V seriálovém bytě









Včera a dnes v ateliéru.
Točilo se v prvním patře (hospoda), takže jsme mohli s kolegy úřadovat přímo v bytech seriálových postav. Vybrali jsme kuchyň Braunových a bylo to super. Většinou totiž sedíme v nejhorším koutě na chodbě, který na nás zbyde. Tady jsme si připadali jako v ráji. 
Jedna z postav, která tu bydlí - Ivana, se živí šitím hraček. Laskavě je pro nás šije a půjčuje nám je Marie Břichopas a my jsme za to hodně rádi, protože hračky jsou krásné.
Fotit se moc nedalo, protože nám svítila jen jedna technická lampa a já mám v mobilu mizernej foťák. Aby taky ne, když jenom včera mi ráno spadl pod režijní pult a večer pod vlastní auto. Jak může telefon spadnout pod vlastní auto, že pro něj pak musíte lízt po kolenou, to si radši nechám pro sebe.

V seriálovém bytě  jsme si připadali kultivovaně.
Tohle je třeba ukázka eklektického stylu bydlení, který se mi hodně líbí.
Výborný architekt i designérka.
Shodli jsme se, že bysme k Braunovým klidně chodili bydlet.
Když zrovna nebudou točit.


19 komentářů:

  1. Ááá, zrovna na to koukám, že v takových chaosu, zmatku a neřádu bych po dvou minutách pošla:-D. To je hezký, jak to máme v hlavě každej jinak. Můžu se zeptat - architekt a designérka jsou stejní u všech "vašich" seriálů? Mně to totiž připadá vždycky takový nějaký nakašírovaný, ty interiéry... P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víte, co je kašírka? Že se něco předstírá. A tady nepředstírá zhola nic, tady to prostě je. Opravdový. Světla svítěj, dokonce voda teče, na židlích se dá sedět, stěny jsou opravdu dřevo ... nikde nic jako. Možná ten styl se vám nelíbí, ale to není kašírka. A když se točí, tak se samozřejmě uklidí. Pan arch i des. s námi spolupracují poprvé, jinak dělají filmy.

      Vymazat
    2. Peťo, já jdu středem. Mě se líbí tenhle chaos, ale musí to být "šmrnclé" úklidem, aby vše našel syn.
      Jinak jsi celkem vystihla to, co mě i u jiných seriálů hned břinklo do očí - Lucie, je to fajn, mě se třeba Přístav líbí mnohem více než Benátky, ale to je tou přírodou a že je to v "obyčejnějším" prostředí, ale také jsem si párkrát řekla, jak je to až moc hezky naaranžované - např. první pohled na starou hospodu, i ten "bordel" byl na mě moc hezký:-))

      Víte, kam já chodím NAHLAS ZÁVIDĚT bydlení? K Zuzaně na VRZ blog. Smíchovský byt s velkými dvojtými okny, stará futra a naprosto úchvatné poklady z blešáku!!!!!!!! Já bych např. nevydržela ani na kafe u Lucie living, na mě je to domov bez domova, parohy skleničky, studená naaranžovanost, jako když koukám do časopisu a ne k někomu domů... a jen tak mimochodem, jestli si vzpomenete, u Vás jsem kdysi v dobrém použila slovo BORDELISMUS - nikdo mi nevysvětlí, že se na focení uklidí byt, já potřebuju ten domov v reálu...
      Magda

      Vymazat
    3. Zapomněla jsem, Lucie - třeba je to jen moje úchylka na detaily (nikdo se mnou radši nekouká na filmy, např. když chlap běží z pole a přes světlý koberec neudělá špínu -příklad), ale je-li film.postava mamina na MD a vydělává si hračkama, jaktože má nerez lednici - to jen vypíchnu jednu věc - nevím, jak její "maminka" dokáže vyzpívat výdělek, ale někdy mi i v JINÝCH seriálech přijde, že interiér jede na naaranžovanost než na realitu.
      Magda

      Vymazat
    4. Ach jo, holky. Tohle byla tak šílená práce, aby ty interiéry nějak vypadaly, že kdyby všichni zaangažovaní nedělali na tisíc procent a zčásti zadarmo, tak se fakt díváte na otlučený stoly, co zbyly z jinýho natáčení a nejlevnější sektorovou linku. A nerezová lednička, která má za sebou deset let provozu, fakt moc nestojí. Zbytek je opravená veteš.

      Vymazat
    5. Lucie, já to myslela v pohodě, třeba to citované: otlučený stoly, co zbyly z jinýho natáčení...bych vrazila na scénu, kdy chlapi vlezli poprvé do té opuštěné hospody - Luci, já za to nemůžu, za to že jsem rejpavec detailista, si po cimrmanovsku nedám večer za trest viržínko:-)
      JÁ BYCH TAM BYDLELA HNED!!! Kamarád z Brna takto vyřešil bytovou situaci, neměli na domek, tak sehnali starší chatu a i s dvěma dětma bydlí jako páni.
      A zapomněla jsem, nápad takto "ukázat světu" Břichopas, ten byl skvělý!
      Kdo koho oslovil nebo jak vzniklo toto propojení?
      Magd

      Vymazat
    6. Nemyslím ty pracovní bebechy, to je mi jasný, že se před natáčením uklidí... Celý ten prostor na mě působí chaoticky a tak, že když se do něj přidá jen hrnek navíc, už působí neladně...
      Kašírka jsou i nevěrohodně a nepřirozeně působící prostory...
      První spolupráce mě překvapuje. Opravdu jsem si všimla, že se interiéry ve "vašich" seriálech dost podobají...
      Ale já mám na tyhle věci očividně o 180 odlišný náhled než vy. Proto mě vaše příspěvky příjemně provokují...
      Pokud jsem se vás dotkla, omluvám se, to jsem opravdu nechtěla...
      P.

      Vymazat
  2. Tak tady bych taky chtěla bydlet, to je nádhera :-))

    OdpovědětVymazat
  3. Eklektický styl mám taky moc ráda, jen málokdo ho dokáže vytvořit, tak aby z toho nebylo vetešnictví místo hezkého osobitého bydlení... je k tomu třeba cit a umění kombinovat i zdánlivě nekombinovatelné...
    Ty hračky jsou úžasné, vzory látek atd.... krása...

    OdpovědětVymazat
  4. Eklektický styl? ježiš to slyším prvně...jdu hledat...díky za info

    OdpovědětVymazat
  5. Jé díky za info, kdo šije ty krásné hračky, takže Břichopas! A tahle kuchyň a pokoj paní zpěvačky (pí. O. Želenské) a ještě bydlení Krupice se mi moc líbí, půjdu do fronty na bydlení :)
    Bezva dny
    Andrea

    OdpovědětVymazat
  6. Tenhle seriál jsem si hned zamilovala od prvního dílu :o) A to kvůli všemu--jak kvůli ději-tak i právě kvůli stylu bydlení :o) Mějte se krásně a těším se na další díly.Martina

    OdpovědětVymazat
  7. Rada se koukam na Pristav. Je to pro mne takove nostalgicke pohlazeni na dusi... Dela mne to dobre, tady v te dalave... Takove "napojeni" na rodnou hroudu, takovou jakou si ji pamatuju z detstvi a dospivani... Tak diky, Lucko ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mohla byste mi napsat, jak se vám to podaří chytit? Syn v Austrálii viděl jen první díl a další mu nejdou. Nevím, jestli se dá jít i jinam než na i-prima ...?

      Vymazat
    2. My mame českou tv přes satelit( to bych neměla psát radši;-) takže buď tam, když mám čas anebo pak na prima play. Zatím to funguje dobře. Doufám, že to prima nezablokuje pro zahraničí...

      Vymazat
  8. Krásný hausbotek, co tam máte. Já jsem s rodiči žila na Cholíně na Slapské přehradě asi 7 let. Těch hausbotů tam bylo moc. Bylo v roce asi 1965 ale asi..... Úžasná pohoda když přijížděli, odjížděli a měli tam všichni své kotviště.Je mi skoro šedesát ale moc na to vzpomínám. Díky za vzpomínky. Zdraví Irma

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéééé. Já bych taky chtěla hausbót :) Ale možná si to idealizuju a je to stejný jako karavan.

      Vymazat