Než číst ženské časopisy, je lepší koukat se na ptáky

Pětidenní atb, která beru, jsou tak silná, že nejsem téměř schopná opustit vodorovnou polohu, protože jinak mám všechny vedlejší účinky, o kterých se píše v příbalovém letáku. Takže si to vysvětluju tím, že prostě musím ležet. Naštěstí mám na to trochu čas.



Pustila jsem se do čtení hromady časopisů, ale bohužel už jsem tak vybíravá, že mě máloco nadchne. Co mě ovšem zatlačilo ještě víc do matrace, byly články v ženských časopisech. Občas si nějaký koupím, abych aspoň měla pocit, že vím, co je in.
In je pořád být nadžena a supermanka.

Vzpomněla jsem si okamžitě na vyprávění své kamarádky, která se rozvedla poté, co absolvovala dovolenou snů se svým mužem, jeho kolegy a jejich ženami (zřejmě se chlapi málo viděli v práci, jen 14 hodin). Byl to pro ni šok, protože dámy se předháněly v tom, co všechno zastanou (např. řídit obytné auto s celou rodinou, dojet si sama do porodnice, protože sanita by supermanku zavezla do jiné, kam nechtěla. Další den už šla domů na revers, protože co by si bez ní doma počali).
Kamarádka jen zírala a zjistila, že v této společnosti neumí být sama sebou, není přirozená a trpí. Jenže její muž se v nadženách zhlédl a chtěl po ní dtto, což mu ona neuměla splnit.
Takže rozvod.

Nějak nerozumím tomu, proč se takhle vytahujeme, věřím, že opravdu existuje pár žen, které lezou na Mont Blanc a u toho kojí, ale to jsou spíš výjimky. Osobně znám jen jednu supermanku a to mi úplně stačí. 

Nevím, jestli je ženskost v tom (chtít) všechno dokázat nebo naopak přiznat, že jsou věci, které nezvládám, a od toho mám, miláčku, tebe.
Ale rozhodně se vždycky vyplácí být sama sebou, protože přetvářka snad nikomu nemůže vydržet celé manželství. Ale klidně mě opravte.

Takže jsem časopisy zase pěkně zaklapla a dívám se na ptáky.
Dala jsem jim do trávy dvě velké nízké plechové krabice a oni se v nich koupou a dovádí! 
To je krásy!

22 komentářů:

  1. ... nejvíc mě dojímá, když herečka (zpěvačka, modelka), matka novorozence, sděluje světu, jak se dá vše úžasně zvládnout a být stále dokonale nalíčená, usměvavá... No ženské časopisy už nedávám ani na dovolené.
    Ono i blogy se hemží supeženami, a tak potěší, že se najde i někdo "normální" :)
    Ať je brzy lépe. Monika

    OdpovědětVymazat
  2. to je super zamyšlení... zrovna teď mám krizové období... v teplákách nebo v pyžamu už žiju permanentně, energie téměř žádná, instatní bramborová kaše je obden, x tý týden slibuji dětem, že upeču koláč a pak jsem ráda, že se zvládnu aspoň osprchovat... s pocitem zoufalým, že jiné zvládnou děti, práci, vždy ready na nějaký bezva výlet nebo párty ... furt přemýšlím co dělám blbě, že jsem utahaná, věčně vyčerpaná... možná je to tím, že jsem na vše sama... nevím, ale co mě drží nad vodou, je přesně to co píšeš snažím se být sebou... raději vyflusaná a unavená, ale přirozená já.... těm superbabám tu pózu moc nezávidím...

    OdpovědětVymazat
  3. Časopisy jsem vypustila už dávno, zjistila jsem, že je tam spousta výmyslů. Unavovalo mě vyhazovat peníze do luftu a přicházet o čas, který bych mohla trávit smysluplněji. Chtěla bych vidět ty koupající se ptáky, ale máme dvě kočky (někdo z nich by to určitě nedal).
    Přeji brzké uzdravení.
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  4. To jsem dnes potřebovala slyšet. Díky.

    OdpovědětVymazat
  5. Já jim to prostě nevěřím !! Někde musejí kecat a to mě uklidňuje. I když mě okolí, které jim to "baští" přesvědčuje, že tak dokonalé jsou, já si myslím svoje. A je mi dobře, když v neděli ještě v jedenáct dopoledne jsem v pyžamu a nemám ustláno a dovařeno a sedím si u PC a koukám na oblíbené blogy. Miluji nedokonalost :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ja tomu taky trochu nerozumim, ale to je ta dnesni doba. Hon za dokonalosti. Lidi si tohle "soutezive prostredi" tvori sami. Zaroven le rozumim tomu, ze kazdy chce byt v zivote uspesny a kazdemu polichoti, kdyz mu nekdo rekne, ze je dobrej, ze neco dokazal. Vseho s mirou ovsem. Ale zalezi taky na uhlu pohledu. Ja znam par superzen, ale vsem je 60+ a to, ze jsou v mych ocich superzeny jim prijde strasne smesny, protoze to, co delaji, jim pripada uplne normalni a pojem superzeny zcestny. Btw. dokonalost je nuda. Vsichni geniove a opravdu uspesni byli prece nejprve outsideri (ale to uz se tu jednou rozebiralo).

    OdpovědětVymazat
  7. Hezky!

    Časopisů mám doma několik, na vystřihování. A přitom si jednou za rok článek přečtu - v deset a více let starém čísle. Je to jedno, vychází pořád totéž. Nové nemám důvod kupovat.

    U těch internetových žen, co ukazují jeto hezké - často to mají jako oázu pro sebe, ne že by chtěly ukazovat, jak jsou (výhradně) dobré, šikovné. Myslím, že to ukazují spíš sobě, aby měly to svoje hezké pohromadě a nemusely psát o tom upachtěném nebo nepříjemném, co nechtějí zdůrazňovat. Možná ani přijmout.
    Já z toho špatně snáším jen ty sterilní domy, všechno bílé, s jelenama na dětské postýlce.

    Nejzajímavější je, o čem ty ženy naopak nepíšou. Nepíšou zpravidla o sexu. O živočišných věcech. Jen o sterilních. Nechtěj se asi ušpinit. Chtějí čistší život? :)Tak si ho malují na blogu. Nebo píšou do časopisu. Možná je to jinak, nevím. Já bych radši ten sex než porcelánovýho paroháče u postele:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sex je dobrej. Taky o něm ale moc nepíšu :)

      Vymazat
    2. Jakpakbyne. Co Venušiny koule? To nebylo jen o designu.
      A rentgen zubů je živočišnej až dost :)

      Vymazat
  8. Dobrý den.
    Zajímavé téma, přiznám se, že o tom taky často přemýšlím.
    Nechci být superžena, ani supermatka, dělám co můžu a když už nemůžu, tak se z toho nepo:), naštěstí ani nikdo u nás doma se nezblázní když není uvařeno a prostě si namažeme chleba s máslem. Jsem si skoro jistá, že tohle super... není jistota šťastného života, že o tom to prostě není. Že muže odjakživa přitahovala ženskost a ženy na mužích jejich mužnost - tady je potřeba si jen ujasnit, co to vlastně je.
    Nakonec jsem si řekla, že je stejně nejlepší být tím, čím jsem, tedy sama sebou, být ženská s tím vším co k tomu od pradávna patří, přece nechci ani po muži, aby byl jiný než chlapem. Nesnesla bych muže zženštilého, co bude piglovat domácnost, prát, žehlit a blokovat mi ráno zrcadlo v koupelně. Není pro mne přitažlivý muž co je po celém těle vyholen, stále pečlivě nastrojen, doma řeší prach a pořádek. Doma se doplňujeme a nevytahujeme se tím co kdo za den zdolal, je nám fajn v našem normálním bytí a děti jsou taky v pohodě.
    Pěknou neděli Lucie a ať je Vám rychle dobře a můžete se smát:)
    Andrea

    OdpovědětVymazat
  9. Díky.
    Taky jsem si přála být superženou (a tajně doufala, že po magickém úplňku se tak ráno probudím). A ono nic. Konečně jsme vymalovali, ale na a do polic se ty věci nějak ještě nedostaly. Ale co, zase za ty dva dny malování jsem třikrát upekla. (Chce to rychlý recept ;-) )
    Ještě jednou díky za "normální" ženskou.
    A co se zubů týče - nedávno jsem taky měla obličej jak meloun. Přeji, ať je brzo líp :-)
    Monika

    OdpovědětVymazat
  10. A ja sa vďaka Vám každý deň utvrdzujem,že je normálne byť nedokonalou.Lebo tie krásne nastajlované domácnosti, úžasne nafotene jedlá a najdokonalejší manželia mi jednoducho nejdú do hlavy...prosím píšte aj naďalej,zdravím a prajem skoré uzdravenie.Renáta

    OdpovědětVymazat
  11. Díky za tento příspěvek. Hodně jsem se zasmála, prostě moje řeč! Jsem ráda, že nepatřím mezi superženy...

    OdpovědětVymazat
  12. Zrovna louskám článek od Jana: http://janbily.blogspot.cz/2015/07/co-si-chlapi-uz-priznavaji.html

    OdpovědětVymazat
  13. Já ještě víc než ze superžen skřípu zubama ze supermatek, ale vlastně to vyjde nastejno. Dle mého pozorování se supermatky často rekrutují ze superžen, které mateřstvím vybičují své schopnosti k nebeským výšinám a k témuž vedou své potomstvo.
    Mám známou, která denně vaří dvě teplá jídla (samozřejmě superzdravá), o přípravě studených svačinek nemluvě, dělá dvakrát týdně generální úklid fakt prostorného bytu plného leštěného rustikálního nábytku a broušeného skla, pečuje o manžela, dvě děti a chodí na plný úvazek do práce, aniž by měla chůvu, paní na úklid a cokoli z tohoto ranku.
    Mezi superženy se úplně zařadit nedá (i když žehlí i ručníky), protože na vše z toho nadává (hlavně na manžela). Superžena by se ke stížnosti nikdy nesnížila.
    Mezi supermatky jsem si ji přiřadila po té, co mi sdělila, že její předškolní dcera často bývá večer unavená. Mám dceru úplně stejně starou a dostat ji do postele před osmou je diplomatická mise křížená s trestnou výpravou. S obavami o její malou jsem se otázala, zda dcera vykazuje ještě nějaké podivné příznaky. A bylo mi sděleno: No, to víš, jak přijde ze školky jde na flétnu, pak na streetdance (po té následoval výčet na další dny: kombinace- klavír a tenis, plavání a angličtina apod.). zkrátka ani ne šestiletá holčička neměla kromě pátku a neděle vůbec volno. Od pondělí do čtvrtka se vracela domů mezi šestou a sedmou a v sobotu jezdila po závodech v těch tělovýchovnejch disciplínách. Dostalo se mi ještě poučení, že dneska to jinak nejde, když má z dítěte něco být (myslím, že to NĚCO a ne NĚKDO bylo dost na místě). Její tón ovšem nebyl ani trochu stěžovačný jako v případě popisu jejích domácích prací (podle mě galejí), naopak zněl velmi hrdě a byl doplněn soucitným pohledem na mou dceru, kterou náš hovor nudil a tak nějakým klacíkem šťourala do spáry mezi dlažebními kostkami, místo aby právě končila s hrou na harfu a už na ni čekal rodičovský taxík na cestu za kroužkem šachu.
    A já pochopila, že mám před sebou supermatku. Kéž to její superděti ve zdraví přežijí.

    Mirka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je inspirace, díky! Vždycky si u nového projektu říkám, že vymyslím takovou postavu. Jenže pak si uvědomím, že by mě nebavilo žít s ní její příběh a upustím od toho. Ale třeba se jednou osmělím.

      Vymazat
    2. Téda, to je supermatka, chudáci přetížené děti, kterým není umožněno dělat nic vlastního. Jen aby se nepočůrávaly v noci ještě ve dvanácti. A v dospělosti to budou "zmařené talenty" v očích své matky? Protože čím jiným by se mohly stát? Snad od ní utečou daleko a včas. Jinak se ženou do průšvihu,do velký krize.

      Vymazat
  14. Holky, já myslím, že ty články o superženách píšou chlapi a dobře se u toho baví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já doufám, že Lucie není chlap. Ani superchlap 😀

      Vymazat
  15. j tieto moderné ženské časopisy a články v nich už nemôžem ani vidieť.. úplne hlúposti.. teda nie vo všetkých a všetko, ale už len obrázky pozrieť na záchode a to je všetko :)

    OdpovědětVymazat
  16. Můj přítel říká, že na tu emancipaci jednou zajdem:)

    OdpovědětVymazat