Jídlo

Opravdu thajskou kuchyni, aby člověk pohledal. Buď musíte jíst u cesty street food (ale i tam už Kryštof vracel zkaženou polívku a žádného sorry se nedočkal) nebo se pídit. Většina restaurací je totiž turisticky thajská, autentičtější jídlo jsme u Thajců jedli například v Sydney. 
Kvůli obvyklým potížím, které neminuly nikoho z nás, nakonec hledáme restaurace podle Trip Advisoru, kde jsou hodnocení samotných turistů. Občas se daří, občas ne. Ceny jsou na stejné úrovni jako u nás, levně se nám podařilo najíst málokdy (a aby nám zároveň pak nebylo zle od žaludku). Jistotou jsou nakonec italské hospody, pokud je tedy vede opravdu Ital. Ten má v kuchyni Thajce, takže vaří mezinárodní kuchyni - a dobře. Ale připlatíte si. Opravdu nevím, kam bysme museli chodit jíst, abysme se vešli do cenových relací, které popisují průvodci. Já jsem si oblíbila Fried rice, trochu připomíná rizoto a je v podstatě nejlevnější na jídelním lístku (160-180 bátů). 

Máme čerstvý příšerný zážitek, kdy jsme chtěli jet někam, kde bysme si dali plody moře - taxikář nás dovezl na odlehlé místo, hospoda plná Číňanů (slaví se zde už týden nový čínský rok), za kilometr jízdy si řekl 4 stovky a nechal nás napospas. Takže jsme hospodu okamžitě opustili, pěšky jsme se vydali na silnici a stopovali. Nakonec jsme našli nádhernou restauraci přímo na pláži, číšníci se usmívali!!!! a ceny ve výsledku srovnatelné s čínskou jídelnou.
Normálně se těším domů na rohlíky.

Už jen dva dny uvidím Kryštofa :(



































2 komentáře:

  1. Luci užij si Kryštofa do zásoby... snad zase najdete cestu jak se setkat a nejlépe dřív než za rok, moc ti to přeju objímám Pa Inka

    OdpovědětVymazat
  2. Luci, když jsem teď zpětně četla první ponávratový článek, přijde mi, že tohle snad ani není pravda a přitom je. Na fotkách všechno vypadá totiž úplně dokonale, jídlo k sežrání, lavice k poležení, pláže k vyválení ...

    OdpovědětVymazat