Respektování

Respekt má novou grafiku - jednodušší, přehlednější, emocionálnější, wow.
Určitě si přečtěte zajímavý příběh Mdloby v b.s., který jsem vám vyfotila.
Úžasný je rozhovor s Jáchymem Topolem.
Vyjadřuje se i k migraci cizinců a je to úplně jiná optika.
Často nevím, co si o tom vlastně myslet a komu dát za pravdu, což mě hodně trápí.
Na víkend teď zveme kamaráda, který je novinář a má vlastní pořad na ČT Art, aby nám tuhle věc rozkryl. My uvaříme, on pohovoří.





Děkuji, že jste mě upozornili na mou nominaci na Blogerku roku. Neměla jsem o tom ani tušení. Myslím, že zatím mám asi tak nula hlasů, tak kdybyste mě chtěli podpořit, můžete zde:
http://www.blogerkaroku.cz/nominovane-blogy/zase-ta-lucie
Ale spíš se tomu usmívám, jistě je tam i spousta z vás, a já nejsem zrovna ten správnej svěží lajf typ, ze kterého by si ženy měly brát příklad.


29 komentářů:

  1. Já si myslím,že je z čeho si brát příklad.

    OdpovědětVymazat
  2. Lucie, naopak, z Vás se dá brát příklad mnohokrát!! Zdravím Vás, Martina Vítová

    OdpovědětVymazat
  3. Článek opravdu zajímavý a přesně tu nesympatickou němku vidím. Je fajn, že se najdou dobří lidé, ale přesto si pořád myslím, že u nás by měl být "uprchlík" vyjímkou.Pomoct, proč ne, ale jiným způsobem, než si nastěhovat do republiky iks desítek tisíc až stovek tisíc cizinců...Pavla

    OdpovědětVymazat
  4. Pro mě jste svěží jako nikdo, určitě budu hlasovat. Kamila

    OdpovědětVymazat
  5. přidávám se taky budu hlasovat...jiná kamila:)

    OdpovědětVymazat
  6. Holky, jste hrozně hodný, ale přeceňujete mě! Kdybych musela jít na nějakej večírek, tak omdlím!

    OdpovědětVymazat
  7. Me by moc zajímal ten hovor :-) sedmi

    OdpovědětVymazat
  8. Milá Lucie,
    vždy je zajímavé , jak má člověk jiné vnímání sebe samého a jinak ho vnímají druzí. Možná, že se vzhledem k charakteru práce necítíte vždy "svěže", ale za mne, Váš blog je tak svěží jako ranní rosa v trávě.
    Vlaďka

    OdpovědětVymazat
  9. Můj hlas máš a omdlít můžeš až po večírku!

    OdpovědětVymazat
  10. Hlas odeslán :-) Jana

    OdpovědětVymazat
  11. Hlasovala jsem už včera. Z koho jiného si brát příklad?!

    OdpovědětVymazat
  12. Radost pro Vas hlasovat :-) Martina

    OdpovědětVymazat
  13. Luci, predstava, ze nemam nic ani vlastni postel utikam z rodne zeme jedno dite v naruci druhe v brise zivot se zmeni na jednu velkou nejistotu a zoufalstvi... a mozna jedine co mi zbylo je nadeje... uz jen ta predstava mi neda nez byt na strane tech kdo chteji tyhle lidi ochranit a nabidnout pomoc... jsem krestan a je mi jedno ze jsou muslimove, podstatne je , ze jsou to lidi.... asi bych neresila jestli prijmout nebo ne v tom mam jasno, spis vymyslet perfektni organizacni plan toho vseho... Strasne moc se mi libi nadace IKEA Foundation, maji krasnou dvoustranu v novem Ikea katalogu... " zavazali jsme se vytvaret lepsi kazdodenni zivot pro ty nejzranitelnejsi deti a rodiny na svete " ...... je to obrovsky problem pro celou Evropu, ale podle meho nazoru jedina cesta je ta lidska, humanitarni v kombinaci s perfektni organizaci... spousta lidi tohle vidi jako konec sveta pokud pomoc nabidneme, ja vidim jako konec sveta pokud ji nenabidneme, protoze takhle nelidsky svet by ztratil vsechny hodnoty.... a ze jsou mezi nima i lide problemovi a spatni? Urcite... stejne jako mezi nami...

    OdpovědětVymazat
  14. Krásný večer Lucie, Váš blog je balzám na duši - věkově jsme tak zhruba stejně mladé a člověka potěší, když vidí, že i lidé z druhého konce republiky mají podobné trable s obyčejným životem. Ad uprchlíci - na tom všem mi vadí ta mediální masáž, jak jsme hrozní, když je tu nechceme...... média jsou hold mocná :-(. Vadí mi že nikdo neřeší příčiny tého uprchlické vlny..... vždyť ten konflikt tam není nová záležitost. Již před čtyřmi lety přišla ke staršímu synovi do třídy holčička, jejíž rodina uprchla ze Sýrie před šíleným bombardováním a tehdy se k tomu nikdo neměl...... Tak by mě prostě jen zajímalo, proč s tím ty slavné velmoci nic nedělají, proč najednou až teď se všichni rozhodli utéci? Však ta situace tam není růžová už nejméně ty 4 roky...... Je škoda, že Německo má svůj historický komplex a ve víře, že teď to udělali správně se to zase všechno zvrtne :-(. Proč třeba media nevysvětlí proč utíkají hlavně muži? Přitom je to možná tak prosté - prostě nechtějí narukovat do nesmyslné války a nechat se zabít pro jednoho blba.... ale to by bylo nejspíš moc obyčejný důvod, takže se pro jistotu vedou v médiích a všude možně na všech síťích diskuze, že to musí být zaručeně teroristi....... třeba jsou a třeba ne, ale my se pravdu nedozvíme . Mám z toho všeho také rozporuplné pocity. Těžko říci kde je pravda...... Snad budete moudřejší po víkendovém debatování a třeba nám podáte zase jiný úhel pohledu. Krásný večer přeje také Lucie :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, také Lucie, jsem ráda, že se mí čtenáři zabývají tím, co já. Pokud budu moudřejší, určitě dám vědět a děkuju za komentář!

      Vymazat
    2. Bylo by ohledně té většiny mužů přijatelné vysvětlení, že na tak dalekou a nebezpečnou cestu do cizí země a nejistoty rodina "vyšle" nejdřív mladého silného muže a až poté, co získá mezinárodní ochranu nebo prostě nějaké zázemí, se na základě sloučení rodiny do Evropy vypraví i zbytek rodiny?
      Mám k problematice uprchlictví blízko, zajímám se o ně už od školy, nějakou dobu jsem v této oblasti i pracovala... Ale teď se záměrně veřejně k těmto věcem vůbec nevyjadřuju. A skřípu zubama. Jak má každý ve všem hned jasno. Tak a nebo tak. Jeden extrém nebo druhý a nic mezi tím. To mě děsí. Vašeho přístupu si, Lucie, vážím.
      Ale že řešení dnešní situace není jednoduché a možná ani není "to jediné správné řešení", je nepochybné. Jen bych chtěla, aby si každý uvědomil, že "ti uprchlíci" jsou především lidi. Chtějí žít svůj život dobře, tak jako asi každý, a dělají pro to, co mohou (a to je většinou mnohem víc, než dělá pro to, aby jeho život byl dobrý, kdokoliv z nás, kterým byly karty rozdány líp...).

      Vymazat
    3. Jo a já asi hlasovat nebudu, ale Váš blog svěžest rozhodně nepostrádá! ;-)

      Vymazat
  15. Lucie, hlásím - máte o hlas víc. Rozhodovala jsem se podle odpovědi na otázku, který blog by mi nejvíc chyběl, kdyby nebyl. Pak to bylo jasné.

    OdpovědětVymazat
  16. Odpovědi
    1. Stela mi ukazovala, že v tý kategorii jsou i nejznámější youtuberky, který denně sledujou tisíce teenagerů :) To mě pobavilo, zajímavá společnost!

      Vymazat
  17. Lucia síce naozaj nie ste typický lajf typ :-) ale máte iný X factor, ktorý ma na Vás baví...zostaňte taká aká ste...vtipná, duchaplná, možno občas cynická, ale s nadhľadom a schopnosťou nebrať sa príliš vážne...a to dnes dokáže málokto.
    M.

    OdpovědětVymazat
  18. Máte i můj hlas, v podstatě úplně automaticky na váš blog kouknu každý den, zda tu něco není. Mate asi podobny styl zařízení interiéru, podobné názory na život a stejné datum narození.
    Přeji krásný den
    Zuzana

    OdpovědětVymazat
  19. Pozerám dokument o MUDr Pirkovi, jeho korene rodu, bol Žid...padli tu vety ,,židia ekonomicky ohrozovali obyvateľov, preto boli v getách, nevlastnili pôdu...,,...
    ( To aj dnes, bojíme sa že utečenci nás ohrozujú ekonomicky, akoby sa v našich krajoch neemigrovalo za prácou, neohrozovalo iné pbyvateľstvo... na Slovensku v minulosti, nedávnej... odišlo za prácou do Ameriky veľké množstvo obyvateľov...)
    Aby mohli vykonávať profesiu a aby si zachránili život, menili si meno Pik- Pirk, konvertovali, ,,mizli - skrývali sa,,,...v najhoršom zomierali v lágroch...kvôli rase, náboženstvu, xenofóbii...
    Obyvateľstvo vždy migrovalo, migrovali národy, boli kolónie...
    ...ekonomika, náboženstvo - religiozita, rasa, xenofóbia...ten istý vzorec...
    Sme toho schopní aj dnes...a je otrasné, že sa nabaľuje znásilňovanie, zneužívanie žien aj detí...
    U nás na Slovensko prišiel ten odkaz...do každej farnosti prijať jednu rodinu....

    OdpovědětVymazat
  20. Já jsem už hlasovala před pár dny. Na vaši reportáž z kempu NIKDO nemá! Nefotíte si uklizenou kuchyň a načančané kafíčka s upečenou buchtou v naaranžovaném zákoutí v severském stylu, tak proto! Jste originální a ani se nijak nesnažíte, tak taky proto...prostě NEJ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasim. Reportaz z kempu je rekla bych legendarni:-)

      Vymazat
    2. Souhlasim. Reportaz z kempu je rekla bych legendarni:-)

      Vymazat
  21. Milá Lucko,
    jsem jednou z těch, které na téma "běženci" nenapsali ještě ani jeden článek, nesdíleli jedinou fotku či status na Facebooku a pokud to jen trochu jde, nechci vykřikovat ani mezi lidmi. Nechci křičet á ani bé, jediné, co ze mě kdo dostane, tak je fakt, že mám strach. Strach z nich, ale i z nás, protože jak jsem shodou okolností dnes už jeden článek na toto téma komentovala, bojím se toho, že tou nenávistí se spíš zahubíme sami. Stejně jako ostatní uvítám i já postřehy, o které budete ochotna se po rozhovoru s odborníkem na slovo vzatým podělit. Protože chci být v obraze a mít víc objektivních měřítek k tomu, abych si konečně udělala vlastní názor. Jestli to tedy vůbec jde ...
    A jinak - mám vás ráda, takže hlasuju jednoznačně a bez rozpaků PRO zase tu lucii :-)

    OdpovědětVymazat