Ještě pořád je něco poprvé









Včera jsem pekla buchty. Myslím, že poprvé v životě. V šestačtyřiceti, tý brďo. Jestli jsem se o ně pokoušela už někdy předtím, nevím. Spíš ne. A dopadly skvěle! Co kus, to originál - tvar, náplň, chuť ... žádná nuda.

U nás doma začíná být velký problém s vařením, potažmo jídlem, protože když máte muže, kterej vaří jako bůh, můžete vzít jed na to, že dítě do školní jídelny chodit nebude, páč se mu tam obrací žaludek. Stely nejoblíbenějším jídlem je steak medium rare a v porovnávání jeho chuti a kvality je už docela dobrá. Na rozdíl ode mě. Já nemám potřebu být kuchařskou bohyní, na svůj rohlík s něčím nedám absolutně dopustit.

Nespresso má dvě nové limitované edice kávy, ani jedna mi nechutná.
Mám petrolejové nehty. Teda barvu. Pořád si je při psaní prohlížím.

8 komentářů:

  1. Jseš dobrá, buchty vypadají lákavě, hned bych si dala! Například tady jsem je zkoušela po milionté, ale poprvé v nové troubě a vůbec se mi nepovedly! Byly přepečené, suché, to se mi nikdy předtím nestalo. Takže gratuluji.... A ani ta petrolejová na nich není, takže i lak kvalitka!

    OdpovědětVymazat
  2. Jste dobrá, já vařím ráda a uz umím i říkat, že i dobře, ale buchty jsem taky zkoušela dost pozdě, sice dřív než vy, ale i tak, asi v 35.
    Zuzana

    OdpovědětVymazat
  3. Vařím dobře, včera jsem definitivně odhlásila školní stravování, dítě tam nejí ani při odpoledce. Raději prý velkou svačinu. Ale co pořád vymýšlet... Nicméně preferuju jednoduché postupy, českou klasiku (kromě svíčkové) nejím a tedy moc neumím. Buchty (a jiné kynutosti) miluju, ale neumím ani ty. Asi je šidím. Švestkový koláč byl jak překližka. Ale poprvé v životě jsem dělala švestková povidla :) Snad vydrží. A z Nespressa skončím vždy u "Indriya from India". Dobrou noc. Monika

    OdpovědětVymazat
  4. Také se budu muset někdy pustit do buchet! Snad to stihnu dřív než v šestačtyřiceti :-D. Super blog...

    OdpovědětVymazat
  5. Lucie, někdy mám pocit při čtení Vašich postů,jestli nežijete můj život ... nebo nejste moje sestra ...
    Na pečení prvních buchet mám tedy ještě 3 roky čas - díky
    Akorát s tou kávou to mám jinak - ranní zásadně jen "turek" (správný hrnek, správné dávkování, správná -moje míra zalití - jo a nejvíc mi chutná v práci ...)
    Mějte se. Renata

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den Lucie, buchty vypadají jedle :-). S pečením jsem začala až po třicítce a nebýt Vaňka, asi bych se neodhodlala. :-))) Buchty potírám ještě horké rozpuštěným máslem s rumem. Moc dobré. :-) Mějte krásné dny.

    OdpovědětVymazat
  7. Jsem se zase hezky pobavila :) Nehty, buchty, ukouslý hrneček... Já pekla buchty poprvé ve 40, povedly se, ale nějak mi obecně nedělá dobře na žaludek kypřící prášek, takže z kynutého těsta peču jen minimálně. Těším se na další Vaše poprvé :)

    OdpovědětVymazat
  8. Chválim !
    Nespresso účinkuje aj v Přístave, však ?
    (trochu sa hanbím za naše kávovary, môj šiši Tchibo a o niečo lepší dcérin svadobný Tassimo a môj pink robot ,vedľa nich ( konečne som ho zaparkovala ), ale tiež som v začiatkoch ...a tie šáločky, ktoré majú v seriály ku kávovaru tie sú blaho....ako sa len volá ten odtieň ?

    OdpovědětVymazat