Dny všední



Tak už to začalo. Stereotyp vynucený školní docházkou Stely. Pondělí bude stejné jako čtyřicet jiných pondělí, úterý jako úterý, ve středu už se mi z toho dělá špatně ...
Každý rok hledám nějaký únik, nenajdu, a počítám, kolik roků mě ještě v tomhle časovém zajetí čeká. Taky nevidím žádný půvab na tom vstávat v 6.30, když jsem typický noční pták. 
Kdysi jsem napsala báseň, ve které bylo toto:

... miluju noc, protože mě spolkne ...

A to platí pořád.

Děkuji za vaše ohlasy na mé cestovní zápisky.
Samozřejmě vím, že kdybychom jeli dál a líp se na to připravili, bude to mnohem lepší (teda něco jo a něco ne). Ale měli jsme jen týden volna a tradičně jsem balila ještě s jednou rukou na klávesnici, takže prostě na víc nebyl čas. Ale světe, div se, připadám si mnohem víc zrekreovaná a fit, než kdybych prožila super dovolenou. To mě na tom baví. Jestli vona to nebude ta katarze.

Děkuju, že si myslíte, že bych uměla napsat knihu!
Jenže kdybych už se do knihy pustila, bude spíš syrová. 
Rozhodně protipól k tomu, čím se živím.
Mám v hlavě a poznámkách několik příběhů, které se mi buď povede udat v tv anebo se do nich pustím knižně, pokud bude zájem. Pořád myslím na svůj scénář o domácím násilí, který už dva roky leží v ostravské televizi a pořád nejsou na jeho natočení peníze. Na takových příbězích mi záleží, ale bohužel se je podaří málokdy zrealizovat.

V karavanu jsem přečetla jednu zvláštní knihu, na kterou taky pořád myslím, tak vám o ní zítra napíšu. Teď už dobrou, půl sedmá je strašák.

8 komentářů:

  1. Luci me ta skolni dochazka taky dela zle! A mam takovy divny stres nebo uzkost jakobych do te skoly musela ja, nejak mi to asi evokuje moje detsvi nejhorsi je nedele vecer a po tech prazdninach des! A ten nalajnovany rezim ze ktereho nejde uhnout :(((

    OdpovědětVymazat
  2. Lucie, se školní docházkou to máme úplně stejně, já 1.září také počítala ... jak ještě dlouho. A také jsem si říkala .. čím budu letos ze strany školy "překvapená" ( už k tomu došlo : denně - fakt denně!!! podepisuji v každém novém školním sešitě údaj o známkování a jeho váze v celkové klasifikaci). No nutno VYDRŽET.
    Jinak se přimlouvám a knihu napište - nevadí, že bude syrová a odlišná od toho čím se živíte. Ráda si ji koupím.
    Mějte krásný den a Stele ať to ve škole utíká.
    Renata

    OdpovědětVymazat
  3. Mně dělají zle jakékoli rituály a všechno co musím. Ale bohužel zatím není úniku... I když i občasná sabotáž mi vlije kapku naděje. A na knihu se těším. Ať už bude syrová (myslím, že cokoli raw je teď v módě... ;-). Držím palce Petra

    OdpovědětVymazat
  4. No, syrová! To by bylo výborný!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veď práve syrová. ....pre tu katarziu !
      :-)

      Vymazat
  5. Skvělá fotka!!! ta se vážně povedla. romana

    OdpovědětVymazat
  6. Lucie, zvažte možnost, že až umřete, bude vám v nekonečné smyčce promítána vaše tvorba.
    Napište tu knihu!! Bez zásahů a škrtů - finančních, dramaturgických, režisérních...
    Napište knihu Lucie z blogu, ne od té od seriálů.
    R.K.

    OdpovědětVymazat