mému svěřil, že má rád společnost žen, proto se dal na tuhle práci. Jenže na naší chalupě by pracoval sám, dali bysme mu jen klíče. I kdybych tam s ním byla, moc bych to nevylepšila. Když píšu, tak si se mnou nikdo moc nepokecá. O náročnějších akcích ani nemluvě ...


9 komentářů:

  1. To vybízí k otázce, jak se má pan zahradník?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna mu chci zítra volat a už týden na to sbírám síly :)

      Vymazat
    2. Krásná chaloupka! Už aby bylo teploučko. Já konečně sazim SVOJE kytky, kedlubny a mrkev do SVOJI zahrady. Mam i SVUJ vlastní kompost. A máme taky (bohužel) SVÉHO hodinového manžela. Jeho specialitou je ponechat kapající odpad v těsné blízkosti elektroinstalace nebo zavřít jakýkoliv kohout tak,že ho povolite jenom kladivem. Rozumí také zahradě. Jezírko mu přišlo jednodušší zasypat Tatrovkou suti, než prostě zapnout filtrování.
      Včera ještě ke všemu přišel - což je hodně nadneseně řečeno - koledovat.Už mel docela nakoledováno z hostince U Wernerů, tak zřejmě ztratil ostych starého mládence a chtěl hubičku. Malem jsem se poblinkala.
      Telefon na něj nabízet nebudu. Jana & comp.

      Vymazat
  2. Tak to já jsem měla objednaného malíře pokojů, který fňukal, že je málo práce. Domluvila jsem si s ním vymalování obýváku. Odtáhly jsme od stěny velkou knihovnu, přikryli ostatní nábytek folií a čekali jsme ve smluvený den asi dvě hodiny. Marně jsem malíři volala, psala sms, nepřišel, neomluvil se. Nezbývalo než zajet do Bauhausu, nakoupit barvu a váleček. Patlali jsme se s tím celý víkend.

    OdpovědětVymazat
  3. Takže rozhodnutie, že sa s TÝM doma trápim s (auti)mužom sama, bolo predsa len správne!
    Občas ale mám pochybnosti...minulý rok sme čakali na omietkárov, tento rok sme skonštatovali s mužom, že omietka je dobrá, stačí keď dom natrie na bielo sám, ako voľakedy, keď sa všetko na jar nabielilo, aj múriky:-)Proste bude náš industriál!
    Problémom sú LEN jeho kolená, jedno mu mali už dávno nahradiť a druhé po zime potrebuje artroskopiu.

    OdpovědětVymazat
  4. Né, já budu potřebovat taky profesionálního manžela, syna nebo zetě asi na čtyři věci! Teda něco vymaluju sama, ale opravit vypínač a odskakující kliku neumím. Takže zkušenost blbá, achjo.

    OdpovědětVymazat
  5. Možná hledáte ve špatných vesnicích :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Já musím jednoho profesionálního manžela pochválit, ale je z Jablonce nad Nisou. Skvěle komunikoval, i s nájemníky, protože se jednalo o práce v pronajatém bytě. Prostě jsem byla hodně překvapená, možná jsem měla štěstí. Přeji hezký den. Iva

    OdpovědětVymazat