Skrz sklo


Každej rok říkám, že Vánoce by měly bejt o měsíc dýl ... hlasuju za leden!
Novej rok si můžeme odbýt klidně dřív, aspoň se do posunutejch Vánoc stihneme psychicky srovnat.
Včera mi přišlo nádherně křehký a dobrý cukroví od Marcely z Irska, pošta ho nestihla dodat do Vánoc. Šla jsem si pro něj na poštu, venku padal sníh, na náměstí svítil strom ... Marcelo, díky, úžasná světlá chvíle včerejšího večera!
Věci můžou fungovat, i když jsou časově nebo jinak posunutý. Ten novej význam miluju!

Zase jsem si uvědomila, že jakkoli se blogy tváří osobně, stejně v nich ta pravá pravda není.
Všechno je to jenom mlha kolem.
Život je jinde.

Včera Stela dostala čtyřku ze šplhu. Sice vyšplhala, ale špatným stylem.
Televize, pro kterou pracuju a jejímž zaklínadlem je sledovanost, sledovanost, sledovanost, a každá informace má tisíc nálepek super tajné, dala před Vánoci na net zadarmo premiéru dílu, který šel včera v tv jako horká novinka. Ostatní televize si tyhle věci schraňujou jako poklad, já žasnu nad tou profesionalitou. 
Včera jsem taky zjistila, že některý lidi jsou profesionální blbci. 
Já samozřejmě ne. Já jsem ta nejchytřejší.

Nikdy v životě jsem si nemyslela, že budu muset křičet na své děti.
Tuhle hranici jsem prolomila už dávno.
Ale zvyšovat hlas na své rodiče, abych ochránila jednoho od druhého, to už stokrát překračuje moje mentální schopnosti. Začínám chápat antické drama.

Kdybyste náhodou měli možnost sehnat dva lístky na koncert  Kodaline v Lucerně dne 20.2.2016 (oficiálně je vyprodaný), tak mě určitě kontaktujte. Ráda bych je věnovala jedný malý holce, co neumí správně šplhat. Třeba si u ní šplhnu a nebude na mě ve stáří křičet.
Děkuju.



21 komentářů:

  1. Život je inde...a volá sa to tajomstvo :-)

    OdpovědětVymazat
  2. V nedeli 21.2. maji koncert ve Vidni. Teda kdyby jste si chteli udelat vylet do Vidne:-) Listky jeste jsou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za upozornění! Asi s tím u mého muže neuspěju, ale aspoň to zkusím :)

      Vymazat
  3. Milá Lucie,

    za dnešní příspěvek velké dík, celé mi to rezonuje. Kateřina

    Myslím na vás pokaždé, když se peru s novým přehráváním na primaplay. Nefunguje, ne a ne, seká se po každé reklamě, vlastně jsem se nikdy nedostala dál než k prvnímu reklamnímu bloku :( A zdaleka nejsem jediná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kateřino, ani mi nemluvte! Já už ani nešílím, už jsem to vzdala a do budoucnosti se zařizuju po svém :)

      Vymazat
  4. taky bych brala lístek .-) jsem ani nevěděla,že jsou tady :-( a život je opravdu jinde

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky ne, ale dcera v tom jede. Tak třeba na nás ještě někde ty lístky vykouknou ...

      Vymazat
  5. Lucie, já jsem už ve svých 50 letech pochopila, že moje dcera ( dnes 32 let)je mi spíš matkou a leckdy mě a manžela dokáže zpucovat na dvě doby! Kolikrát si říkám, kam jsem to dopracovala a děsím se stáří:o)). To jsem to dopracovala! Je starostlivá,chápu, ale leckdy to přehání... Mimoto máme ještě manželovu maminku, která má povahu jako moje dcera a my jsme jak dvě mlýnská kola:o). Naštěstí často zůstáváme neteční a díky tomu, že jsme dva se i mnohdy pobavíme...Takže ať žije antické drama:o). Na blog o tom nepíšu, byť by mě sprdla:o)! Prima mrazivý lednový podvečer..Inka
    PS: Lístky nemám, ale naprosto chápu. Vzpomínám na časy, kdy můj muž jezdil s dcerou po Evropě za Kelly Family:o)) a vracel se domů s bolavým krkem ( jak nosil dceru, aby viděla) a popálenými prsty od zapalovače...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Inko, já jsem právě naprosto nevychovávací typ. Ráda bych, aby si každý dělal, co chce - ideálně už od narození, ale ctil přitom svobodu druhého. A děsně se divím, že to tak necítí všichni. Já jsem asi hrozně otravný pedant v práci, ale v životě potřebuju nekonečnou svobodu. Jestli mě budou jednou děti vychovávat, tak to asi nevydržím.

      Vymazat
  6. Dobrý den Lucie, po dlouhé době se ozývá také Lucie :-).
    Jo šplh ten je zakletý - syn dostal v prosinci také čtyřku. Ale on tam nejspíš jen visel, stopro skoro nic nevyšplhal. Byl z toho docela zkleslý, ale uklidnila jsem ho, že šplhat jsem také nikdy prakticky neuměla a to jsem holka z vesnice :-)..... nesnášela jsem takové ty soutěže na Den dětí, kdy navázali na obruč vysoko na tyč a nebo ohoblovaný kmen haldu sladkostí a každý si tam měl vyšplhat a něco utrhnout...... nikdy jsem z toho nic neměla, protože jsem se tam nedostala a ti co se tam dostali zase nic nedali :-).
    Na druhou stranu vůbec nechápu proč se ještě známkuje šplh, když dnešní děti se to nemají ani kde naučit...... Ani netuším, kde bych to měla syna naučit, žádná vhodná tyč široko daleko není :-(. Takže tyhle známky mě nechávají v klidu, ostatně asi jako Vás :-).
    Lístky bohužel nemám a bohužel a nebo naštěstí? ani netuším co je to za kapelu...... Hezký den, Lucie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Připadá mi, že máme stále víc norem - asi už úplně na všechno. Já šplhala bravurně, ale celkem chápu, že někomu to prostě nejde. nejhorší je, že si ty naše děti asi budou připadat jako normované výrobky. Srdečně zdravím!

      Vymazat
    2. Lucie, my jsme nedobrovolně hodně nestandardní rodina a bohužel máme spoustu pravidel a režimy - přesně to, čemu jsem se chtěla odjakživa vyhnout a s čím neustále bojuji. Ale chceme naučit žít kluky s jejich nemocí (diabetes I.typu) tak, aby si mohli užívat život na plné pecky a k tomu hold ten režim a disciplína v určitých věcech patří.... Mějte se a užívejte si nevychovávací výchovu s pocitem, že můžete :-).... Lucie

      Vymazat
  7. Teda to se mi dnes hodí.
    Od odpoledne se v tom melu. Dcera se rozešla s přítelem, manžel má dne 50 a je unavený na 60.
    Nemohla jsem nastartovat auto, tak teď si rozmrazuji nohy.
    A s mamkou jsem tak na půl na nože. Vím, že nemůžu nic moc dělat, protože je už starší, ale pořád mi chodí uklízet a já to nesnáším. Tak vrátila klíče. A teď k nám nechodí vůbec.
    Skupinu neznám.
    A šplh, ten jsem nesnášela. Když si sebe představím v těch modrých trenkách, velký zadek a visící na tyči, to radši tu čtyřku.
    Mějte se hezky. A pište. Rádi vás čteme.

    OdpovědětVymazat
  8. Mrzí mne ten "posun", ale věřím, že se sní i tak..., jinak šplh jsem nenáviděla a měla 4ku asi stále, nemám sílu v rukách. Ale jinak silná jsem,to zas ano, to mám odzkoušeno mockrát v životě. Doufám že i TO ostatní v balíčku dorazilo v pořádku!

    OdpovědětVymazat
  9. Z komentaru to vypada, ze splh asi nesel vetsine. Ja jsem mela slabe ruce a vzdycky dostala krec do nohy!Stejne jsem nenavidela sestavy na hrazde.Na to si pokazde vzpomenu pri uvodni scene Obcanskeho prukazu. Nechapu k cemu se tyto veci jeste "uci" a znamkuji. Podle me je v hodine telocviku dulezity pohyb a ten se da delat i jinak napr.nejake micove hry. My jsme hravali baseball a to bylo super.

    OdpovědětVymazat
  10. Milá Lucie, Emma neumi kotrmelec vzad.Doma ji to nikdo nevycitá, protoze my dotycny cvik zacvicime pouze tehdy, kdyz nam ujedou cvicky na schodech. Nastesti Emmina ucitelka neni blba a tak si vsimla,ze kdyz si zrovna nemusi strkat hlavu nekam k zadku a zpatky, tak docela obstojne beha. Jakoze fakt dobre! Hlavne rychle a dlouho. Na ctyrku prdet, ale koncert si Stela zaslouzi!
    My jdeme z podobneho duvodu do Narodniho...
    Přeji méně starostí, vice radostí. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :))) tak to je skvele, s tymi ujetymi cvickami...!!

      Vymazat
  11. Myslim, ze uplne to nej je fakt, ze ta mala holka, co neumi splhat, ma tu nej mamu na celem svete, co ji chape a podporuje.
    Moc hezky napsany clanek.
    At se dari.

    OdpovědětVymazat
  12. Šplh je ve škole veledůležitá dysciplina,dcera přišla ze školy s tím,že neumí šplhat a pan učitel vzkazuje,ať se to naučí doma.Dnes je dceři 23 let,šplhat neumí,protože tyč se nám do obýváku fakt nevešla.Přeji vše dobré,Stelince držím palce,Jaroslava.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaroslavo, teď jsem se fakt pobavila! Mi bude letos 50 a šplhat jsem se učila venku na takové žerdi na zahradě...starší brácha si ze mě od té doby dělal srandu, že jsem Celestýn (šprt z Mikuláškových patálií). Ale nakonec jsem v tělocvičně vyšplhala až nahoru, i když jsem měla úplně spálené nohy ( na té žerdi jsem natrénovala velmi osobitý a asi ne úplně profesionální styl :-) )

      Vymazat
  13. Achjajaj...jsou okamžiky, kdy se tak trochu stydím za svoje kolegy - kantory...učím také tělocvik, sice na prvním stupni, ale šplháme také, hlavně proto, aby si to děti aspoň občas vyzkoušely (někdy se to v životě může i hodit). Sice jim ukážu "správnou" techniku, ale jsem nadšená, když mi žáček vyšplhá alespoň do půlky tyče jakýmkoliv způsobem....čtyřku, tu fakt nepochopím...takže, Lucko, ber to s nadhledem, zdraví Renča S.

    OdpovědětVymazat