Světozor

Stela dnes byla se svým bratrancem v Lucerně na Cinetube, aby se potěšili se svými oblíbenými youtubery, takže jsem je tam odvezla a rozprostřelo se přede mnou několik hodin osobního volna. Původně jsem si myslela, že proběhnu nějaké výstavy, na které mi v běžném týdnu nezbývá čas, ale nakonec jsem se rozhodla, že budu jen tak zevlit.
Toho se mi v životě nedostává.

Pobyla jsem dvě hodiny v knihkupectví a pak šla od 11 hod do kina Světozor na Iracionálního muže (Woody Allen). Naposledy jsem tam byla jako těhotná. S Kryštofem. Což je 25 let. K mému velkému nadšení se tam od té doby skoro nic nezměnilo. Žádný popcorn a cola. Přítmí, otevřený bar, kultivované prostředí, všudypřítomné umění. Původně jsem si myslela, že se budu v malém sále dívat sama, ale nakonec nás bylo 14 (sál je asi pro 50 lidí). 
Byl to nádherný komorní zážitek, vůbec se mi nechtělo odejít, klidně bych dala několik filmů za sebou. Jsem šťastná, že pořád ještě zůstává pár míst, o kterých se dá říct, že jsou skutečné bio illusion. 

Film výbornej. 
Woody nezklamal. Často slýchávám, že už to není ten starej WA. Jenže nikdo přece nemůže točit padesát let stejnou Hanu a její sestry nebo Manžele a milenky. Všichni se měníme, stárneme, přehodnocujeme ... a tak.










13 komentářů:

  1. Starý dobrý Světozor ... ráda vzpomínám ... díky za sdílení ...
    Mějte se fajn. jarka

    OdpovědětVymazat
  2. Já to tam taky zbožňuju.

    A Allenka taky!
    Díky za pozvánku, na Muže půjdu - navzdory tomu oxymoron názvu ... :o)

    OdpovědětVymazat
  3. Věty "Naposledy jsem tam byla jako těhotná. S Kryštofem." mě dostaly. Úplně to vidím, v té době, taky jsem tam byla naposledy někdy před revolucí...Díky. Monika

    OdpovědětVymazat
  4. Jó, tam jsem byla předloni a je to tam dobrý! Příjemně kulturní a přitom jednoduchý, nic zdobnýho.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak já na tuhle akci dovezla dceru a neteř a - vzala jsem to zevlem pasáží Lucerna a procházkou směr Národní. Co mě překvapilo, jak je o víkendu ještě v deset hodin Praha ospalá a lidi skoro nikde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...o víkendu ještě v deset hodin Praha ospalá a lidi skoro nikde ... to miluju ... báječná atmosféra ...
      Mějte se. Jarka

      Vymazat
    2. A to my jsme tam byli v půl devátý! (Aby prej děti o nic nepřišly).

      Vymazat
  6. Já byla tou dobou na Kampě, kde je výstava malířky Toyen. Pro mne zážitek.... Ale ve Světozoru jsem byla na zmrzlinu, kde chodím již od střední školy (třicet let). Dnes už opět doma na "Valašsku" :-)
    Pohodovou neděli Vám přeje Magda K..

    OdpovědětVymazat
  7. Svetozor je fajn, ale u me stejne vede Bio Oko na sedmicce:) Nejlepsi interier a atmoška.

    OdpovědětVymazat