Sucho




Kokořín začíná být tragicky vyprahlý, nespadla tu dlouho ani kapka, navzdory předpovědím. Stačí jeden večer nezalít a hortenzie schnou v přímém přenosu. Hmyz a vosy jsou agresivní, protože žíznivé, vrhají se střemhlav do každý sklenice. Jen nerada je zabíjím, protože jim rozumím ... nikdy bych nechtěla umírat žízní ... jako slepýš, co nám uschnul v chalupě. Les je úplně mrtvý, stromy se vyvracejí suchem z kořenů ... je nebezpečné některými místy už jen chodit. Vzpomněla jsem si dneska na říkanku z dětství "Alláhu, dej nám vláhu", nevím, k čemu se vázala, ale mohl by se Alláh obměkčit.

Jinak hraní a psaní.
Nic nového pod horkým sluncem.

3 komentáře:

  1. Ty rozumieš životu..., fakt sa to dobre pre dušu číta, čo napíšeš, či o dcérke, záhradníkovi, človiečikoch... hmyze...-
    PS...nerada zabíjam aj také mini tvory ako pĺže a chrobáky a prenášam ich cez cestu, aj pavúky, muchy...radšej ich vyhodím oknom, ale doteraz sa muchy zdržovali na okne, také väčšie, bzučali, stačilo otvoriť okno..., ale teraz sú malé, sedia všade vo vnútri domu, nedajú sa odohnať , dokonca sa pária, proste nejaké domácke typy....

    OdpovědětVymazat
  2. Ta vedra a sucha jsou šílená nejen pro nás ve městě, ale i pro zvířata, doporučuji zahradní krmítko vyměnit za mělkou nádobu s vodou, ptáci Vám budou vděční... dala jsem talíř s vodou k nám na žižkovský balkón a už nám sem chodí pít sýkorky :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tahle říkanka... říkali jsme si ji s dětmi na začátku hodiny hudební výchovy (se spoustou jiných říkanek) na rozmluvení a rozdýchání. A co následovalo? Jeden tatínek si přišel stěžovat do školy, co že to jako s dětmi vzýváme:)... Bylo to před rokem, kdy se to ještě zdaleka ve světě tolik nemlelo... Člověk muší bejt vopatrnej, i když jde o říkanky z dětství:)

    OdpovědětVymazat