Mezi migrénou a půlnocí

Od včerejška se potácím.
Chvíli spím, pak si myslím, že to je už lepší, tak vstanu, něco dělám, znova bolest, zase spát.
Ráno jsem se přecenila a jela se Stelou nakupovat šaty a boty do divadla. Hned v prvním krámě jsem věděla, že to nedám. Takže zase zpátky domů do postele. V sedm večer vstát, dopsat práci, mezitím se obětoval Ivan a odjel se Stelou nakoupit aspoň věci na tenis, ze kterých vyrostla. Šaty, boty, zítra, snad.
Na fotkách stav naší domácnosti, když nefunguju. Večeře mezi krabicemi od bot. Ale Ivan peče na zítřek husu.







24 komentářů:

  1. Držím palce, aby to přestalo..Jinak byt vypadá jako seriálový:o)...však ono to uklízení počká..:o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně to mě napadlo taky, když jsem si prohlížela ty fotky ... já to prostě cvaknu a neřeším, jak to vypadá na oko - má to být přece realita. Holt žiju v seriálu ... svým vlastním :)

      Vymazat
  2. V týchto ,,súvislostiach,,... obraz nad TV pekný....možno je tam dávno, ale teraz vidím ako je to tam pekné, aj keď ho nevidím detailne ( aj komoda pod TV ).

    OdpovědětVymazat
  3. Lucko, jak mne jsou fotky Vaseho domova sympaticke;-) Proste "sam zivot". Kolikrat premyslim, jak to ostatni hoky delaji- byty na fotkach uklizene, nacancane, jak treba dokazou vyfotit jidlo na taliri- to je u nas naprosto nepredstavitelne;-) leda tak talir se zbytkama:-)
    MImochodem- moc se mne u Vas doma libi!
    Zdravim moc od more Tereza

    OdpovědětVymazat
  4. Jeste mne ted napadlo- kolik z nas trpi na migreny... Ja se ted zrovna ucim vcas rozpoznat prichazejici migrenu a zastavit ji prasky... v tom mem pracovnim a rodinnem kolotoci to uz bez nich, bohuzel, nejde. Dneska se mne to zrovna podarilo- zda se.
    Tak at je lip i Vam! T

    OdpovědětVymazat
  5. Luci, poslední dobou jsem od migrény k migréně, je to zoufalé... každý týden min tři... často tři, čtyři dny v kuse.... moc ti přeji ať je zase dobře pa I.
    PS: na všech tvých home fotkách nemůžu přestat obdivovat tu cihlu, já snad seškrábu omítku... chci to taky!

    OdpovědětVymazat
  6. Milá Lu, pro Tebe i Inku odkaz:http://www.electropiknik.cz/zena/zdravi/v-jednoduchosti-je-sila-jak-zastavit-migrenu-doslova-za-okamzik/2015/06/, moje jedna letitá známá trpí na migrény celý život, posílala jsem jí odkaz a psala mi, že to zkusila a průběh byl o moc kratší a lehčí a že bude zkoušet dál. Je to tři týdny a jindy měla migrénu každý týden, nyní ji ještě neměla. Jinak vím, že byla i tři dny zavřená ve tmě a tichu a s kbelíčkem ,jak jí bylo zle.Přečti a třeba zkus, je mi Vás, co tím trpíte moc líto. Třeba to zabere!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcel, moc díky! Už jdu na to koukat...

      Vymazat
    2. Inko, to je to, co jsem Ti rikala. Mne to behem leta celkem pomahalo- nekdy ji zahnalo v zacatku a nekdy zmirnilo prubeh. Ale treba ted posledni mesic mne to nezabira, tak trpim a bez prasku to nedam- a to jsem se jim chtela vyhnout. Ale mozna to je i unavou anebo uz jsem vuci tomu imunni atd... Ale jinak za mne- vazne to pomaha!!
      Tereza

      Vymazat
    3. Důležité je nosit tu Himalájskou sůl třeba u sebe v kabelce a hned jak se pocítí nástup ,užít, nebo si ten solný roztok prostě udělat každý den preventivně do láhve a nosit s sebou. Janině, které jsem to posílala lékaři tvrdí, že to má od krční páteře, ale opravdu mi napsala, že jí sice nebylo úplně dobře, ale že nemusela ležet ve tmě a fungovala. Jindy i sebemenší zvuk či světlo jí vadilo a hlavně i jí bylo zle od žaludku.

      Vymazat
    4. jojo Teri, už jsem to četla... zkusit se musí všechno, sůl jsem koupila, ale ještě nezkoušela...ale dobrá zpráva, že to zabírá i na migrény od krční páteře, což je můj případ...zatím žiju na brufenu apod...Teri, někdy napiš, jaké léky bereš ty.... Marcelko, ještě jednou děkujeme za podporu :)))

      Vymazat
  7. Já teda nevím. Já být migréna a mít husu vašeho muže Ivana v dosahu...tak se nehnu ani na krok. A to jeho kuchařský dovednosti znám na rozdíl od migrény jenom odtud!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel chodí, i když máme chleba s máslem. Ale zasmála jsem se :)

      Vymazat
  8. Jéé, děkuju za ty fotky, protože jinak mám pocit, že to "žije" jen u nás..!! Ať je brzy líp přeji..

    Silva

    OdpovědětVymazat
  9. Nemůžu nenapsat - zkoušela jste na migrénu RELPAX? asi od 23 let jsem trpěla migrénami - cca 1 x za měsíc 3 dny intenzivní bolesti. Chodila jsem k několika neurologům - zkonstatovali že mám "klasickou migrénu" a dávali mi různé léky, které mi nepomáhaly. Pak jsem to jednou probírala s obvoďačkou a ta mi na zkoušku předepsala právě relpax - a stal se zázrak - migréna tak do hodiny po 1/2 tablety úplně přestala. Sice měla tendenci se vrátit, takže po ty 3 dny jsem musela vzít relpax opakovaně - ale fungoval. A ne že bolest trochu zmírnil - hlava přestala bolet úplně.
    Bohužel tenhle lék není nejlevnější, za balení 2 tablet (relpax 80) jsem naposledy platila kolem 500,-; ale každopádně mi to zlepšilo život. Hana K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec neznám, díky za tip. Snad mi to bude mudr. ochotná předepsat.

      Vymazat
  10. Lucie, tu migrénu Vám vůbec nepřeju, ale jsem ráda, že jste o ní napsala - na tu svoji mrchu zkusím něco z komentářů (za které děkuju taky). Migrénou trpím od dětství, některé spouštěče se mi podařilo vypozorovat a eliminovat, ale stejně se vrací. Tak ať je ta Vaše brzo pryč...

    OdpovědětVymazat
  11. Taky občas ke mně zajde, bývalo hůř a to tak moc, že jsem prošla všema možnýma neuro vyšetřeníma včetně ct mozku a nic. Zmizely docela až po náročné dvouleté psychoterapii, což je nejzajímavější. Bohužel se mrcha vrátila po rozpadu manželství, ale já si z toho vydedukovala jednoduchou rovnici: stres, únava, nevyřešená traumata z blízké i daleké minulosti jsou skrytými spouštěči. Držím palce, ať je máte pod kontrolou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel u mě se dostavuje i ve chvíli naprostýho blaha a duševní vyrovnanosti, mrcha. Hlavně naprosto neočekávaně a bez ohlášení. Největší spouštěč je nakupování, to pak migréna přichází i s depresí. Ale to se snažím eliminovat na nejnutnější minimum.

      Vymazat
  12. Migrénu neznám....bohudík...ale znám jiné potvůrky ( ataka RS je taky pěkná chuťovka :-) )Tak to asi chápu.... Reaguji proto, že jsem hrozně ráda, že ne jen u nás je takovej ten pravej provozní bordýlek / chaos.... pěkný...a ho netutláte... to se mi líbí....

    OdpovědětVymazat
  13. Luci, migrénuji spoustu let, brufen nezabírá vůbec :-) používám SUMIGRU (ta se platí) a bez poplatku je SUMAMIGRAM, ale to nevím úplně přesný název, ale oba jsou bohužel na předpis a musím uznat, že pokud stihnu včas spolknout,
    má se to podařit v počátcích, tak do dvaceti minut přejde.

    Svělý blog, moc ráda louskám Vaše stránky...díky ilona

    OdpovědětVymazat
  14. Super realistický fotky, to se mi líbí. Přeji krásné dny bez bolesti....

    OdpovědětVymazat