Co bylo

Víkend emočně náročný.
V sobotu ale celé krásné odpoledne v Průhonickém parku. Akorát v jednom koutě natáčeli reklamu na jogurt. Udělala jsem velký oblouk, filmaři na mě působí jako práce.

V pátek jsem dražila Kunderův Život je jinde a Knihu smíchu a zapomnění. Za každou jsem byla ochotná zaplatit tisícovku, protože česky vyšly akorát v osmdesátých letech v Torontu u Škvoreckých (nebo aspoň o jiném vydání nevím). Jenže cena se nakonec vyšplhala na tři tisíce za jednu. Myslím, že to vydražil nějaký sběratel, nemělo cenu přihazovat, byl určitě ochoten jít hodně vysoko.
... lítost, že si tyhle knížky asi nikdy nepřečtu.

Dnes odpoledne v ateliéru. Stelu jsem vzala poprvé na natáčení. Jsem příšerná matka, jiné děti vědí, co jejich rodiče dělají, Stela neměla vůbec představu, jak natáčení vypadá. Nadchlo ji to. Třeba se jí to zalíbí natolik, že mi nezdrhne za bratrem za velkou louži. Navíc zrovna točil její oblíbenec, takže to vyšlo nejlíp, jak mohlo.






4 komentáře:

  1. Doporučuji k návštěvě i vedlejší dendrologickou zahradu, jestli neznáte, byla založena jako inspirace pro lidi, co mají chtít na své zahrady ;-) a mají tam úžasné kombinace... zvlášť sekce s travinami je teď na podzim krásná

    ps. třeba ty knížky někdo ještě vydá, naděje umírá poslední!
    pss. s tím Mathém jste měla pravdu :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tam se chystám, minule tam byla svatba, předminule tam točili - a bylo pro veřejnost zavřeno.
      pss. snad to ale udělal!

      Vymazat
  2. Milá Lucie, asi dáváte přednost klasické tištěné knize jako já, ale v nouzi využívám internet. Obě knihy jsou ke stažení, v dokumentu, na ulož to. Jestli se jedná o kopie originálů, nevím, ale předpokládám, že ano. Zuzana

    OdpovědětVymazat
  3. Lucie, obe knihy má Národní knihovna a Knihovna ústavu pro českou literaturu AV ČR. Niečo sa dá i požičiať, teda rezervovať, lebo je momentálne vypožičiané alebo prezenčne čítať.
    Zdravím.

    OdpovědětVymazat