Blíží se to


Začíná lehké psycho.
Dokonce už jsem si začala psát seznam, co nesmím zapomenout zařídit, sbalit, udělat a tak. Akorát mě stresuje, že jsem si zatím nemohla odškrtnout jedinou položku.
Včera jsem vstávala ve čtyři ráno a kvůli komplikacím strávila zajímavé nedělní dopoledne na Bulovce. Člověk pořád čte, jak se v nemocnicích krade ve velkým, hlavně ti ředitelé to nějak divně přerozdělujou, ale jde mu to jedním uchem dovnitř a druhým ven. Ale pak přijede akutně do špitálu, bojí se použít záchod, papír taky žádnej a prostředí mu vytáhne zase tlak na 200/100.
Fakt už nekraďte! 
Celou dobu jsem přemýšlela, že bych jim na vlastní náklady aspoň vymalovala - pro případ, že tam ještě někdy budu muset. Ale doktoři zlatí, ti to oddřou. Paní doktorka se mi představila a podala mi ruku. Nebyla jsem na to připravená, tak mi hned upadla kabelka a svlíkat jsem se začala u psacího stolu, přestože jsem na to mohla mít kabinku. Vypadalo to, že jsem úplně poprvé v životě u doktora.

Pořád není jasný, že opravdu odletím.
Mám stanovenou takovou osobní psychicko - zdravotní hranici, a když ji překročím, tak zůstávám doma. Doufám, že to tak nebude.

Jinak všechno zalitý sluncem.


12 komentářů:

  1. Luci, držím palce, ať se dáš pořádně do kupy a jsi zdravá a schopná odletět..Byla by veliká škoda přijít o tvé zážitky..šetři se, odpočívej a mysli na sebe! Inka

    OdpovědětVymazat
  2. Nedejte se!
    Držím palce.
    Andrea

    OdpovědětVymazat
  3. Luci držím palce ať tu hranici správně odhadneš... pokud ne, tak mě v těchto situacích hodně pomáhá výrok mé kamarádky " všude žijí lidé " to znamená, že všude se dá najít pomoc když už se něco někde vysere...
    Potřebuješ nějakého svého MUDr, který tě dá dokupy bez ohledu na to jestli teď poletíš nebo ne... potřebuješ léky na tlak, které ti sednou a tyhle výkyvy nedovolí a ochrání tě...
    Šíleně moc držím palce, chápu tvé rozpolcení... většinou také odjíždím s nějakou chorobou a otázka odjet neodjet je příšerná a pak všechny ty obavy zkazí i to těšení... ale taky často platí špatný začátek dobrý konec...
    A kdybys neodjela není všem dnům konec... Drž se! Pa I.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Všude žijí lidé" je výborný!!!! Už to mám zarytý v hlavě. Díky!

      Vymazat
  4. Odídeš, aj napriek ,,peklu,, slabosti a choroby, pre Kryštofa, ty máš tu silu !
    ( Ešte aj vaše postavy v Prístave ste s Magdalénou takto naplnili, že sú všetky tak ľudské a životaplné...:-))

    OdpovědětVymazat
  5. "Jinak všechno zalitý sluncem." připadá mi to jako zažehnání. Zažehnávací věta na závěr.
    Z toho usuzuju, kromě přímé info v textu, že Bulovka a zdraví ještě nerozhodlo. Tak přeju ať se to podaří, odlet nastane a tím okamžikem už jen relax, dovolená, krása, jooo, všechno příjemné od začátku do konce a po návratu taky!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Tak z Bulovky máme stejné vzpomínky, když jsme tam před lety přijeli tenkrát ještě s nejasnou diagnózou. Jsem se celou dobu utěšovala, že ty prachy určitě strkají do kvalitních doktorů a vybavení operačních sálů, když už všechno ostatní vypadá tak děsivě (dveře na záchodě nešly zavřít a ještě v nic byla vykopnutá díra). A to nemluvím o jídle, tam by mohli pořádat hubnoucí kurzy. Převoz odtud do Motole byl jak přechod do jiné dimenze.
    Jinak přeju klidný odlet a všechno klidné i předtím.

    OdpovědětVymazat