Pomoc podruhé







Pokud byste mohli darovat i větší věci - nábytek apod., chci jen říct, že není ve finančních možnostech tohoto zařízení si pro cokoli kamkoli dojet. Takže byste museli na vlastní náklady - ideální je se o tom předem domluvit telefonicky, číslo si určitě najdete. Nechci sem dávat přímý link.
Určitě nemusím připomínat, že věci, které chcete darovat, by měly být nejen funkční, ale měly by i trochu vypadat. Je mi smutno, když zjistím, že lidé tam donesou věci, které by spíš patřily do popelnice a ještě se tváří, jakou že dělají charitu.
Ale takoví mě snad nečtou :)

17 komentářů:

  1. Můžu převzít k sobě? Mám tady taky spoustu věcí, hračky, oblečení, kuchyňských potřeb atd...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně. Jakákoli pomoc vítána!

      Vymazat
    2. dobrý den ráda bych pomohla mám ale pouze věci na mimča zatím tak nevím jak moc malé děti tam jsou jinak rada přidám povlečení,dudlíky a pleny samo že i hračky pokud tam jsou potřeba :-) ???



      Vymazat
    3. Ano, jsou i miminka, takže všechno je potřeba, hlavně povlečení, pleny, prostě cokoli ... ty maminky tam přicházejí s jednou igelitkou. Díky!

      Vymazat
    4. tak ja ještě něco seženu a pošlu to tam

      není zač máme 5měsíční mimčo takže ráda pomužu

      Vymazat
  2. Celý komentář bych vypípala, můj myslím.
    Lucie, jste borec.
    A Jana? Hledala jsem hadřík na optiku, její slova o podmínkách bydlení....
    Bohužel věci na miminko nemám, poptám se, ale aspoň ty trvanl.potraviny, hračky...
    Paní Jano, smekám, jste úžasná!
    Hledala jsem nějaké články, v r.2004 jim prý žehnal Vlk, asi by se divil, že?
    Děkuji za info, pokusím se něco málo pomoci.
    Magda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě se zeptám, může být i hygiena? A třeba spíše pro ženy? Vložky, šampony atd.
      Syna už mám 13iletého a mini oblečení je dávno podarováno, ale protože se většinou dary zaměřují na děti, asi by bylo fajn myslet i na maminy, ne?
      Oblečení kosmetika hygiena....
      Magda

      Vymazat
  3. Po vaší minulé prosbě o pomoc jsem se snažila vyhledat email do zmíněného azyl.domu, abych se poptala, co ještě krom oblečení by uvítali. Přišla mi odpověď, ať poštou nic neposílám (do Brandýsa to mám daleko), že věcí mají dost od místních, ať podpořím někoho jiného - ve svém okolí. Tak jsem z toho zmatená... L.

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý večer všem! K poslednímu prispevku od pani L; Pani, se kterou jsem dnes osobně mluvila v azylovem domě zmínila to, ze oblečení je ten poslední problém, protože před objektem mají nainstalovaný kontejner na obnošené šatstvo,kam zřejmě mistni hojně odkládají. Ale jinak chybi vše! Žádali hlavně konzervy pro případ, kdy přijdou lidé v zubozenem stavu, kdy jsou děti hladové a matky ještě nemaji vyrizenou nějakou finanční podporu. Byla jsem uvnitř a řeknu vám,ze nas pes žije lépe. Je vidět dost krabic s hračkami, pár hromadek oblečení, ale jinak železné palandy,polorozpadla skříň. Temno, pusto, fuj.
    Zjistím, kdo odmítl Vámi nabizenou pomoc a proč.

    Pani Magdo, já jsem vzala také nějakou hygienu. Kartacky pasty atd a vše se hned rozdělovalo mezi klientky.
    Tak bych se nebála něco poslat.
    Děkuji vám všem za dobrou vůli,doufám, ze se i odmítnutí daru od pani L.vysvětlí nebo si někdo z kompetentnich nasype popel na hlavu.
    Přeji vám dobrou noc Jana ŠILLEROVÁ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, ještě jednou před Vámi smekám!
      Děkuji za info, jsem ze synem sama, peněz moc není, ale pořád se máme nádherně.
      Máme se kam vracet domů (na úvěr), máme si kam lehnout A mít svůj domov.
      Nebudu komentovat, jak jste vystihla podmínky v Azylu a podmínky pro emigranty.
      Je to bolavá pravda - tečka.
      Jak budu moci, ráda něco pošlu.
      A přiznám se, čekám na rozuzlení záhady s paní L.
      Dobrou noc a jste skvělá!!!
      Magda

      Vymazat
    2. Můžu vám přeposlat email, který jsem dostala, přišel z adresy adbrandys@praha.charita.cz je i podepsán. Je prostě jen možné, že jsem kontaktovala osobu, kt. to nemá na starosti..? nebo jiné pracoviště.
      Pokud máte správný kontakt na kompetentního pracovníka, byla bych ráda, Nechci zbytečně rozviřovat spekulace. Jen pomoci. L.

      Vymazat
    3. Napište, prosím, na socialni1.brandys@praha.charita.cz Děkuju!!!

      Vymazat
  5. Dobrý večer,
    já všechny věci po dětech vozím do Kojeneckého ústavu v Krči. Jsou tam vděční za cokoliv a věci na děti mohou být až pro šestileté. To jen pro inspiraci, Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My "jedeme" také v Kojeneckém ústavu v Krči. A je to příjemné pro všechny zúčastněné. Děláme to tak, že se nakoupí věci a uspořádá se charitativní party. Všichni ví, že za tržbu se nakoupí věci pro děti, takže mnohdy lidi často nešetří dýšky. Napíšeme pak do Krče, co potřebují a dle aktuální potřeby objednáme. Z Krče nám vystaví potvrzení o poskytnutí daru jednou fyzickou osobou, která uplatní dar v daních a už máme základ do dalšího roku (slevu na dani). Pravdou je, že oblečení mají většinou dost, takže chtívají povlečení, prostěradla, osušky, váhy, lehátka. Jednou jsem také objednávala dětská mýdla. Objednávala jsem jich asi šedesát a tak jsem do objednávky pro jistotu připsala, že nejde o překlep, ale že je to objednávka pro Kojenecký ústav v Krči. Potěšilo mě, když mi mýdla dorazila, zjistila jsem, že lékárna na základě mé poznámky přibalila reklamní bryndáčky, lžičky, vzorky krémů apod. Přišlo mi to milé. J.

      Vymazat
  6. Lucie,tak jste mě u ranní kávičky rozbulela.To není možné.Tady se sbírají víčka........Připojím se.Alib.

    OdpovědětVymazat
  7. Pokud hledáte pozitivní úvěrové zkušenosti bych doporučil Le_Meridian financování. Je překvapivě snadné získat dluhovou pomoc. Budete s nimi zacházeno s úctou a profesionalitou, protože mi pomohli s úvěrem také ve výši 1,9% ROI. Email Contact..info@lemeridianfds.com
    WhatsApp ... + 19893943740

    OdpovědětVymazat